|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Pre neki dan sam (napokon) i ja postao (srecni) vlasnik ruDAW ONE masine sa akustickim tretmanom, i trenutno uzivam u 4-6 puta vecoj brzini rada i daleko nizoj buci od prethodne masine.... hvala diviner!!!
![]() S obzirom da PC racunar svakodnevno koristim od vremena PC XT kompatibilaca, posledice su neminovne... buka od raznih ventilatora postaje prakticno neizdrziva, u mom slucaju, bez obzira koliko je niska... i najbolje je da se ne cuje uopste. Sada u sobi vise cujem sum strujanja vode u radijatoru nego racunar... i to mi tako prija! ![]() Da bi se ovako nesto napravilo, nije dovoljno samo izabrati sa police besumne komponente i kupiti ih, nego je neophodno i potruditi se oko svakog detalja koji moze doprineti smanjenju buke. Kada neko izadje iz takvog klisea i "prodavanja" magle, to se moze videti jasno u slucaju moje nove masine. ruDAW sam dodatno punio svojim diskovima i na kraju ipak morao da reinstaliram ispocetka zbog mojih potreba, tako da mogu da iznesem neka dodatna ikustva koja sam pri tom prikupio. Diskovi su montirani na specijalne gumene dampere, koji su pripremljeni potpuno u skladu sa principima amortizvanja vibracija u industriji... SVAKA CAST diviner! Velike limene povrsine su akusticki umrtvljene, sto izuzetno doprinosi smanjenju rezonancija kutije izazvane ostalim mehanickim obrtnim komponentama. Donji sundjer sam (ipak) morao izvaditi da bi uspeo da zavucem disk na poslednje mesto (ukupno ih imam cetiri). Ceo akusticki tretman je veoma brizljivo pripremljen, pedantno izradjen i uredno slozen u kutiji... osim tog donjeg sundjera nista nisam primetio da smeta ili visi bezveze u kutiji. Sama kutija je pristojna (Shinobi), i lepo izgleda za razliku od dosadasnjih koje sam imao i koje (valjda zato sto su jeftine) izgledaju strasno. Ukupni utisak je da sam vrlo zadovoljan, i daleko od toga da mi je zao sto sam dodatno platio akusticki tretman, vredi svaku paru. Za kraj bi pitao divinera sta je neophodno raditi da bi ruDAW mogao dugo i uspesno raditi, posto ja nemam obicaj da se ratosiljam stare masine... kada radna stanica zastari... postane linux server ili sta god drugo... tako da mi visegodisnji uspesan rad izuzetno znaci. Drugo pitanje je, da li je potrebno nesto dodatno instalirati na XP osim onoga sto je doslno na CD za plocu, i video drajvera.... da bi masina radila optimalno. BIOS nisam cackao, da li moze da se nesto pokvari ili je sve na "default"... ovo zadnje moze i na PM. Toliko... i hvala jos jednom diviner, ova tvoja sprava vredi svaku paru! pozdrav bogi
![]() |
#2 | ||||
Administrator
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Quote:
Sto se tice drajvera, da, ranije smo imali nas set drajvera, no u ovom slucaju se mogu koristiti i oni sa diska, nismo primjetili neke nepravilnosti u radu istih. Bios je updateovan, mozda ne na poslednju verziju, i ne treba ga dirati dok god sve radi kako treba (dont fix it , if aint broken). Veoma cesto i bios modifikujemo sami, dodavajuci dodatne novije ROMove, i dodatno optimizirajuci iste prema nasim potrebama (za ruDAW XTM recimo, modifikovali smo AHCI/RAID ROM na novoiji 1.20A zbog brze detekcije hddove, i boljeg rada). Quote:
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 21-12-2009 at 11:27 AM. |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
E da... imas li neku drugu preporuku za optimizaciju XP-a ili je ona koja je davno spustena na rumski i dalje aktuelna...
pozdrav bogi
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
evo i ja da uputim par pohvala premda nisam ing....
dosad moj rudaw one radi odlično i stvarno sam zadovoljan.Zbog manjka love nisam niti kupio po?tenu(rme)z.karticu te se zasada samo komp koristi za igrice,internet i ostale razbibrige te nije bilo ni najmanjih problema. Kad bi ljudi manje mislili o tehničkim detaljima i radili muziku sa npr. rudaw one i ta bi im radna stanica zadovoljila većinu osobnih potreba ?to se tiće muzike. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
|
![]()
Hvala Dario...
@Boggy... Nema nekih posebnih optimizacija (baren ne nekih novijih koje vec nisu spominjane u za to predvidjenim temama) koje smo radili... Cak stavise, uradjene su samo one najminimalnije (jer jednostavno, danasnje masine su dosta jake, te nema potrebe uskracivati tim toliko i toliko servisa). Sada radimo na win7 platformi, pa cemo se uskoro oglasiti i po tom pitanju! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
BFD2 instalacija | Inovative_kg | Razno | 0 | 15-12-2009 08:54 PM |
Instalacija ... | Hepek | Audio Software | 2 | 28-07-2009 12:44 PM |
Instalacija UAD karte...? | Bockie | Computer Hardware | 2 | 07-05-2009 01:34 PM |
Instalacija hypersonic 2 | gitano | Audio Software | 1 | 15-04-2009 11:11 AM |
Instalacija XP-a po Steinbergu | dr.Ru | Tutorijali | 4 | 20-11-2007 08:58 AM |