|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]() ma, komentari od iskusnijih producenata su meni jako vazni, tako da se mogu stalno korigirat, a mislin da dosta brzo ucin. ![]() a inace mi je tvoj pristup jako zanimljiv jer se vidi da puno znas i da se ne zamaras tehnickima pizdarijama, nego (u masteringu) pristupas kreativno i nastojis se maximano ukrcat u film izvodjaca. takodjer mi je drago sto ti potvrdjues neke stvari i zakjucke do kojih san i ja dosa, vezano za kvalitet pluginova i neke tehnike. 8) ja odavno ode govorin kako su sonalksisovi efekti odlicni i da je timeworksov limiter odlican. takodjer ja odavno ode govorin da multibandove treba koristit samo u nuzdi. to jesan procita u knjizi bob katza, ali sam i sam dosa do tega zakjucka dosta prije, jer san vidi da sa multibandovima ne dobivan dobre rezultate, odnosno da je puno efektnije popravit mix.
![]() |
![]() |
#42 |
Pro Member
|
![]()
Hvala na uvazavanju i shvatanju ....... zao mi je sto sam morao kao jedinu komparativnu tacku da upotrebim tvoj miks.... jer tu ima i te kako puno kvalitetnih stvari .... ali mi je drago da si to pozitivno shvatio .....jer zlo nisam ni mislio .....
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#44 |
Pro Member
|
![]()
Problem je sto bi ja do sad postavio nekoliko primera miksova...ali je problem sto su sve to materijali koji ce za par meseci biti na plocama ....pa mi izvodjaci ne daju .......kad izadju albumi i kad se zastite prava....onda ce mi valjda dati da stavim bar delove na forum ....
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Senior Member
|
![]()
Uvek moze bolje,ali Sandrov mix i mastering zvuci dobro za nase uslove.
Ja imam neku verziju od pre nekoliko meseci kada sam prvi put dosao na ovaj forum. Dalje popravljenje nekih detalja,nece uticati na to da li ce pesma da bude hit ili ne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Pro Member
|
![]()
Sad je to vec zamena teze ....i to ne zvuci dobro .....to zvuci dobro za demo ...... izuzimajuci vokal .....
Komercijalni snimak je druga kategorija ...... I upravo pokusavam da prebrodim take stvari i ubedjenja kao ......za nase uslove.....radi pa nece biti za nase uslove .... A da li ce biti hit ili ne to vec manje zavisi od produkcije ......to je vec druga tema Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
VIP Member
|
![]()
Pratim ovu vasu zanimljivu temu....
SVe sto je MAX uocio u Sandrovom mixu je nesto sto je stvarno ocigledno!! :o DRuga stvar! Nije tesko imati jaaako dobar mix kad se koriste gotovi loopovi gitara i bubnja! GDje ces bolje od toga?! Znaci, komentare bazirati na SAndrovom mixu! Onda mozete slobodno komentirati produkciju i sound sampla VIRTUALNOG GUITARISTE ili STYLUS ritmova npr.! Znaci govorim o gotovim loopovima koje je covjek nabacio! Oprosti mi Boze (i Sandro) ali kako to moze zvucati pretjerano lose produkcijski? Vec uzeti sample seta bubnjeva i sam ga odsvirati je druga prica. Ipak, moram reci i drugu stranu koja nema veze s temom. Ta pjesma ima zanimljivu vibru i groove i to je ono sto je dobro. Lako bi mogla biti hit!! ![]() ![]() Nadam se da se Sandro ne ljuti i divim se nj. hrabrosti da prima kritike, pa evo ja sam se malo nadovezala ako je to ok. Jasno mi je da ga nase kritike ne povreduju jer ta pjesma ne sadrzi toliko "njega" pa onda evo niti nije bad. Bar se nadam. ![]() Jos jedan naglasak! Obratite paznju na svoje POZITIVNE PREDRASUDE! Ponekad su nerealne. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
ton magistar
|
![]()
naravno da je lakse stavit gitaru iz virtualnega gitariste nego je odsvirat, ali zbog toga ce stvar zvucat losije a ne bolje.
![]() ![]() a da ne govorin koliko je meni teze izmiksat 'virtualnega' da zvuci 'kako tako', nego kad mi gitarista to odere popravo. 8) ako bi se amy odlucila snimat kod mene, onda bi s njon dosa i njen gitarista s kojin cu puno lakse izac na kraj nego sa ovin virtualnin. ![]() bdv: i ja san gitarista, pa svejedno kad sniman zoven profesionalce iz splita, koji donesu i svoju opremu. virtualca (moj prijatej mico vujovic ga zove 'gitarista sto ne pije kafu' ![]() ![]() sto se tice ostalih instrumenata u ovoj stvari, sve je odsvirano. bass je pravi (warvick - petozicani), a za bubanj nije koristen gotov loop, nego san ga ja napravi. sad, je li bolje snimit pravi bubanj ili sam radit ritam, to je stvar shvacanja. ne programiraju se loopovi uvik da bi bilo lakse i jeftinije, nego zato da bi bilo bolje - jer tako zahtjeva odredjena produkcija. dapace, ako trebas zvuk pravog bunja mislin da je puno lakse snimit dobrega bubnjara, nego trazit i slagat jebene loopove. ![]() e sad, treba li pjesma refren ili ne... neznan... ona ustvari ima neki refren (b fraza), a o nekoj 'c frazi' (sto kaze max) dalo bi se razmislit. ![]() amy je ovo solidno otpjevala, a tekst je izmisljala u hodu. imala je samo refren kad je usla u komoru, a ostalo je smisljala na licu mista, tako da je svaki put kad bi vracali neku frazu pjevala drugi text. ![]() text nan uopce nije bi vazan u ovoj fazi. vazniji nam je bio nacin na koji ce rec, nego sto ce rec, jerbo... ovo je samo demo snimak (napravljen u jedan dan) koji je posluzi svrsi i jos uvik sluzi a ovi vasi komentari su mi itekako itekako vazni. hvala svima. ![]()
![]() |
#50 |
VIP Member
|
![]()
Ma nista se ti ne brini jer pjesma ima nesto stoga su sve ovo ostalo trivijalne gluposti.
Sto se tice virtualnog gitariste - bolje bi zvucala sama expresivnost zivog gitariste, no za sam mix ovako odmah dobijes cistocu i zvuk koji ti evo, skoro svi hvale! A sto ce gitarist odsvirati? Ovo sto je odvirao gitarist koji ne pije kavu? Ak nesto drugo odsvira... to ce biti skroz druga stvar, a ak odsvira isto.... ![]() Iskreno, sto se refrena tice! Ako pjesma bude ovako kratka kao sto je, onda je ok i sa ovakvom strukturom. Sto se bubnja tice.... ti znas da ja imam bubnjara doma..... i nazalost ti su mu bubnjevi upali u "uho" iste sekunde kad smo prvi put culi pjesmu. Samo nemoj da tekst ostane ovako besmislen. ![]() No, tu se isto radilo o pozitivnoj predrasudi jer je ona Amy Jo pa VAU, odmah je smislila svoj tekst... a tekst je za ku...... osim samog naslova pjesme. Ok. Drago mi je Sandro da tako zrelo i hrabro primas kritike kako sumnjam da bi ja mogla. Svaka cast. Ima srce ratnika i oklop gladijatora. 8) Gdje si kupio? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Članci o masteringu | lesha | Tutorijali | 1 | 14-12-2006 11:26 PM |
Pristup (pre)Masteringu | Manley | Audio Produkcija - Tehnike | 48 | 10-05-2006 04:00 PM |
Kljucna stvar u masteringu | milosjeftic | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 16-02-2005 11:51 AM |
Kompresor pri masteringu... | idekius | Audio Produkcija - Tehnike | 69 | 11-02-2005 08:32 PM |