Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-02-2005, 10:50 AM   #31
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

e a koliko vam mix izadje RMS-a u proseku, znaci bez mastera?
Old 07-02-2005, 02:24 PM   #32
Max
Pro Member

Gianfranco

Cekaj nisu mi jasne tvoje poruke ?

Quote:
I nije dobro da neko sam sebi radi mastering,bas iz tog razloga ,jer je previse u tome,plasi se svake promene itd...
To je kao da mi kazes 2 x 2 = 4 .... i nije mi jasno sta zelis da postignes ....?

Dah na -9...... uhhhhh .....svaka cast ....

Osvrni se na svoje zadnje 4 poruke ....ti zapravo pricas o EQ a ne o kompresoru ...

Ne l3 je uzasan jer menja zvuk ......koristim Timeworks limiter

Sve o cemu ti pricas su EQ i limiteri ...u tvom postu nisam video da koristis termin kompresije ( i da stvarno mislis na to ).....

Ako hoces da udjemo dublje u pojam multibenda i da iznesemo iskustva i znanje ajde da otvorimo temu za to ...pa me nece mrzeti da pisem .... ovako malo nema smisla ....

Kao da vise zelis da nekome pokazes da znas ....nego da pravimo konstruktivnu polemiku....

Bez problema mogu da kazem da moji miksevi zvuce bolje od Kajli ..... O aranzmanima mozemo da polemisemo ....kao i o pesmama.....

Tako da mi Kajlini postovi i ostalo .....hhhmmmmmm......ali ajde svako ima svoj ukus .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2005, 02:26 PM   #33
Max
Pro Member

uuuuuhhhhhh.sad sam tek skapirao kako se koristi citat....pa sam se zeznuo ......ovo su moje reci ......... :oops:
Old 07-02-2005, 02:49 PM   #34
Pedja
VIP Member

Pedja's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max
uuuuuhhhhhh.sad sam tek skapirao kako se koristi citat....pa sam se zeznuo ......ovo su moje reci ......... :oops:
Prepravi samo gresku u citatu da ne bude zabune
Pedja is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2005, 03:00 PM   #35
Max
Pro Member

hehehehe.....to jos nisam skapirao ........ prva recenica je citat ostalo je moje ...... a i Ideikus je poceo jako slicno pitanje ....mada sa mnogo pozitivnijim stavom ... pa predlazem da predjemo u produkcijsku sobu ..... da nastavimo

Pozdrav
Old 07-02-2005, 03:21 PM   #36
Pedja
VIP Member

Pedja's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max
hehehehe.....to jos nisam skapirao ........ prva recenica je citat ostalo je moje ...... a i Ideikus je poceo jako slicno pitanje ....mada sa mnogo pozitivnijim stavom ... pa predlazem da predjemo u produkcijsku sobu ..... da nastavimo

Pozdrav
Cekaj ...nisam shvatio :oops: ....pa nisam valjda delovao negativno :oops: ....samo htedoh da pomognem i to pozitivno............... :oops: :oops:
Old 07-02-2005, 03:26 PM   #37
Max
Pro Member

Opet zabuna.....ne ti nego Franco .......procitaj postove malo unazad .....sve je ok ....oppoooossshhhteno .....
Old 07-02-2005, 03:29 PM   #38
Pedja
VIP Member

Pedja's Avatar

....eto i moje greske.....preskocio sam nesto :oops:
Old 07-02-2005, 04:47 PM   #39
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Ne Max,ja pricam o kompresiji.
Glavno sto je mene povuklo ovde u diskusiju je upravo to sto sam video da imas otpor prema multi-band-u,jer nisi dobio zadovoljavajuce rezultate sa njim.To da radis super mixeve to ne znam i verovatno ih radis super.Ali mastering je totalno posebna disciplina i ok je da kazes da nisi profi u tome,narocito jer za to su potrebne ne samo znanje vec i godine iskustva.
Kylie nema nista specijalno dobre mixeve,ali u tome je carolija... sve je prosto,jednostavno,ne preterano kompresovano a opet ima svoju magiju.
Dakle,ne mozes da kazes ako ti se njeni mixevi ne svidjaju da mastering inzenjer nije dobro odradio posao.
Ok,da ne bi pricali vise o Kylie evo pomenucu jos neke zvezde:
Britney Spears,Seal,Michael Jackson,Destiny's Child,Anastacia,Madonna,...
Neki od najpoznatijih studija u svetu uopste ne vrse servis "mastering"!
Ali zato kod nas svi znaju da rade mastering!!!

Ali kao sto Sandro kaze,najvaznije je imati dobar mix!
A naravno pre njega aranzman.
Tek onda stupaju na scenu artisticke alatke u masteringu,gde je mnogo lakse zajebati,nego uraditi pravu stvar.

Sandro ovde radi jako dobre mix-eve i mastering... (cuo sam ono sa Amy Johnson-jako dobro zvuci ).
Kompresor kao obican kompresor se bas i ne koristi u masteringu,bas iz onog razloga zbog kog se koristi multi-band kompresor.
Inace zaboravih da pomenem i multi-band limitiranje...isto korisno.

Max,L3 moze da boji a i ne mora...zavisi kako ga podesis.

Inace video sam da vi ovde ocekujete da sa limiterom sto vise sabijete a da se ne narusi odnos niskih i visokih i prema tome ocenjujete limitere.
Ok,ali ja ne ocekujem toliko od limitera.Vise volim na druge nacine da dobijem veci RMS.

Ne pada mi na pamet da se ovo pretvori u poducavanje masteringa ili takmicenje ko ga bolje radi...

Poenta sva je u tome da je multi-band esencija dobrog masteringa. A znam mnoge ovde koji su radili albume izdate od City Records-a ,dok pri tome stavljaju samo Ultramaximizer verujuci da je to najbolje za njihove mix-eve... Kako kaze jedan od njih : "taj multi-band mi nekako suvise komprimuje!"

P.S. Ono sa RMS=-9 ne vazi za sve pravce u muzici,tako da oni koji ne rade muziku koja se pusta u klubovima ne treba suvise da se uzbudjuju!
A i za klubove cesto -11 bude sasvim ok,zavisi...ne moze da se generalizuje!

Inace,poslusajte Anastacia-Why Do You Lie To Me koja u pojedinim delovima ima RMS= -8 (!) a pri tome ne zvuci "uguseno" ,vec naprotiv...
Gianfranco is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2005, 07:46 PM   #40
Max
Pro Member

Sandrob .....molim te izvini ali vise ne znam zasto da ubedjujem nekog u nesto ......

ali Djanfranco ....procitaj moju kritiku na Sandrob ovu pesmu pa ces shvatiti sta tu treba jos da se radi .... ako je to tebi super ....onda uopste ne treba dalje da se raspravljamo .......

Kajli je i te kako komprimovana ....ne limitovana ...KOMPRIMOVANA .....mozda malo i suvise pa zvuci skuceno .....

Nemam otpor ni prema cemu ... i koristim multiband jako cesto .... kad radim tudje pesme ....

RMS u pojedinim delovima ....uradio sam jedan house album ...gde je u najglasnijem delu RMS -7 .....i ne zvuci uguseno ....Aleks Aleksov ume da napravi i -4 ...... Tarkan i jos neki da ne pominjem .....ali ja pricam o RMS cele pesme

Pozdrav

p.s. Ovo postaje besmisleno mnogo teksta a nikome ne koristi .....tako da se ja na ovu temu necu vracati .....ako neko ima neko pitanje Ideikus je poceo slicnu temu u sobi Produkcija i postprodukcija .....
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules