|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#36 |
ton magistar
|
![]()
ma nisan ja ni misli da ce se komentirat aranzman ili text. zanima me je prvenstveno mastering, ali jasno mi je da se to ne moze gledat van konteksta.
![]() ok, kad smo vec toliko usli u stvar, da recen par rici kako je nastala. kad san je pisa u glavi mi je pjeva glas od macy gray i tad san bi jako pod uticajen njene prljave produkcije. stvar vjerojatno jos nebi ni snima, jer nisan ima text pa san je skoro bi i zaboravi. onda me jednu vecer zva prijatelj da je dosla amy i da in je dosadno u gradu, da bi se dosli u mene malo zajebavat. dosli su tu vecer i prvo mislili da ce snimat neku stvar od moga prijateja, ali amy ni bila zainteresirana, pa san jon ja odsvira ovu stvar. rekla je da je kul i da idemo snimit. onda su oni dvoje posli kupit viski za sebe i djus za mene, a ja san u medjuvremenu programira bubanj i harmonije. to je trajalo oko po ure. kad su se vratili, ja san jon jos malo pjeva melodiju, da jon udje u uho,a ona je na bokun karte napisala refren i krenuli smo snimat. nisan zna da je vadila textove iz prosle ploce, ali san pretpostavi da jon je vecina toga bila u glavi od prije, ali dobro da se sitila. ![]() ![]() kad smo snimili sve glasove (nismo ih ni dovrsili) nasnimili smo jos bass i oni su posli ca. ja san sutradan malo sredi bubanj, doda virtualnega gitaristu i smiksa. nego da se vratin na bubanj. ko sto san reka, zeli san da produkcija slici na macy gray, pa san pokusa tako slozit i bubanj. znaci nisan hti pravega bubnjara, bitno mi je bilo samo da vozi. evo ga: ![]() ode se vidi da hat nije samo 'ta ta ta'... i da uz njega jos ima cabasa. to sto se to ne cuje, je stvar moga losega mixa i tu max ima pravo. 8) evo i kako sami bubanj (dio sto je na slici) zvuci: mp3 - 195kb cuje se da nije pravi, ali ja san ovo i zeli dobit. e sad, sigurno se moze nac druga noga, drugi snare, moze se dodat jos neki sample i provuc ga kroz neki filter, ali to cemo ako se bude snimat popravo. ![]() u pravon verziji ce bit puno vise svirke i naravno da ce bit duza. ovo je demo... a mooozda ucinimo neku 'c frazu' iako mislin da nece trebat. ni arsen dedic nema refren skoro u nijednon stvari, pa su mu isto lipe. ![]() gitare, kad se snimu popravo moze bit samo puno bolje, s time da ce one bit puuuno diskretnije a glavnu ric ce vodit el. klavir. ode san smisa 3 gitare i svih ih provuka kroz doubler i 5 kila delaya. ![]() ono sto ja mislin da je najzanimljivije u ovon pismi su neobicne harmonije ili bolje receno slijed harmonija i melodija, koja je jednostavna ali takodjer neobicna obziron na akorde... ali ok, to je vec stvar shvacanja, ukusa i opcenito kako ko percipira muziku. ![]() ma ima bi ja puno zanimljivijih stvari za pokazat, koje sad radin i koje nisu demo nego popravo, ali nesmin. ![]()
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Članci o masteringu | lesha | Tutorijali | 1 | 14-12-2006 11:26 PM |
Pristup (pre)Masteringu | Manley | Audio Produkcija - Tehnike | 48 | 10-05-2006 04:00 PM |
Kljucna stvar u masteringu | milosjeftic | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 16-02-2005 11:51 AM |
Kompresor pri masteringu... | idekius | Audio Produkcija - Tehnike | 69 | 11-02-2005 08:32 PM |