|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Kupujem nove monitore, po vashem mishenju, iskustvu koja su bolja od ova da modela i zashto?
pre sam koristio Tapco s8, ali nisam bio zadovoljan sa njima hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
mackie hr824 i ne razmisljaj :]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Imao sam i koristio HR824 i ne bih ponovo. Uopste nisu bili adekvatni za moj prostor i potrebe. Previse basova i visokih, kao da su kutije pravljene za diskoteku, a ne za monitoring.
To je moje misljenje, koje ne mora da bude ispravno, jer znam neke clanove foruma koji ih sa velikim uspehom koriste. Pozz i srecno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
ako ti se nije svideo S8, nemoj uzimati mackie.. ja kad sam uzimao moje s8mice radio sam uporedni test medj s8 i mackie hr824 i iskreno tapco mi se vishe svideo na slushanje.. al dobro, tad bejahu mlad i zelen.. sad bih uzeo mackie, ali mislim da ne vrede tih para.. i da stvarno nisu tako dobri monitori.. realno nije neka enormna razlika izmedju njih i tapco s8 monitora.. a na ovim yamahama nisam radio, tako da ne mogu da ti kazem nishta pametno..
zato, reci ti nama, kojom vrstom muzike se bavish i kolika ti je soba.. (i naravno da li si radio akustichki tretman u istoj) pozdrav Last edited by HeatMan; 01-04-2008 at 04:58 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
muzika koju sad momentalno radim jeste neka vrsta funky psy trance, sa jako puno detalja, puno fx zvukova... e sad radio sam na mackie monitorima par puta u pravom studio, i zaista mi je delovao nekako mocno. Ali opet cena i nije tako mala. Pa me zanima mozda cak ima bolji monitori i za manju cenu. Neko mi je predlozio ove Yamahe ali nemam blage kakve su. Mozda vi znate za neke bolje od ova dva modela. Tu kod nas bash i nema neki poseban izbor ali posho sam sa severa backe verovatno cu pazariti u budimpesti jer mi je blize...imam josh mesec dana dobro da razmislim |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
A za koju lovu moguda se nadju MSP7?
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Nisam nikad cuo msp7, ali jesam msp5 i ok su....
Imam mackie, doduse ne vise 824 nego 624 sad! (824 otisle u razmjenu za nesto drugo) Glupo mi da ti preporucujem monitore preko foruma, ali sam poprilicno ubijedjen da bi mackie dobro radili posao za psy zvuk.... Checkiraj josh i adame u tom cjenovnom rangu.... Nije sve do monitora, ponesto je do uva, mozga i kreativnosti ![]()
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Pravi takmaci HR824 su Yamahe MSP10, s' tim sto bih ja verovatno pre odabrao i MSP7 (a pogotovo MSP10), na osnovu lepog iskustva sa malim, slatkim msp5
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Mackie ti nece raditi u sobi koja je vec sama po sebi problematicna. Ako je akustika sredjena, mozemo pricati o ukusima, ali u obicnoj, vec kriticnoj sobi, 99% je da se neces usreciti. Mozda bi tvoj ulog trebao malo drugacije usmeriti, pa umesto monitora da dovedes sobu u kojoj radis u red. Kasnije ces vec videti gde si. Moguce je da ti je midl supljikav bas zato sto su ti basovi i visoki prenaglaseni od raznih deformacija koje ti pravi soba.
Moze se desiti da potrosis pare, a da ne dobijes nista sto vec nisi imao i cuo... ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Yamaha NS10 i Yamaha HS50M | MHz | Monitoring | 8 | 01-10-2005 04:12 PM |