|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Za snimanje vokala koristim B-1 i Tube Ultragain. Nije lose, cak stavise.
Medjutim, nekako mi se cini da je Tubeov kompreson nekako malkice 'vjestacki'. Ne znam kako bih opisao sound koji cujem nakon snimanja traka (mozda je to samo moja sugestija posto sam slusao najcesce svoj glas). Moja pitanja su : - da li snimati sa Tubeovim osnovnim podesavanjima input & output gain, ili - tubeov kompresor smanjiti na npr. -20 dB, a u fx audio kanala u SX dodati onaj fini Waves kompr. (mislim da se zove R3) koji bi dao osnovnu kompresiju za snimanje traka na npr. -6 do -2 dB? Hvala za odgovore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Ne terba ocekivati od Behringera da ces za pare koje si dao dobiti sve. Behringerovi preampovi su poznati po par stvari:
1. Najjevtiniji su 2. Imaju dobar ulaz 3. Imaju jako los EQ, kompresor, deeser i sve sto spada u "dodatnu opremu" Ti mozes dobiti sasvim korektan zvuk sa svojom opremom ako budes svestan njenih mogucnosti i ogranicenja. Najbolje je da sve usnimavas flat sa eventualnim malim kompresorom na ulazu, cisto da iskontrolises signal, a kasnije u obradi, radi mu sta hoces i sta treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Behringer Tube Ultragain Mic100 Vs. Art Tube Mp | milos | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 13-04-2008 05:25 PM |
Gde mogu da kupim Behringer TUBE ULTRAGAIN MIC 100? | splatch | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 15 | 08-04-2006 12:49 PM |
Tube Ultragain T1953 | MD | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 2 | 31-07-2005 11:25 PM |