|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
Do sada sam radio u Cakewalk 8.03 i sa prelaskom na Sonara.3 javilo se mnogo nepoznanica na koje ne znam odgovore. Nadam se da ima neko ko bolje poznaje ovaj program, imam neka pitanja u vezi njega pa se nadam da ?e imati koga da me posavjetuje.
Za po?etak interesuje me ovo. Usnimavao sam jednu du?u deonicu gitare, i to ne odjedamput ve? u dijelovima... Sada ti usemplovani par?i?i stoje jedan pored drugog (sa razmakom, tj. medjuprostorom izmedju njih) i ne znam kako da ih nalijepim sve u jednu cjelinu. U Cw 9. sam to radio bez problema, ali ovdje ne umijem. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
Takodjer, zanima me ?ta je zapravo i kako djeluje opcija NON DESTRUCTIVE MIDI EDITING *(koja se nalazi u meniju "OPTION") kao i - za ?to slu?i "LOOP CONSTRUCTION" koji se nalazi u meniju "WIEW", tj. ?to se u njoj mo?e raditi?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
A i inace ako snimas u neku traku iz druge ili dodatni komadic, onda odaberi opciju, ustvari NE odaberi opciju PASTE AS NEW CLIPS... jer inace uvijek dodu u tim komadicima umjesto da se zalijepe na isto. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
![]()
Anita,
ovo je za mene jako va?no, ako zna? odgovor. Naime, uradio sam 1 projekt (pjesmu) koja sadr?i MIDI i AUDIO trake. Na midi trakama sam vukao boje sa raznih VST i DXI aplikacija, kao npr: - Atmosphere, - Batery, - Absynth, - HQ Orkestral .... itd Sada trebam te MIDI trake usnimati na audio trake, tj. pretvoriti ih u AUDIO. Medjutim, kad ?elim da to usnimim na audio traku, ne ide! Na primjer, kada pusitim da ide kao solo track.1. na kojem je npr. neka deonica odsvirana na Orkestralu, tada ne?e da se usnimi audio signal iako sam kreirao audio traku i startovao recording. Da li je ovdje problem do pode?avanja mixera od Kartice *(EMU 1820), ili do pode?avanja sonara? Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
![]()
Va?i Anita.
I da dodam jo? jedno pitanje. Da li neko zna kako se u SONARU 3. radi faderovanje? (A ko sam pogodio naziv opcije). :roll: To je ono, npr. da mijenja? volume na nekoj traci tokom pjesme, i da onda "uslika?" uradjene promjene, tako da slede?i put kad pusti? fajl da ide, da kliza? volumea na doti?noj traci sam mijenja svoje polo?aje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Super Moderator
|
![]()
to se zove automatizacija fadera
![]()
![]() |
#9 |
Banned
|
![]()
Ok, hvala. :oops: Prema tome ima li neko voljan da mi pomogne oko automatizacije fadera u Sonaru 3? Zanima me koje se sve promjene, osim volumea po kanalima, mogu automatizirati u Sonaru, i ?ta treba podesiti (uklju?iti) da bi Sonar pamtio te promjene?
Hajde mi malo pomozite... Par osnovnih savjeta, makar... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
Pa sve controlere mozes lijepo nacrtati u piano roll-u. Dolje nize ti je popis parametara... odaberi volume i crtaj kako zelis. Expression... sustain pedalu... i sve ostalo sto ima (ima sve kontrolere.... naravno za nacrtati lijepo)...
Jesi na to mislio? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|