Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-03-2005, 11:31 PM   #1
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Cubase sabirnica

Od dosta kolega sam cuo da je kriticna tacka Cubasea sabiranje kanala na grupe i da su drugi programi(Samplitude,Logic....) tu mnogo bolje reseni. Posto ceo zivot radim u cubaseu, nisam imao prilike to da uporedim, ali cinjenica da kad je mnogo kanala,pa grupa, pa na stereo.....nekako se mix 'razvodnjava'. Da li je tu Nuendo bolji?
Ima li smisla(kao sto neki rade) izaci sa 8 ili 16 grupa u externi mixer, pa ih tu sabrati ?
OFF is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2005, 11:44 PM   #2
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Iste verzije SX-a i Nuenda imaju identicni audio engine.....

Citao sam potpuno razlicita misljenja - neki hvale Steinberga, drugi ProTools, treci Logic.....ja sve mixove za "jace" radove (album ili nesto bitnije) radim u ProToolsima (verovatno zato sto pripadam onoj drugoj grupi)...
Old 18-03-2005, 01:04 AM   #3
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

E ja cu da popizdim ako jos jednom cujem rec "sabirnica". Do pre par dana niko nista o tome, a sad odjednom svi "sabiraju". Kvalitet mixa zavisi od kvaliteta usnimljenog+ kvaliteta aranzmana+ kvaliteta onoga ko radi+ odnosi+ mastering (i onaj ko ga radi). Beck snimio ceo album na Tascam Porta Sound-u (cetvorokanalni kasetas), remek- delo, a mi pricamo o racunskim radnjama i opremi koja je za tri svetlosne godine ispred onoga na cemu je on to radio. Ceo novi Prodigy uradjen u (meni mrskom) Reason-u i to znam iz "prve ruke" jer radim na jednom albumu sa covekom iz Strongroom studija gde su to i radili (radili kod kuce, a tu zavrsili). Jos sam ispao ovca kad sam ja njega poceo da ubedjujem na cemu su radili (jer sam procitao u novinama), a on mi covek kaze: "Ne nisu, ja se znam sa njima, bio sam tamo... Reason, nece valjda to da napisu u novinama?". E, sad sabirajte, oduzimajte, ali ako podjemo od pretpostavke da uglavnom radimo na priblizno korektnoj opremi, kvalitet u 90% zavisi samo od nas samih ili ljudi sa kojima saradjujemo.
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2005, 01:17 AM   #4
Altek
Member

Altek's Avatar

Zadnji Prodigy na Reason-u a?? Znao sam da postoji razlog za ocajan kvalitet albuma
Altek is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2005, 06:19 AM   #5
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
E ja cu da popizdim ako jos jednom cujem rec "sabirnica". Do pre par dana niko nista o tome, a sad odjednom svi "sabiraju". Kvalitet mixa zavisi od kvaliteta usnimljenog+ kvaliteta aranzmana+ kvaliteta onoga ko radi+ odnosi+ mastering (i onaj ko ga radi). Beck snimio ceo album na Tascam Porta Sound-u (cetvorokanalni kasetas), remek- delo, a mi pricamo o racunskim radnjama i opremi koja je za tri svetlosne godine ispred onoga na cemu je on to radio. Ceo novi Prodigy uradjen u (meni mrskom) Reason-u i to znam iz "prve ruke" jer radim na jednom albumu sa covekom iz Strongroom studija gde su to i radili (radili kod kuce, a tu zavrsili). Jos sam ispao ovca kad sam ja njega poceo da ubedjujem na cemu su radili (jer sam procitao u novinama), a on mi covek kaze: "Ne nisu, ja se znam sa njima, bio sam tamo... Reason, nece valjda to da napisu u novinama?". E, sad sabirajte, oduzimajte, ali ako podjemo od pretpostavke da uglavnom radimo na priblizno korektnoj opremi, kvalitet u 90% zavisi samo od nas samih ili ljudi sa kojima saradjujemo.
Slazem se sa tvojim postom, ali u softveru postoji manja ili veca razlika izmedju sabiranja i to je to.......muzika igra najvecu ulogu, samo neki umeju da odlutaju pa da misle da bolja oprema = bolja muzika.....

Sto se tice Prodigyja oni su to na sav glas objavili......
Old 18-03-2005, 06:45 AM   #6
Pedja
VIP Member

Pedja's Avatar

Quote:
Kvalitet mixa zavisi od kvaliteta usnimljenog+ kvaliteta aranzmana+ kvaliteta onoga ko radi+ odnosi+ mastering (i onaj ko ga radi).
Tacno tako
Pedja is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2005, 07:09 AM   #7
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
E ja cu da popizdim ako jos jednom cujem rec "sabirnica".
SA-BIR-NI-CA SA-BIR-NI-CA SA-BIR-NI-CA
Old 18-03-2005, 08:26 AM   #8
dacko
Senior Member

dacko's Avatar

P.S. Ali pazi sto je spelovo " SA-BIR-NI-CA "...
dacko is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2005, 09:10 AM   #9
milosjeftic
Banned

Radio sam i sa Cubase i sa Nuendom i sa Logic ( zadnja verzija za PC 5.5.1 ) . Izmedju Nuenda i Cubase ne cujem razliku . Probleme sa grupom u Cubase nisam primetio ( 2.235 ) . Uporedjivao sam snimak sa grupnim i bez grupnih traka - treba ih koristiti . Nuendo sigurno nije bolji ( osim za video ) . Ne razvodnjava . Da imam dobar mikser pokusao bih pa uporedio rezultat . Ako te nesto detaljnije zanima u vezi Cubase - Logic , pitaj .
milosjeftic is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2005, 10:12 AM   #10
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Ja sam jedno vreme radio paralelno u Nuendu i u Logicu i tripovao sam se da ima velike razlike u mixu...Iste audio trake smixam u Nuendu i identicno odradim u Logicu i u Logicu mi je zvucalo bolje...Ne znam...svi kojima sam pricao su me bledo gledali ali ja sam kao cuo neku razliku...
zmaj is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules