|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Vec duze vrijeme razmisljam da se posavjetujem s vama oko toga!
Znam da najvise ovisi o pjesmi koji ce efekti bit na vokalu,tako da oko toga necu dublje ulazit!Mene zanime kako dobit onaj sa pjesme"OPROSTI MI SVE" od Zive Legende! Cuje se kao u daljini i lijepo mu je formuliran stereo. Nekad sam nosio kuci lexicona PCM 91 sa posla i radio sve reverbe s njim,al evo ima vec duze vrijeme da ga ne nosim i radim sa SpinAudiom2.Ajd mi preporucite neki softw al da nije IR1.Ustvari moze i on,al samo me zanima kako dobit taj kasni odjek koji nije pretjeran a ima ga!!! Sta bi mi preporucili od hardw a da nije skup kao PCM 91. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Pa iskreno. Mislim da IR1 nimalo ne zaostaje za PCM91. Inace, fora je u gustini reverba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Jesi mozda cuo tu stvar,meni je reverb strasan.Nisam ja puno sa lexiconom pokusirao,al koliko se sjecam imao je gotov preset slican ovome kojeg zelim dobiti.
Pokusiram cijelo vrijeme,al ne uspjevam dobit tako nesto. IR1 je odlican tu nema polemike,pogotovo impulsi od lexicona! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ma to sve stoji.Meni je bitan reverb jer su neke pjesme bas za njega,a imam osjecaj da bi tako nesto kao sto je na toj pjesmi,strasno leglo jer dok ide vokal svira bubanj,bas gitara i nista vise(na kratkom dijelu).Tako da bi mi to (tako zamisljam) zvucalo strasno.Bubanj sam dotjerao stvarno dosta dobro(daleko je to od pravog) a i bas je odlican(ziva svirka).Vokal je takodjer super,a samo bi jos htio dobit ovo!!!!!
Stoji to da ide kratak delay,al nikad ne iskljucujem dodavanje reverba. Trend ovakav ili onakav,reverb bi sigurno strasno sjeo(kao budali samarcina)!!!! ![]() Jebiga,ne mogu ga dobit da mi zvuci kako hocu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ajde prikaci neki kratki clip od 10-15 sekundi ako mozes da cujem o kakvom reverbu se radi.
Prema onome sto kazes, zakljucujem da je neki reverb koji odskoci kao odjek. Moze biti dugi pre-delay. Ne moze se reci ako ne cujemo to sto opisujes.
![]() |
#6 |
Super Moderator
|
![]()
pazi nije samo dovoljno naci dobar reverb mislim da ga je bitnije dobro postaviti u mix. Meni se desavalo da sa relativno losim reverbom dobijem dobar osecaj prostora u mixu kao i ono sto se kaze SEO JE.
Postavka i kompresija zvuka sa reverbom je tu bitna Aj postavi to da se cuje
![]() |
#7 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Hm... ne ide...
Ne dozvoljava ti streamload nikakvo skidanje ni play jer nisi potvrdio account!
![]() |
#9 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Probaj sad!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Super Moderator
|
![]()
Pa ovo je cista postavka, ne razumem se bas koju je masinu koristio ali je ostavio frekvencionog mesta za reverb ostavio ga i u masteringu ga mozda malo isprsio. Tu je i kompresija odradila svoje ali sve u svemu je ovo savrsen primer kako to treba uraditi.
Iskreno meni je takodje ovo tesko odraditi :oops: :oops: :oops:
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vokal | Boombass | Tutorijali | 5 | 05-05-2009 07:51 PM |
Vokal harmonizer | OFF | Audio Software | 16 | 10-12-2005 05:16 AM |