| 
 | |||||||
| Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  25-01-2004, 10:41 PM | #1 | 
| Junior Member Join Date: Dec 2003 Location: Beograd 
				 |  Digitalni ulaz u LUNU 

Ima li neko iskustva sa  povezivanjem mikrofonskog pretpojacala koje ima digitalni izlaz i LUNE. Kako izgleda taj kabl, gde moze da se nabavi i kakav je zvuk? Cujem da se spominje nekakvo krckanje? Da li se po vasem misljenju isplati uloziti u takvo pretpojacalo ( kao naprimer, dbx 386, ili Focusrite i slicno) Ono sto svi savetuju je da se a/d konverzija obavi pre, odnosno izvan kompjutera. | 
|   |   | 
|  25-01-2004, 10:50 PM | #2 | 
| ton magistar Join Date: Jun 2003 Location: korcula 
				 |   

mislin da ti se to ne isplati, creamware ima dosta dobre konvertere. bolje ulozi u kvalitet samog preampa.

__________________ e, sta covek mora da trpi zbog bandita | 
|   |   | 
|  25-01-2004, 11:25 PM | #3 | |
| Mason Join Date: May 2003 Location: Otkude Ni?, Serbia 
				 |  Re: Digitalni ulaz u LUNU Quote: 
 SP DIF = jedan stereo kanal - najobicniji kabal sa malom stereo bananom ADAT = 8 mono kanala po jednom interface-u (znaci kod Lune 2 EX max 16 mono kanala) - opticki kablovi 
				__________________ http://www.facebook.com/idekius | |
|   |   | 
|  25-01-2004, 11:31 PM | #4 | ||

__________________ e, sta covek mora da trpi zbog bandita | ||
|   |   | 
|  25-01-2004, 11:36 PM | #5 | |

|   |   | 
|  25-01-2004, 11:41 PM | #6 | 
				 |   

je! ali ako ih koristis onda ih pretpojacalo ne treba imat. znaci u oba slucaja je samo jedna konverzija. ja san ima dbx-a sa digitalnin aes-ebu izlazon i proda san ga jer apsolutno nisan cu nikake razlike u zvuku. naravno da postoje puno kvalitetniji ad/da konverteri on luninih i dbx-ovih ali su nenormalno skupi. 
				__________________ e, sta covek mora da trpi zbog bandita | 
|   |   | 
|  25-01-2004, 11:46 PM | #7 | 
				 |   

Potpuno se slazem da Creamware ima dobre AD\DA konvertore. Cak mislim da sa tim malo ljudi tripuju. Ipak... ako vec imas mogucnost da ides preko SP DIF-a ili optike, sigurno je bolje ici tako...

__________________ http://www.facebook.com/idekius | 
|   |   | 
|  25-01-2004, 11:47 PM | #8 | 
				 |   

Kazes obican kabl. Na vecini preampa digitalni izlaz je SPDIF, a na LUNI ( staroj, koju ja imam) digital in je mini-jack (kao za Walkman, cini mi se) Nadam se da takav kabl postoji. A taj koncert, koji si snimao, ima li mene na njemu? Gresim li...je li mozda u pitanju 20 godina KERBERA? | 
|   |   | 
|  25-01-2004, 11:54 PM | #9 | |
				 |   Quote: 
 Ima te na snimku, pa kakav bi to snimak bio bez Warwick-a     
|   |   | 
|  25-01-2004, 11:59 PM | #10 | 
				 |  Ako ne DBX...a sta onda? 

Ok, ako DBX ne radi posao...koje pretpojacalo bi mi preporucio do 400-500 eura. Koristim mikrofon AKG 414, i imam nameru da pored vokala usnimavam bass i akusticne gitare, i jos neke akusticne instrumente. Tip muzike je ethno. Znaci, zanima me jednostavan, topao zvuk. Voleo bih dvokanalno pretpojacalo, jer bih nameravam da usnimavam stereo akusticne gitare, verovatno i neke klavijature i tome slicno. Inace...kako je na Korculi? Ima li muzike? | 
|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| Cemu firewire ulaz na Audigy 2 sb0240 ? | vasko | Computer Hardware | 7 | 11-08-2009 09:00 AM | 
| audiophile 192 ne radi digitalni ulaz!? | koki | Computer Hardware | 9 | 30-09-2008 12:56 PM | 
| SPDIF ulaz u Lunu II | divinesound | Computer Hardware | 6 | 03-03-2005 10:08 AM |