Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-11-2003, 05:49 PM   #1
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Default Creamware OptiMaster

Ima li neko iskustva sa ovom spravicom? Interesuje me kako se pravilno povezuje da to radi, i kako to radi? Svidja mi se onaj naziv - intelligent processor...
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2003, 07:19 PM   #2
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Creamware OptiMaster

Quote:
Originally Posted by Mogli
Ima li neko iskustva sa ovom spravicom? Interesuje me kako se pravilno povezuje da to radi, i kako to radi? Svidja mi se onaj naziv - intelligent processor...
Jedino ako si ga legalno kupio, sa flekovanom platformom ne radi.
Old 13-11-2003, 07:56 PM   #3
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Moramo se raspitati kod brace Rusa, kod njih sve radi...
Old 13-11-2003, 09:19 PM   #4
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Default Re: Creamware OptiMaster

Quote:
ja san ima licencni optimaster pa san ga proda. radi se o 3band compresor/expanderu (mislin da ima i limiter) sa nekakvim wizardom, koji je mozda inteligentan ali i pijan.
inace ne ljubim multiband kompresore, a sa tim inteligentnim wizardom pogotovo nikad nisan dobi ni priblizno dobar rezultat.

expander pak, u mesterizaciji je neupotrebliv. moze se stavit na neki bubanj, ali neznan... ja ga nisan nikad iskoristi...

ako hoces creamwareov multiband kompresor imas besplatnu finalizu. koja isto ima 3 banda, nema "pijanog carobnjaka", ali mozes spustit treshold nize nego na optimasteru.
ja finalizu vise volim od optimastera :roll:
Old 13-11-2003, 09:24 PM   #5
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

finalizu i masu besplatnih i korisnih devicesa za pulsar mozes nac ode
Old 14-11-2003, 01:25 AM   #6
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Citao sam da se retko koji softwerski ekvlilajzer moze porediti sa nasim iz pekare Creamware, pa ne znam sta ti mislis o tome?
Old 14-11-2003, 05:57 AM   #7
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Citao sam da se retko koji softwerski ekvlilajzer moze porediti sa nasim iz pekare Creamware, pa ne znam sta ti mislis o tome?
iskreno, mislin da je to bezveze :roll:
i powercore i uad imaju bolje eq-e, a ima boljih i u native izvedbi. recimo sonalksis i voxengo. 8)
Old 14-11-2003, 04:16 PM   #8
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Nisam strucnjak za eq i zato volim date presete. Jesi li probao
iZotope Ozone 2.0? To je nesto poput Tracks-a, ali deluje bas uredno, pogotovo 64bit preciznost. Medjutim, potpuno se slazem sa tobom u pogledu multiband kompresora, tu bas ne mozes puno kontrolisati stvari. Kako ti se dopada onda Voxengo Elephant? Jos da mogu da ga registrujem :roll: Isto vazi i za VoxengoPolysquasher...
Old 14-11-2003, 04:39 PM   #9
idekius
Mason

idekius's Avatar

iZotope Ozone 2.0 je verovatno odlican ali treba znati raditi sa njim. Ja sam sa njim uvek uspevao da samo pogorsam stvari... :roll: A oni njegovi preseti nisu ni za goli k. Masterizaciju sam sveo na mb compresor umesto eq (ako bas mora, a obicno ne mora, L2 final master i eventualno skidanje shuma. Takodje nije losa ni ona Yamaha Final Master. Meni je malo zaguljenije jer radim obavezno zive instrumente (gitaru,bass gitaru,glas...) i uvek postoji verovatnoca da iznenada ispliva u masteringu neki puc, krc i sl. koji do tada nisi ni primetio. Inace, nameravam uskoro da pokusam da ozvucim Hammonda da vidim kako ce to da izgleda. Za to mislim da iskoristim digitalni Beringerov 32 kanalni mixer, opticke kablove do Lune i nekoliko kondenzatorskih mikrofona. Ako akcije uspe, dobro je, ako ne, salili smo se...
Old 14-11-2003, 05:05 PM   #10
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Nisam strucnjak za eq i zato volim date presete. Jesi li probao
iZotope Ozone 2.0? To je nesto poput Tracks-a, ali deluje bas uredno, pogotovo 64bit preciznost. Medjutim, potpuno se slazem sa tobom u pogledu multiband kompresora, tu bas ne mozes puno kontrolisati stvari. Kako ti se dopada onda Voxengo Elephant? Jos da mogu da ga registrujem :roll: Isto vazi i za VoxengoPolysquasher...
proba san izotope, ali nisam puno sa njime radio tako da ga nemam ni instaliranog. eq mu je ok, ali sonalksis i voxengo curve eq meni zvuce bolje. reverb mu je uzasan, a multiband exciter i onaj stereo expander (tako nekako se zove) su mu vjerojatno najbolje sto ima.

voxengo elephant je radi odlicno i cesto se njime moze dobit puno vise decibela bez distorzije, od bilo kojeg limitera.
... i neznan kako ga nemozes registrirat?!?!
polysquasher sam zaboravi sto je? iman ga ali ga ne instaliram. od voxenga koristim samo eq i elephant.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules