|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
ton magistar
|
![]()
napokon mogu rec san definitivno presa na nuendo. lipo san se uhoda i prilicno san zadovoljan.
audio je neuporedivo bolji nego u cubase vst32 (kojega san koristi do sad), a sa novim updateom poboljsan je i midi. ode prije svega mislin na komfordnost. ipak... logical editor skroz drukcije izgleda nego onaj u vst32, ali san ga konacno skuzi i koristin ga sasvim normano - isto ko prije. po meni su slobodno mogli ostavit onaj iz atarija, ali dobro, ajde... neka im bude. ![]() u drum editoru (i key editoru) napokon su dodali "radne velocity-je" koji u key editoru donekle dobro funkcioniraju, ali u drum mapi meni izgledaju ko da se netko zeli nasalit. ok, mogu se sacuvat preseti sa neogranicenim brojem velocity-a (u vst32 ih ima 4), ali layeri na svim udaraljkama nikad nisu podiljeni na isti nacin za cili kit, niti svaka udaraljka ima jednak broj layera, tako da jedino podesavanje za svaku udaraljku zasebno (ko sto je u vst32) dolazi u obzir. sve ostalo (a narocito trenutno rjesenje) je "monthy payton". takodjer, u vst32 si moga namistit delay (+/-) za svaku udaraljku. u nuendu/sx-u toga nema ![]() markeri bi trebali bit dio rulera, tako da budu uvik vidljive, a ne trake, kao sad. i nije mi jasno zasto se cycle markeri nemogu kopirat?! marker se normano "kopira" sa stisnutim alt i kad se prenosi vide se koordinate, medjutim kad ga se pusti nestane. ![]() ako se marker track stavi u folder track, onda se kopira normano. ![]() na kraju ono sto me najvise izludjuje: automatizacija. lipo je sto se moze svaka traka neovisno editirat i kopirat, ali kad idem nesto mixat dobijen slom zivaca. tesko mi je ovako objasnit sto se dogadja, ali fejderi i sklopke "ne slusaju". vst32 je pamti svaku akciju neovisno o onima koje su vec naravljene (to je bilo dobro), tako da si moga bilo kad i bilo di pomaknut nesto i da on to zapamti neovisno o tome sto je isprid ili nazad. nunedo/sx prave krivulju odredjenu tockama, tako da neka promjena napravljena u petom taktu ovisi o nekoj tamo u pedesetiosmom (ako nema nijedne tocke izmedju). hm, neznan jesan li dobro objasni, ali ludujeeeeeeen. potegnen fejder doli, a on se vrace gori. ukjucujen neku sklopku, a ona se sama gasi, jer joj je u tisucudvistapedestisedmom taktu tocka koja oznacava "off" ![]()
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]()
Ja doduse nisam imao problema da se naviknem (jer sam Cubase VST veoma malo koristio pa sam onda kratko Sonar uzeo i na kraju Cubase SX 1 da bi sada presao na Nuendo 2) i, iskreno, odusevljen sam!
Automatizacija je fenomenalna i tu nemam primedbi kao i za sve ostalo. Nego, Sandro, cudi me da nisi poceo da hvalis PDC ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ton magistar
|
![]()
sto je to pdc? :oops:
![]() |
#4 |
Super Moderator
|
![]()
Zadovoljstvo je obostrano
![]()
![]() |
#5 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]() ![]() hm, ili je mozda karl zadovoljan sto koristis njegov software :roll: ![]() ... i dajte malo primjedbi! nije moguce da je sve super. ovo sto san ja nabroji je u odnosu na vst32 - s konja na magarca. naravno, da je obrnutih stvari puno vise, ali ipak...
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderator
|
![]()
Ne ja i nuendo smo kao dva drugara pa je i on zadovoljan samnom ali ja necu njemu da kazem sta ne valja jer bi mozda puko tako da cu ga sada iskljuciti i zacepiti mu usi....................
eto ga.................... E sada....Nuendo mi je puno bolji u odnosu na SX prvenstveno sto ti kazes zbog bolje podrske midija ali i zbog audija koji mi je brzi i stabilniji....lose strane urucujem cisto zbog nedovoljne iskoristenosti midi opcija...kada se setim cakewalka pa bolji je u midiju od nuenda i dan danas.....fali mu milion opcija da ne nabrajam...znaci audio ok (i zaboravi VST i ostale gluposti mu savseno funkcionisu) ali midi njesra
![]() |
#8 | ||
ton magistar
|
![]() Quote:
pa, to vise nije tema. he, he ![]() dakle, kompezacija vise nije samo na insertima od kanala, nego u cilemu routhingu: grupama, sendovima, busevima, trolejbusevima... ![]() to radi bez greske i naravno da me veseli... vrlo. 8) ali kod markera, velocityja (u editorima), automatizaciji... steinberg se malo nasali i mislin da ce se tu sa mnom slozit svi oni koji su na cubaseu cilo vrime (od ataria do vst32). btw: koliko u radu koristite logical editor? ja san ko lud bez njega. on i drum map su bili jedini razlog zasto svojevremeno nisan presa na samplitude, koji je puno prije steinberga ima PDC i koji krasno izgleda i radi. sx (u odnosu na samplitude) izgleda ko da su ga dica cinila ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |||
Administrator
|
![]() Quote:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
meni je sir toliko kasni da u vst-u nije bilo moguce upisat toliko veliki delay (u minusu) da bi se traka u kojoj je inertiran sir mogla sinkronizirat sa aranzmanom. jedini nacin je bio procesirat u wavelabu, pa vratit u cubase. btw: i dosta native pluginova ima latenciju. ako se ne varam neki od wavesa (onih zutih) kasne? kasni i voxengo curve eq... naravno, to sad vise nije problem 8)
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Foam Fest-utisci ?? :-) | ugljesa | Razno | 0 | 04-09-2009 12:11 AM |
Ac%dc utisci | disco violence | Razno | 10 | 09-06-2009 06:19 PM |
Monitori ESI 08:utisci ? | ugljesa | Monitoring | 1 | 11-04-2009 10:33 PM |
Vasi utisci-VST Plug | Zid | Audio Software | 7 | 27-05-2005 01:13 AM |