|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 | |
Member
|
![]() ![]() Ovih dana pronadjem na "pijaci" nove banke za Spire: Aiyn Zahev Altitude J Hollo E-Motion Padsheaven Tetarise Inspired Shocking EDM EDM Essentials Vol. 1 od ranije tu su Factory 1-4, i zapoceta 5, sa novim Scorpio filterom. Utisak koji sam stekao prosle godine je isti ako ne i bolji. Rekao sam da je pametnije kupiti i7 na LGA2011-x i SPIRE nego Access Virus, i sad to potpisujem... Ljudi moji, kakva masina! I da imam novca i fizickog prostora ne bih uzimao nikakav JP ni Nord, nista. Nije "kiselo grozdje". Ovo je i bolje nego JP8080. Ko hoce hladan Nord zvuk nek upali Discovery Pro. Nema kablova, nema snimanja, sve je real-time. C5 ili ko ima 6, 7 + Spire = iz vase glave pravo u zvucnike. Od januara ga reklamira M.I.K.E. aka Push, a on ne bi potpisao bilo sta. Quote:
Banka E-Motion Padsheaven by Joseph Hollo je cista naucna fantastika. Kad sam zeleo nesto kompleksno i skupo, cesto sam koristio semplovane padove iz Nexus-a, ali naravno da "nije to to". Ovo je ziv, dinamican zvuk, a svaki parametar je lako i brzo dostupan. Slozili smo se da se svaki synth moze pametno upotrebiti, ali ako stvari gledamo cisto tehnicki, "fetisisticki", Spire je za klasu-dve bolji od npr. Sylentha. Pa i NI Massive, Zebra, zvuce nekako tanko u odnosu na Spire (sto ponekad naravno moze biti DOBRO). Toliko i vise guta CPU. Jedino sto mi ponekad zasmeta je malo "plastican" zvuk ali to se lako sredi EQ-om, uglavnom nize srednje itd. Warm sound stize u par poteza. Brzina, intuitivnost... To je Spire. Filteri i EQ radjeni po uzoru na Virus. Evo jednog trance-a mislim da ni 10 minuta nije trebalo za ovu ideju a nije bas da nema puno "processing"-a. Iz vaseg racunara direktno u AvB set, nema greske s ovom spravom. Kupio za 70 EUR na popustu, vredi svaki cent. I pored toga sto je Spire CPU intensive, ovo je zauzelo svega oko 25% ASIO driver-a, sa sve master plugin-ovima! Optimizovali su ga dosta od ranih verzija a kvalitet zvuka je ostao isti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Da, sećam se tvoje teme od ranije i tvog entuzijazma po pitanju ovog sinta.
Objektivno, mislim da nisi u pravu po pitanju Sylenth-a, ali što se subjektivnog utiska tiče, tu se slažem, i meni je Spire mnogo, mnogo gotivniji. Ali zato, za razliku od Sylentha, Spire prilično izuva po pitanju zauzeća CPU-a i to mene, s obzirom da mi Spire nije baš neophodan (budući da meni sintovi trebaju za neke zvuke koji baš i nisu specijalnost nečega kao što je Spire ili Sylenth), podosta odvraća od dotičnog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Vala bas - izuva CPU
![]() Ali zbog ovakvih softvera iskreno zazalim sto mi muzika nije prva stvar u zivotu! ZIVEO SPIRE. Evo iste ideje, sad sa mixom glavnih elemenata. U tom nekom pravcu bih ja isao. Eh, koliko tu treba detalja da se odradi ceo arrangement... Pa da se "nabudzi" i dotera u postu (od strane nekog ko ima dosta iskustva s tim)... Mozda se i nateram jednog dana ![]() P.S. zaista je puno optimizacija uradjeno, v1.0.10 mnogo manje kida proc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Ja sam sebe ubedio je massive mnogo bolji za bass od sylentha sto i realno jeste medjutim bolji je i za sve ostalo. Opasno sam poceo da izbegavam sylenth jer je mnogo izvikan sinth a niko ne priznaje da ga koriste zato sto imas milion banke vec odradjene za njega. Spire je barem 3 klase izanad sylentha. Poslusao sam par komercijalnih banki koje su odradjene za Spire i odusevio se. Odlican je za taj neki agresivan zvuk i siroke synthove. Mana mu je sto mnogo zauzima procesor ali zato pruze konkretan zvuk. Pored Diva, massive, Spire mi je omiljeni. Mnogi se kunu u reaktorov Monark za bass al ja ga ne kontam pa to ti je...
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Spire Primer pluci i "perfecto" filter
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Meni se vise svidja Absynth 5, a pogotovo Dune, koji stalno koristim
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Ja sam mislio da sam ja jedina osoba koja gotivi DUNE.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Ajde da se i ja malo nadodam ... Dune, Spire i Romero Kick VST-i su tri plugsa koja su me odu?evila u skora?jne vrijeme ... E, da ne zaboravim Geist od Fx's Pansion, ali njega nebi svrstao u neke stvarače zvuka, već aran?ere istog
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Member
|
![]() Quote:
Probao sam Spire i nisam se nesto zagrejao za doticni, ali ok, ja i nisam preterano lud za modernim limunadama. Potpuno obrnuto od mog utiska o Tone2 zujalicama (narocito Saurus!), DCAM-u (takav saw kao u Strobe-u jos niko nema) i u zadnje vreme, sto me je maksimalno iznenadilo, AAS VA-2. Za sve ostalo, tu je Moog od drveta i gvozdja ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Ma Zebra je odlicna, ali ja iz Spire-a mogu vise i brze da izvucem.
Ili ako uzmemo Massive... dobro zvuci, ali mislim da mi je trebalo pola dana da napravim najobicniji vibrato. Cemu to? @NIelectroy - bas mi "nemacki" zvuci taj synth ![]() Tj. malo ostrije. Spire ima veoma, veoma, sirok spektar. Od agresivnog dubstep-a do mekanog trance-a. Evo jos par ideja, obe imaju BOOMY bass (ali ne i broomy hehh). Na prvoj je pluck u Virus fazonu. REAL DEAL. Bas je "ravan" i otvoren. Na drugoj je low-end posebno izrazen. Sve je veoma brzo odradjeno Spire EQ-om, plus mozda malo C5 EQ. Masna, digitalna analogija. Ne kazem ja da npr. ne moze da se uzme Model E od pre 100 godina i s plugin-ovima napravi opasan zvuk, mozda i moze, ali koliko vremena i petljanja treba za to? I ko ume to? Ovo je bre autenticno! I da, ja cujem razliku. Sylenth, Zebra itd. mi zvuce malo praznjikavo u odnosu na Spire. Valjda je stvar u tim algoritmima, rekurzijama, sta ja znam. Pojede CPU ali je PHAT. Cuo sam i one nove Rolande, kao novi SH, Juno. Ono je sramota za takvu kompaniju, zvuci kao plasticna kanta. Spire to jede za dorucak. Mogu da potpisem da je bolji od 60-70% hardware-a tog tipa, a pritom je barem 10 puta jeftiniji (za mnoge i besplatan ![]() OK, CPU nije free ali barem sluzi za sve kad ga kupis... I na kraju, sta reci osim de gustibus non est disputandum. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Reveal Sound SPIRE - snizena cena do 15.09. | frag | Audio Software | 8 | 29-12-2015 12:48 PM |
Moj najnoviji singl upravo izasao | Ilija Ilic | Promocija radova | 5 | 15-03-2014 11:41 AM |
Najnoviji hit ... | ProkDu | Pricaonica | 3 | 17-03-2011 09:49 PM |
Sound On Sound recenzija sE Electronics Voodoo serije ribbon mikrofona | lesha | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 26-01-2011 11:38 AM |
Evo moj najnoviji singl pa uzivajte :) | Ilija Ilic | Promocija radova | 6 | 17-07-2009 07:11 PM |