Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-04-2016, 11:39 PM   #1
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default IT i ti

http://media.rtv.rs/sr_ci/it-i-ti/20152

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2016, 08:59 PM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: IT i ti

Ohohoooo! Sjajan odziv, jako puno ljudi super reagovalo!

Kratka forma, posvećena "običnim IT smrtnicima"...

http://media.rtv.rs/sr_ci/it-i-ti/19489

Old 26-04-2016, 04:09 PM   #3
Francuz
Member

Dobar vokal pravi medijski
Old 15-06-2016, 07:47 AM   #4
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

http://media.rtv.rs/sr_ci/it-i-ti/20745

Old 10-10-2016, 06:52 PM   #5
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Nova sezona!

http://media.rtv.rs/sr_ci/it-i-ti/22946

Old 11-10-2016, 09:27 AM   #6
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Sve povale za ideju, trud, i izvedbu, od onih sam koji bi kratku formu gurali usred centralno-informativnih emisija. Naravno, preterujem, ali malo...

Znaš šta stari, imam dve stvari da ti kažem: a) poboljšaj dinamiku i b) promeni stil.

E sad, da ne bih bio papan koji tu nešto filozofira, objasniću ti otkud ovo gore. Kontra redosledom.

Osmelio si se da na radiju praviš emisiju o IT-u. Ok, super, ali neko to mora da sluša, nečim moraš da ga "zakucaš" za zvučnik, da kada te čuje kaže "ju, što je ovo dobro (šašavo, interesantno, poučno). I tu na scenu stupa stil. Dakle, niko živ od radija ne želi interpretaciju, tj. da mu neko drugi pročita ono što može sam da pronađe na net-u, u literaturi, na fakultetu...
Verujem da si slušao Modlija, i nije slučajno što on uvek ima neku foricu kojom spaja suvu informaciju sa svakodnevicom. Kada na to dodamo karakteristiku njegovog pripovedanja i zvučne zavese, dobijemo ZAIR. ZAIR=Modli, Modli=Zair... Nikada taj čovek neće uspreti da svojim proizvodom nadmaši sebe, jer ljudi traže autora, emisije na radiju i tv-u, kolumne u novinama nisu Coca Cola, već stavovi, razmišljanje, karakter, stil.

A to sam moraš da osmisliš, jer to si ti. Voliš sarkazam, piči. Umeš da lupetaš, oblikuj to. Ono što te čini drugačijim mimo mikrofona, to je sirup za sok pred njim.

I drugo, poboljšaj dinamiku. Mora to malo brže da se čita. Znam ja prijatelju da je ovo Vojvodina i da se ovde uvek ima kade, ali takav pristup u medijima eventualno ima prođu u komedijama poput "Državni posao" i "Daško & Mlađa", nikako u emisiji o IT-u, koju, a smatram da je to na radiju uvek hendikep, vozi jedan čovek.

Eto, od mene toliko. Želim ti svu sreću u daljem radu, prika.
Old 11-10-2016, 06:52 PM   #7
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Hvala!

Stil...uh... Da, ima smisla to što kažeš, ali probaj da posmatraš stvari kroz prizmu sledećeg, a i zbog ostalih koji to ne znaju...

Većina stvari koja se u programu dešava je dosta sporija od ovoga. Dosta, dosta, dosta sporija. Ovo je prebrzo u datim okolnostima. Dakle ima sjajnih novinara, odličnih i lepih priloga i emisija, ali tehnički je to:
vokal-instrumental-vokal-instrumental i tako pola sata-40 min...dinamika je na -325 na 4-ti.

Druga stvar, dakle radi se o javnom servisu, slušalište je uglavnom starija generacija, obični ljudi, a ja i njima moram da se obratim, ne samo mlađim, upućenijim klincima u speed-u... Njima ovo može biti interesantno u smislu istorijata u zadnjem delu emisije.

I prija mi kad tetka Rada u lokalnoj radnji kaže da nije znala sve to za mp3. Da, čula je ranije od sina za "taj Mp3".
Mp3 ovo, mp3 ono ali nije znala da ga koristi svaki dan i da su ljudi sa Novosadskog univerziteta delimično zaslužni što je danas u širokoj upotrebi.
Ako krenem da verglam kao na disklejmeru za reklame za lekove, ona to ne bi razumela, čak bi je oteralo!

Pokušavam, dakle, jedina misija je da pokažem tamo - da MOŽE da se radi modernije, bolje, da je produkcija najmanje ISTO važna kao i informacija koja se pruža, a čak i malo više... I donekle uspevam...!

Novinari su generalno tehnički a pogotovo produkcijski skoro potpuno slepi. Mrkla noć. Još gore je što to niko ne vidi kao problem... Ne samo ovde, na većini stanica...

Ovo radim potpuno svojevoljno i u svoje slobodno vreme. To je tamo u domenu fikcije. Čak mislim da kontaju i da sam lud.

NIKO to tamo ne bi radio, čak su me pritisli da bude duža jer im se jako dopalo, i dosta dobro ide na podcast-u, a ja nemam slobodan dan za ovo, niti termin u kapacitetima firme da to uradim. Imam pun raspored i udri.

Sad oko nove sezone je bilo malo trzavice oko nekih stvari, a ja sam samo kratko rekao da nemam problem sa tim, da kao i svi novinari dođem sa tekstom u firmu, pročitam i kažem da podvuku prikladan instrumental..."švabo udario"...

Bilo je samo kratko: Ne, naopako, ok, radi kao što radiš, dobićeš što tražiš itd...

Ali sam izgubio reprizu...no sačuvao podcast.

Da, to je tako. Misliš li da je nekome stalo? Mislim, ti već znaš kako ide, ali kažem...

Ali, eto, neka sam lud, želim tako i dok god mogu, guraću tako...
Da je u pitanju privatna stanica, ti bi bio potpuno u pravu.

Sa druge strane, da ne bude da je samo do radija, ipak, dakle IPAK, razumi i to da je to javni servis, da je njegova funkcija sasvim drugačija od poslovne filozofije, da on predstavlja planirani trošak svuda na planeti, da mu je namena edukacija i kulturološki momenat širokog ugla delovanja na populaciju, ne samo na manje grupe, pa u tu svrhu ovo i radim.

Imam obavezu da isporučim oko 6-7 min za "prilog" kako to zovu. Ovo je svemir za sve "priloge" koje imaju. Živim za to...
U 6-7 minuta nema stava. Stav je za veći termin, dosta veći.

Kad pogledaš i strane velike produkcije, koji stav ima Ričard Hemond u "Science of Stupid"...? Skinuti klipovi sa YT na kojima ljudi ispadaju budale.
Sve to zašrafljeno produkcijski do panja! I...? I super gledanost... Voi-la!

Hvala ti svakako na sugestijama, imaću ih na umu!

Old 21-10-2016, 01:49 PM   #8
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

http://media.rtv.rs/sr_ci/it-i-ti/23214

Old 21-10-2016, 03:23 PM   #9
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bockie View Post
I prija mi kad tetka Rada u lokalnoj radnji kaže da nije znala sve to za mp3. Da, čula je ranije od sina za "taj Mp3".
Mp3 ovo, mp3 ono ali nije znala da ga koristi svaki dan i da su ljudi sa Novosadskog univerziteta delimično zaslužni što je danas u širokoj upotrebi.
Ako krenem da verglam kao na disklejmeru za reklame za lekove, ona to ne bi razumela, čak bi je oteralo!
Baš tako. Tetka Radu bi oteralo, a klince ne bi privuklo jer se ionako informišu na drugačiji način. Duplo golo.

Uzgred, bolje je što si ostao bez reprize nego da si ostao bez podkasta

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 21-10-2016 at 03:58 PM. Reason: slova
awacs is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2016, 12:19 PM   #10
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Da, da Bockie, sada kada to izoštrim kroz tvoj okular, sve je na svom mestu. Biće da sam se malo zatrčao u proceni, jer nisam uzeo u obzir snagu realnog stanja na terenu.
Ja već neko vreme nisam u mejnstrim vodama, jer, prvo, to što se egzotične ribe ne vide od jata pirana ne znači da ih nema, i, drugo, smučilo mi se to društvo neinventivnih parazita, gde kulminacija dolazi upravo sa shvatanjem da kukavičluk, poltronstvo i nezalaganje dolaze sa mladim generacijama. Toliko o tome.
Guraj svoju priču dok god ti prija, menjaj se onoliko koliko je moguće i u datom trenutku potrebno, jer drugog recepta izgleda da nema.
Sve najbolje matori! 😉

Sent from my ME173X using Tapatalk

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules