|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
poz
![]() kapiram da se koriste neki federi, pa kao ulazni zvuk ide kroz to pa izlazi...blabla ![]() ili ako moze, sto je i bitnije, da li je moguce (i kako) izvesti to iskljucivo softwerski? mislim da je taj efekat dobrodosao sem gitari jos nekim stvarima u mixu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Pa ne možeš softverski proizvest nikako nešto šta je mehanički proizvod (komad metala), ali ima puno VST-ova koji simuliraju i spring i plate reverbe, pa samo dodaš ili u insert ili u send u projektu, zavisi šta želiš i igraš se.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
plate reverb sam dosta puta vidjao kao ponudjen tip reverba...dok za spring nisam (cini mi se nikad) pa zbog toga pitam...znam da ima neka caka sa usnimavanjem...pustis zvuk sa dodeljnim reverbom. tu kombinaciju soliras i samo nju usnimis. pa se to nesto reversuje...zaboravio sam sta i kako tacno, i da lije uopste to povezano sa spring reverbom haha
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
U svakom slučaju, princip je isti: pobudiš neki metal da landara, a onda jedan ili dva mikrofona pokupe zvuk tog landaranja i proslede ga do miksera. Sad, pošto opruga landara na drugačiji način od ploče onda se kod nje pride čuje i ono karakteristično „boijojoijojing“, naročito na tranzijentnim zvucima. Istina, bilo je i prilično skupih i relativno velikih federa (kao AKG BX25), ali o njima se danas malo priča jer niti su bili toliko dobri kao plejtovi niti su imali lo-fi karakter Fender Twin Reverba koji se danas koristi baš zbog tog karaktera. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
pitam posto ga cesto nema u Reverb plaginovima, a zanima me...kapiram da ima malo drugaciju boju kao i svaki od njih (hall, room, itd)...hvala na objasnjenju
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Vasa je sve lepo rekao.
Doduše, ako je uopšte bitno, na springu zvuk kupe magneti, dakle kao i el. gitara radi... Možeš i probati sa akustarom, proderi se u rezonator i žice će dati zvuk eha... ![]()
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
okej jasno mi je sad, fala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
ja toliko obožavam spring verb (uad bx5) da mi palo na pamet uraditi outboard sa izvađenim tankom iz pojačala..
treba mi neki line drajver.. sa lampama i trafićima ![]() savjet gdje da nađem shemu?
![]() |
#10 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ja sam si to napravio! Hehehe!
Uzeo dva reverb tanka Uzeo tri channel stripa sa Soundcraft Delta miksera (jedan stereo i dva mono) Sastavio napajanje Sklepao neku kutiju I da vidiš! ![]() ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
P: RETKA PONUDA! Allsounds FH 36 Spring Reverb (1970) ekstremno redak uredjaj | linea | Prodajem/nudim | 1 | 29-09-2017 01:41 PM |
Studijski KORG Spring Reverb | GagaDobroPolje | Prodajem/nudim | 0 | 31-10-2016 01:56 PM |
Spring-jazz | zoolander | Promocija radova | 2 | 13-04-2012 07:24 AM |
Reverb? | Bockie | Nik?a Brato? | 8 | 18-01-2011 09:46 PM |
-=Reverb=- | ProkDu | Vlado Georgiev | 3 | 26-02-2005 12:00 AM |