Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-03-2009, 10:49 PM   #1
alek019
Senior Member

Default Moji instrumentali...

Postovani,
Nisam bas siguran da je mojem muziciranju bas mesto na ovom forumu ali OK, poslusajte pa ...

Uglavnom instrumentali, gitarski. Ja malo pauzirao (oko 25 godina) pa resih da ponovo malo nesto snimim sam za svoju zabavu i odmor. Da ne duzim mnogo,
evo linkova

http://www.as-computer-software.com/mymusic/running.mp3
http://www.as-computer-software.com/...m_the_past.mp3
http://www.as-computer-software.com/mymusic/myworld.mp3
alek019 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 07:29 AM   #2
zoolander
Senior Member

zoolander's Avatar

Default Re: Moji instrumentali...

A čuj, poslu?al sam prvu po redu i čini mi se da aran?man svira svoje, a ti svoje...
zoolander is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 08:31 AM   #3
alek019
Senior Member

Pozdrav prijatelju,
Komentar ili kritika bilo kakva je dobrodosla. Malo prosetah po forumu (nov sam ovde) i potrazih tvoje radove da bi razumeo kako ti razmisljas (muzicki) i sada su mi stvari jasnije.

p.s.
Proveri linkove na neke od tvojih (ranijih) radova iz nekih razloga ne rade. Tvoja volja ili...
Old 06-03-2009, 09:16 AM   #4
dejankuki
Moderator

dejankuki's Avatar

Pozdrav! ne volim da se nalazim u ulozi kriticara.. ali komentar, pa recimo da cu reci a ti ne moras da ga prihvatis... a mozda se drugi i ne sloze samnom.. cak ce neki mozda i pitati smem li ja nesto da pricam... ... no!

Sviracki - tvoja svirka jos i moze da prodje, ima nekih finih delova, vidi se da si dugo svirao i vezbao, (dakle respect) ali se i primecuje da nemas bas nekog iskustva rada u bendovima. Pretpostavljam da si vise vezbao i svirao kuci nego u bendu.. dakle prvi savet, nadji bend makar i pocetnicki (ispod tvog nivoa) ali ga nadji! Dalje se vidi da na nekim mestima jednostavno ne znas sta dalje pa vrtis vec odsvirane fraze.. pesma nema neki svoj sled u smislu da ima pocetak-razradu i kraj.. finale koje ce objediniti sve.. na neki nacin! Drugo procisti sviranje.. na nekim mestima se jace cuju zice koje zvrnde prazne neko ton koji hoces da sviras.. procisti sviranje barem prilikom snimanja!

Boja gitare - je ok. Sasvim je to pristojno i zadovoljavajuce.. kako si snimao?

Aranzman - izvini ali veoma jednostavan i neinspirativan.. Samo nabacani akordi i pratnja bez neke precizne ideje sta dalje i kako dalje. Bubnjevi prilicno jednolicni.., bez prelaza i nekih zanimljivosti.. Cinele praste i kad treba i kad ne treba, Klavijarure, hmmm cuo sam neke fine stvari ali slabo je to iskorisceno... Bas.. hmm ponegde tolko utopljen u sveukupnu muziku da ga i ne cujem, a negde pak preistaknut..

Ukupna produkcija - moze to i bolje..

Ukupni dojam - opet izvini, nemoj da se ljutis, ali meni ovo vise lici na onaj fazon: "Daj da vidim kako bi to zvucalo da uzmem da soliram", dakle neki interni experiment projekat, a ne nesto sto bi javnost trebalo da slusa. Rekoh tako mi lici!.. a ne da je to i namera..

Savet.. uzmi i poslusaj masu pesama i skontaj gde ces i kako staviti bubnjarske prelaze, kako da napravis aranzman, kako da uvedes slusaoca u pesmu, kako da "objasnis ideju" i na kraju kako da zavrsis pesmu (stvar). Napravi temu oko koje ces sve da vrtis..

Jednostavno - nije sviranje samo po sebi dovoljno.. mora da ima neke logike i smisla..

inace ako te interesuje evo mojih stvari.. pa poslusaj..

http://www.last.fm/music/Dejan+Milosevic+Kuki/+albums

Last edited by dejankuki; 06-03-2009 at 09:25 AM.
dejankuki is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 11:55 AM   #5
zoolander
Senior Member

zoolander's Avatar

Quote:
Originally Posted by alek019 View Post
Pozdrav prijatelju,
Komentar ili kritika bilo kakva je dobrodosla. Malo prosetah po forumu (nov sam ovde) i potrazih tvoje radove da bi razumeo kako ti razmisljas (muzicki) i sada su mi stvari jasnije.

p.s.
Proveri linkove na neke od tvojih (ranijih) radova iz nekih razloga ne rade. Tvoja volja ili...

Da to su stare stvari, koje vi?e ne prezentiram.
Da stekne? moj dojam gitarističkog instrumentala i sola?e na gitari, evo i moje improvizacije na poznati backing track, snimljeno je prije par godina.

http://www.box.net/shared/ur0rj5tk9n
zoolander is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 12:11 PM   #6
alek019
Senior Member

Pozdrav priajtelju,
Oko nekih stvari gresis ali si oko nekih i u pravu. Po bendovima sam svirao dugo, bio i profesionalni i studisjki muzicar (bilo to veoma davno skoro da se i ne secam vise, zadnj put sam uzivo svirao 1982.), ljudi sa kojima sam svirao tada su i danas respektabilna imena ali me moja stvarna profesija odvede na drugu stranu tako da punih 25 godina nisam uhvatio gitaru, za neveoravati ali ziva istina i mozda zalost. Mozda sam igubio osecaj tokom ove duge paze sto je vrlo verovatno, i tehnika sviranja mi je mozda, da ne preteram ali 20 puta losija nego sto je bila. Nemam u ovoj oblasti nikakvih ambicija, tu ste vi mladji pa gurajte. Ovi demoi, necu ih nazvati pesmicama ni melodijama, vec samo muzickim razmisljanjima koja su plod svirke od jedno 3-4 sata i sve je suvo i neobradjeno jer to zahteva dosta i vremena i truda. Odsvirano od prve kako se to kaze bez ikakvih i efekata, bojenja, dorade, jednostavno izbacis iz sebe trenutno raspolozenje. Razlog zasto sve ovo stavih na mrezu? Pa i ovaj da sa nekim razmenim i misljenja, kritike, stavove na temu koja mi je odavno falila.

Gde si u pravu. Pa ipak su ovo vise nabacane ideje nego finalna resenja ali po svemu sudeci to ce i ostati. Tacno je da moze dosta da se uradi pa da sve ovo zvuci mnogo korektnije ali...

Sve zavisi od cilja koji se postavi.Za mene cilj postignut, malo sam se vratio u stare dane i lepo sam se osecao svirajuci (mada me prsti i cela ruka bole).

Koristim svoju malo jacu masinu,Ableton Liv 7.03, M-AUDIO FAST TRACK karticu, BOSS GT-8 i UMX25 klavijaturice gitaricu (ARIA MAC 57, jer moju staru gitaru SG standar konfiskovali i razlupali klinci, steta velika ali sta zna dete sta je ...). EZ DRUMMER VST, Virtual BASSIST VST i ima tu jos neka gomila koje cega, posteno receno gomilu VST pomagala nisam ni probao. Svasta se moze sa ovim uraditi ali opet, treba vremena za to.

Ovih se dana malo odmaram pa tako nastade i cela ova prica. Na jednom od mojih sajtova stavih ove fajlove da ih ko zeli moze preuzeti.

U svakom slucaju hvala i na i savetima i kritikama. Da kazem da Knjazevac i nije tako daleko od mesta gde ja zivim (oko 100 km), lepo, lepo u ovom istocnom delu muzicara koliko hoces.

Da nemam toliko godina koliko imam verovatno bih se potrudio da nadjem ceo bend ali kada bih to uradio pre bi ljudi rekli da sam poludeo pod stare dane, tako da se ta tema ne razmatra iz veoma, veoma opravdanih razloga (zena, deca, posao...)

Kad god ugrabim malo vremena nastavicu da cepram po gitarici za svoju dusu pa mozda se te moje ideje "fore i fazoni" nekom i dopadnu pa uzme da ih razradjuje, doradjue...

A nadalje, kritika je OK, pa iz tih razloga je sve ovo i javno stavljeno.

Jos jednom pozdrav
Old 06-03-2009, 12:32 PM   #7
alek019
Senior Member

Quote:
Originally Posted by zoolander View Post
Da to su stare stvari, koje vi?e ne prezentiram.
Da stekne? moj dojam gitarističkog instrumentala i sola?e na gitari, evo i moje improvizacije na poznati backing track, snimljeno je prije par godina.

http://www.box.net/shared/ur0rj5tk9n

E ovo je meni lepo i prija.

Pozdrav
Old 06-03-2009, 12:52 PM   #8
dejankuki
Moderator

dejankuki's Avatar

Dakle NEGOTIN... 'ladno nisam provalio da ti je nick alek019 sto bi me mozda navelo da skontam da si iz ovih krajeva.. no nema veze.. a nisam ni procitao ono u zagradi.. tako da .. mea culpa

Sto se tvog iskustva tice.. stvarno je steta sto si 25 godina pauzirao.. Eto mene je ovo tvoje sviranje prevarilo da pomislim da si pocetnik.. izvini! Mada, sa druge strane ja i nisam nesto kritikovao tvoje sviranje.. no nema veze, izvini..

Za ideje.. hmm. pa dobro.. sve je to ok, i ja sam imam takve neke stvari.. jedino si treb'o da naglasis da je tako. Jer sam ipak shvatio da ti je namera da prezentujes svoj rad... tako da, ondak sam pogresno gledao na stvari..

Eh, mozda sam ipak trebao da predpostavim da nisi pocetnik po zvuku, Dakle oprema ti je sasvim ok kao i zvuk gitare.. samo me zanimalo jesi li snimao preko pojacala ili si snimao direktno u kompjuter pa onda doradjivao nekim pluginovima... OK, dobio sam odgovor..

Eh a sto se tice godina (sto je i glavni razlog ovog javljanja.. ni ja nisam u cvetu mladosti..rodjen sam za vreme Tita.. novembra, leta gospodnjeg '69 pa i ja jos pokusavam da pravim bendove i da sviram i mrdam.. tako da.. nikad nije kasno.. ne predaj se! ma koliko da si star!

P.S. poznajes li Richija ili Rogu?

dejankuki is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 01:25 PM   #9
alek019
Senior Member

Quote:
Originally Posted by dejankuki View Post

Eh a sto se tice godina (sto je i glavni razlog ovog javljanja.. ni ja nisam u cvetu mladosti..rodjen sam za vreme Tita.. novembra, leta gospodnjeg '69 pa i ja jos pokusavam da pravim bendove i da sviram i mrdam.. tako da.. nikad nije kasno.. ne predaj se! ma koliko da si star!

P.S. poznajes li Richija ili Rogu?

Pozdrav iz ovih krajeva jos jednom. Tacnije pitanje bi bilo da li oni znaju mene. Odgovor ZNAJU. Mali ROGA pogotovu, sjajan decko. Ovde me svi vise znaju po nadimku SASA i zna se da stvarno dugo,dugo ne sviram.Nisam bas zardjao ali nemam razloga da ne govorim istinu, nekada sam zaista po svim zivim kriterijumuma svirao veoma dobro.

Kada si napisao da nemam iskusa u radu sa bendovima slatko sam se nasmejao jer zamisli KEPU iz Smaka na bubdjevima, KRIS NIKOLS klavijature (klavijaturista TAJMA englez), nekada cuveni MRACKO (Mracic Vladan) na basu, pa ti vidi. Zenski vokali Silvija iz grupe KIM (ako se neko uopste seca svih ovih imena). Tvoj komentar me natera da se prisecam i nemas pojma koliko sam se oraspolozio, navrle uspomene.

Za tebe malo matematike tvoje godinice pa jos minus 11, pa ti vidi. No nije bitno. Posle 25 godina pauze i jesam u neku ruku pocetnik (he,he) ipak je to previse dug period. Proslo me vreme gitarske sujete, gordosti... sada se na sve gleda sa mnogo vise mudrosti i zrelosti i bitno je da bar jos mogu svirati. Naravno sada je mnogo laske uz sve ove racunare i programe, ranije toga nije bilo pa si morao uvek traziti istomisljenike (grupni sport) a sada virtuelni bas, bubanj, filharmonija...Sa jende strane lepo a sa druge strane i tuzno, svega ima ali nema ljudi, (big problem).

Mozda se nekad i upoznamo, bilo bi lepo. Ovaj forum bar sto se mene tice odradio svoje, odavno se ovako nisam zabavljao.

Pozdrav

Last edited by alek019; 06-03-2009 at 01:29 PM.
Old 06-03-2009, 03:56 PM   #10
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Uh, dečki, fulnuli ste! I to ?estoko !!!

Alek, ti si jo? uvijek DOOOOBAR gitarista.
Tehnika će biti vraćena ; mo?da ne kao u mladosti, ali svakako će biti odlično.
Ideje, melodije, harmonije, ... , ima se kad - biće.
A snimci i kreacija : ima se kad i za to, po?to od ovog hljeba sa 24 kore ne ?ivi?.
Samo guraj i to svoj fazon, jer svaka roba ima svog kupca.
Svako dobro i samo naprijed.
I malo ohrabrenje : sigurno si 1.000 puta bolji gitarista od Gorana Bregovića .

Last edited by alfom; 06-03-2009 at 03:59 PM.
alfom is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules