|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Interesuje me, ako neko ima ovaj mikrofon,koliki je vijek trajanja njegove tube lampe? Pošto vidim na nekim sajtovima da daju neke preporuke za zamjenu, al kad sam vidjeo cijene na ebay,zavrtoglavalo mi se
![]() Hvala unaprijed ![]()
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Vek lampe zavisi isključivo od vremena i načina upotrebe. Ako je mikrofon bio, a obično ti komadi opreme budu u ok uslovima, a nije stajao danima upaljen i nije služio kao mikrofon za doboš i za "naslage gitarskih boksova"...može da služi jako, jako dugo...!
To nije jeftin mikrofon, ali takođe nije visoke klase...pa ne treba "divljati" sa lampama...jer će "kolektorska" lampa prevazići upotrebnu namenu sprave... Takođe, možeš i od istog proizvođača uzeti deset komada, neće isto raditi... Stvar je šta "vijaš"...i "da li je vredno tog truda"... Ako jeste, bićeš PRVI kome je izbor lampe "spasio materijal", te ga učinio uspešnim od potencijalno neuspešnog... Ali to su zaista nijanse koje je, ah...jbmlg...u vremenu iTjuba i naleta opšteg tehničko-umetničko-ružičasto-moralnog sunovrata potpuno izlišno definisati... ![]() Sama činjenica da je lampa nova, doneće novi "excite" u zvuku, tako da je sasvim ok da se uzme neka široko-dostupna NOVA lampa... Neće izbor lampe učiniti mikrofon boljim toliko da "pređe" u klasu - u kojoj nije... Radi više na aranžmanima...tehnici sviranja...i snimanja... ![]() Pardon na iskrenosti... (P.S. Prebacih post u prikladniju sekciju)
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
bockie opet osto bez terapije
![]() @elmirh zavisi od broja radnih sati i kvaliteta lampe. Imaš širok dijapazon lampi koje tu leže, od 30-300E pa proberi, imaju različite karaktere i sl. Ortak se kune u Telefunken lampe npr, ja sam imao uspeha sa nekim Siemensovim ako se dobro sećam |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
HD - vijek trajanja, procjena | alfom | Computer Hardware | 7 | 13-12-2013 09:58 PM |
nove lampe za JMP-1 | Reinhardt | Gitarska Produkcija | 9 | 30-11-2008 09:25 PM |
promena lampe u RODE NTK | gorjan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 10-05-2007 06:43 PM |
Ei lampe | fipke | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 17-10-2006 12:02 PM |