Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-04-2016, 11:05 PM   #1
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Default control surface...

Gledao sam nesto ovaj Behringer x-touch ali skupo mnogo... ima li nesto slicno sa pristupacnijom cenom a da valja?
Old 01-05-2016, 09:46 AM   #2
Goran B
Member

Goran B's Avatar

Default Re: control surface...

Pogledaj ovo:

http://icon-global.com/product/platform-m/

Naravno pogledaj i ostale proizvode na sajtu, možda ti odgovara nešto još bolje od ovog što sam ja naveo, ima raznih varijanti.

Last edited by Goran B; 01-05-2016 at 09:48 AM.
Goran B is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2016, 01:38 AM   #3
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Pa ok je ovo ali koliko vidim nema kod nas, a kod nemaca 300e znaci 400 dok dodje... sto je to toliko skupo jbt, onaj x-touch 600-650e ovo 400 a nema petinu od x-touch-a... onaj x-touch compact je oko 400e... a eno u oglasima m-audio project i/o za 400... nesto mi tu nije bas jasno, ja mislio da je to jeftinije malo...cccc...
Old 03-05-2016, 06:32 AM   #4
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

pritom je taj maudio teško smeće
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2016, 09:14 AM   #5
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Ne znam nisam ga imao ali mislio sam na to da ima sve sto ima i control surface + audio interface i ulaze/preampe pa mi zato cena nije jasna... ja sam imao tascam 1082 i kupio sam ga pre nekih 5 godina za 300 ili 350e (polovan) i za 2 godine koliko je bio kod mene dok ga nisu drpili, mi je pravio dosta problema kao audio interface u fw vezi ali kao control surface je radio odlicno... onaj x-touch izgleda odlicno i prakticno samo sam iznenadjen cenom...
Old 06-05-2016, 12:08 AM   #6
Max D.
Junior Member

Evo baš danas sam imao priliku da isprobam X-touch i Icon Qcon (oba su u ponudi u Artistu).. X-touch je oko 85, Qcon oko 70 a X-touch Compact nesto oko 65 crvenih, čisto zbog reference.

Qcon je ogroman, težak, aluminijumski, koliko uliva sigurnosti toliko se na njemu vidi i "if pare=x then muzika=x", tehnički ima sve kontrole kao i (veliki) X-touch, uz (malo) bolji ekran i mogućnost da se doda audio interfejs.. sa druge strane ogromantan je i baš zauzme mesta na stolu, između svega na njemu ima više razmaka, nekom to prija nekom ne.. završna obrada je diskutabilna, primetio sam nekoliko nedovoljno obrađenih ivica, loše isečenih rupa, 2 dugmeta koji se pomalo zaglave, pot za sluške je kriv i tako tih detalja ali ono što me je odbilo od uređaja je što mi se u sat vremena testinga desilo jednom da se zaglupi (solo/mute red dugmića se zakuca i traži reset svega), i što je mapiranje ("programiranje") urađeno sa par krupnih propusta - najveći je to što u EQ modu potovi kontrolišu dva parametra (Q i freq), što je velik minus za nešto što je kao završen proizvod i kao treba da radi sve iz kutije.. da se ogradim, moguće da neki noviji firmware ispravlja ovaj problem, ne znam.

Sa druge strane X-touch, mnogo manji uređaj, nije od aluminijuma nego od one kul plastike (jeste plastičan ali mi se čini čvrst), radio sasvim okej i nije pravio probleme, jog mu malo ne uliva poverenje ali šta sad, displeji su mu katastrofalni (ugao vidljivosti da bukvalno moraš visiti iznad), fejderi nekad ne uhvate touch baš kako valja ali generalno se sve sasvim okej ponašalo..

Eto, taj Qcon je jeftiniji ali (po mom mišljenju) baš ne uliva poverenje, X-touch je skup previše za ono što nudi, Platform M ima samo fejdere i osnovu transporta, eventualno da uhvatiš neki stari BCF sa oglasa ili negde gde čiste lager? Ako ti ne treba osam fejdera, postoji par proizvoda sa po jednim (Presonus FaderPort i slično), ako ti ne trebaju motorizovani fejderi, Novation ima par dobrih sprava (za neke sam čitao da od nedavno podržavaju MC ili HUI protokole).. eto raspisah se kao krava, valjda sam i nešto pametno rekao
Max D. is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2016, 10:48 AM   #7
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Radio sam sa par tih kontrolera, od bcf2000 koji i dalje imam do avidovih. Skoro svi imaju te osnovne mogućnosti kontrole (play, pause, rewind, panorame, eq) i tu nema filozofije. Nije strasno ni ako je uređaj od plastike, pa nećete ga bacati sa mosta. Zaglupljivanje isto nije strasna stvar. Za mene je cela poenta dužina, osteljivost i kvalitet izrade fejdera. Kad mi je recimo vokal problem, spustim fejder na 0, zažmurim, i dižem ga gore dok mu ne osetim mesto. I ako hocu da ga micnem još malo gore bitno mi je da fejder ima isti takav response. Kod jeftinijih kontrolera je tu problem jer malim mrdanjem on pomeri glasnocu više nego što si hteo. Bcf2000 nije loš ali se suvise grub za fine tuning. Avid je već druga prica.
VladaNS is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2016, 04:12 PM   #8
Goran B
Member

Goran B's Avatar

Ako ti motorizovani fejderi nisu prioritet, pogledaj i Korg nanoKONTROL studio:

http://www.korg.com/us/products/cont...ontrol_studio/
Goran B is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2016, 08:52 PM   #9
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

a stari mackie control?
Old 07-05-2016, 05:54 PM   #10
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by VladaNS View Post
Radio sam sa par tih kontrolera, od bcf2000 koji i dalje imam do avidovih. Skoro svi imaju te osnovne mogućnosti kontrole (play, pause, rewind, panorame, eq) i tu nema filozofije. Nije strasno ni ako je uređaj od plastike, pa nećete ga bacati sa mosta. Zaglupljivanje isto nije strasna stvar. Za mene je cela poenta dužina, osteljivost i kvalitet izrade fejdera. Kad mi je recimo vokal problem, spustim fejder na 0, zažmurim, i dižem ga gore dok mu ne osetim mesto. I ako hocu da ga micnem još malo gore bitno mi je da fejder ima isti takav response. Kod jeftinijih kontrolera je tu problem jer malim mrdanjem on pomeri glasnocu više nego što si hteo. Bcf2000 nije loš ali se suvise grub za fine tuning. Avid je već druga prica.
jbg ja ovo isto uspešno radim scrollom na mišu
Arthur is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules