Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Live Sound

Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-09-2015, 07:17 PM   #1
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default live reverb, ozbiljan...?

Vratih se na analogni mixer ....pa mi treba I doobar vokalni reverb....e sad, sve komponente u pa sistemu su dobre, pa otpadaju varijante midiverb, mpx100 I ostalo....a dilema je.... da li moze neki stariji ozbiljan lex... tipa pcm 80 ili 81, ili mora pcm 91.....ili smem u smeru tc m3000 da gledam.... ne bezim ni od jeftinijih varijanti, naprotiv, ali mi treba bar pristojan rev.... da li tc m one moze? Mislima da mi za ovo sto radim yamahe ne rade posao, imam spx 990 koji jako volim ali za druge namene
Old 01-09-2015, 09:24 PM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: live reverb, ozbiljan...?

Uh, ja volim pcm 70, jer može svugde i na sve! 90-kec je sjajan , ali nekako nije za bubanj, za vokale opak, po koja gitara i tako...nežan je... A ovaj 70 može koliko hoćeš, na šta god hoćeš... A u oglasima ga nema pa ga nema... Ko ima, ne da...

Pcm-70 Live (bez publike)

Pcm 91 Live (bez publike)

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2015, 09:26 PM   #3
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Ima preko sve, i cene su tu negde, najjeftiniji su pcm80, a bogami 70 i 91 su tu negde sa cenom
Old 01-09-2015, 09:32 PM   #4
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Ne bez razloga!

"Osveži", editujem postove...

Navijam za 70-ku, eto...! Kad je "gužva", radiće bilo koji preset ili seting! Svaki svira za medalju! I prisutan je u slici, izlazi kao zgrada bilo gde na bilo čemu!

91 neće nikad biti "baraba"! A 70 se da kultivisati...! Doduše 91 ima te "gay" opcije, spdif...midi i to...

Old 01-09-2015, 11:05 PM   #5
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

i ja merkam 70icu vec duze vreme ali ne daju je ljudi tako lako
btw boki ovaj prvi snimak je prejebeno! sto bi reko Đ.Čvarkov fan ta zi ja... vec 10.put slusam zaredom...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2015, 12:21 PM   #6
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Priznajem da davno nisam radio sa hardverskim reverbima, a kamoli u?ivo, ali PCM 70 je ultramegadeluks bezobrazluk, ?to ka?e Boki. Koliko se sećam, ni Dynacord DRP 20 nije bio s raskida po pitanju galame.

Pozdrav,

Vasa
Old 02-09-2015, 09:07 PM   #7
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by BlasterMaster View Post
i ja merkam 70icu vec duze vreme ali ne daju je ljudi tako lako
btw boki ovaj prvi snimak je prejebeno! sto bi reko Đ.Čvarkov fan ta zi ja... vec 10.put slusam zaredom...

Hehe...evo jos onda...i još jedna...

Ne znam iz kog razloga, ali neodoljivo me podsećalo na Vollenweider-a dok sam miksao...valjda zato i toliki decay, ali momcima se tada jako svidelo... Snimano u "atomcu"...livena betončina i malo tepiha i kartona od jaja...3 čoveka...~18kvm soba...puuuno kondenzatora što "ne sme!"...

Old 02-09-2015, 09:57 PM   #8
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

uuufff zloo
i kolege approved-ovale...
jel si i ovde koristio sedamdeseticu ili joks?
ne, ipak, prvi onaj snimak, jos kad krene rajd da dize, ufff... i efekat na brejku onom zlooo... sve u formi pesme, kratko ali jebitachno...
ove ostale su mi vise dzemovanje dok je prvi za neki badass film bukvalno...
jel nije tajna sta si koristio na lancu na dzitri? preset nejm? pogadja u zicu dete mu...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2015, 10:11 PM   #9
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by BlasterMaster View Post
uuufff zloo
i kolege approved-ovale...
jel si i ovde koristio sedamdeseticu ili joks?
ne, ipak, prvi onaj snimak, jos kad krene rajd da dize, ufff... i efekat na brejku onom zlooo... sve u formi pesme, kratko ali jebitachno...
ove ostale su mi vise dzemovanje dok je prvi za neki badass film bukvalno...
jel nije tajna sta si koristio na lancu na dzitri? preset nejm? pogadja u zicu dete mu...
Nema tajni kod mene dete, džitra je kolaps opšti, čovek je neki "graditelj" pedala, ovo je neko njegovo "delo"...povezano na "narandžasto" pojačalo...snimao sam sa dva mikrofona boks od 4X12...al' džaba...neki phase...neka čuda izašla...čak i na pojedinačnim kanalima...(?!?)
DIY delay pedala bukvalno u delovima bila na snimanju... Na kraju bio samo jedan signal (beyerdynamic TG-X47) da bih izbegao potpuni raspad zvuka...a i ovako zvuči kao kroz kozje dupe...
Lanac...hmmm...pa standardno EQ...i sigurno neki kompresor...a-la La2a...ako ne i sam on sa UADa... Ništa drugo inače ne stavljam...

A lepo govorim, "zajebite vremenske efekt-pedale u snimanju lajva"... Al, šta ja znam...ja samo snimam...

Sve vreme je samo pcm 70-ka... Uređaj je...pa...spasio snimak...uneo dimenziju eto... Preset...uh...jbmlg...bio je preset svakako...od pre 5 godina je snimak...ali uvek modifikujem decay, room size i još neke parametre...tako da - šta da ti kažem....u krajnjem nije ni bitno...kod ove sprave je zaista lako, veruj...a ko ima spravu lako će......

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules