|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Kada ukljucim npr cd player cincevima na aux in nemam nikakav zvuk na zvucnicima....
Koliko sam skontao trebalo bi da aux salje direktno na Main Out...tj na monitore... ali nista.... Cackam po netu nista ne nalazim.... u control panelu ni pomena o Aux-u Ima i neko ideju kako da pokrenem zvuika sa ovog ulaza ili je to nemoguce? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Sigurno je softverski...ne vode se kao AUX in...već kao "Unbalanced stereo line-level inputs"...pa proče?ljaj izbor takvog inputa na kanalima...
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Hvala procackacu... opet....
Nego evo ovde strana 39. http://www.presonus.com/downloads/pr...sManual_EN.pdf oise da se mogu koristiti samo ako je prikljucen eksterni uredjaj za kontrole pod rukom ( remote sa kablom)... Ako je tako onda bas bedak...ne mogu da prikljucim diktafon na kartu preko izlaza za sluske ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]()
Da...vidim...
Quote:
Ok, reši problem izborom kabla koji će biti "stereo mini-jack (3,5mm) u 2x mono 6.35 mm guitar jack" i priključi spravicu preko redovnog "combo" line-mic inputa... ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ni ja ne mogu da se nacudim ovoj gluposti !?!?!
Na kraju sam to i uradio ....zabo sam preko adaptera mali na veliki pa gitarskim kablom u kombo ulaz ...sad je mono al sta da radim.... imam adapter sa malog jacka na dva cicnca ali nemam posle sa cicnca na banane adaptere.... pa sam zabo mono.... Inace palo mi napamet da ga preverim tako sto cu da zabodem uticnicu mreznog kabla ( takva mu je veza sa rimoutom) mislio sam da ce mozda da proradi ( da se osvesti da ima nesto zabodeno tu gde mu treba) ali nije se osvestio jer sa druge strane kabla vido vazduh ![]() O Boze... kakav ucenjivacki svet.... a rimout samo 140e :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Da stvar bude jos gora ukinuli su proizvodnju firewire uredjaja i presli na usb... a i novi kompovi vise nemaju Firewire inpute.... tako daaaa.... sad moram da jurim neki polovan lap top od pre 3 godine ( dok su jos imali FW) da bih mogo i dalje da koristim kartu.... jer mi e komp zastare vec... ( samo 4gb ram)...
Cist ucenjivacki truli svet.... nema vise ko nekad puknes pare kupis spravu i ne mislis 15-20 godina... Ne tako davno ukinuli su AGP slot i naterali sve ljude da kupe nove graficke.... a tako i sa IDE hardovima.... kad se preslo na SATA.... Pitam se sta je sledece.... hmmm vec dugo imam moj samsung monitor.... moraju sad da smisle kako da me nateraju da i to promenim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Za?to laptop?!
FW pci karta je 5 eur... Idi u neki PC shop gde te znaju ili osavi kaparu za par komada pa zabadaj redom... Ja tako naleteo na VIA-u i eno je perfektno radi 7-8godina...iako su svi kukali kako mora TI itd...
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Ma lap top mi treba da mogu da nosim opremu po terenu i da snimam visekanalno....
Inace meni je na maticnoj TI chip i radi perfektno vec 7-8 godina ( na desktop racunaru) ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Aha, ok, ja skontah nesto drugo... TI je do yaya, nego je skupo kad se posebno uzima...
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Ne znam ni dal ima posebno.... u ono vreme dok sam jos imao neki stari komp sam preso ceo BGD uzduz i popreko da nadjem pci sa TI i nisam naso.... svuda VIA... na kraju sam uzeo VIA tad sam imao TC Konnekt 8 i radilo je to..... vrlo dobro....
E posle kad sam uzimao plocu jer je staru sprzio grom.... onda sam uzeo plocu koja ima FW sa TI chipom.... Skoro sam kacio Firestudio ( kod druga) na MAC laptop sa fw i radilo je perfektno.... ne znam koji cip ima u njemu.... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|