Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-11-2014, 01:42 AM   #1
NeraSm
Junior Member

NeraSm's Avatar

Post Pomoc-m audio firewire solo

Pozdrav svima ljudi , trebala mi bi pomoc oko jednog problema. Naime sam juce nabavio eksternu zvucnu kartu M AUDIO FIREWIRE SOLO, sa originalnim softverom i firewire kablom. Ukljucim je u desktop racunar, prvi snimak ok sve u redu, posle pet minuta ponovo pocnem da snimam (da napomenem snimano je line in xlr mikrofon i line in gitara), pojavi se na snimku vetar odnosno sum. Taj zvuk se pojavljuje kod obicnih kompjuterskih zvucnih karti, pokusam sa vise kablova, iskljucim kablove, na kartici non stop pokazuje kako ima neki signal odnosno taj sum. Pitam coveka od kog sam dobio kartu, kaze najverovatnije je nekakva indukcija, ili odnekud pokupljen elektricitet. Svaki savet je dobrodosao, ukoliko je neko imao ovakav problem. Mogu vam poslati audio snimak da cujete o cemu se radi. Jos jednom unapred nadam se da cete mi pomoci da resim problem. Veliki pozdrav

Last edited by NeraSm; 20-11-2014 at 01:45 AM.
NeraSm is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2014, 02:24 AM   #2
StevicaNish
Member

StevicaNish's Avatar

Default Re: Pomoc-m audio firewire solo

Quote:
Originally Posted by NeraSm View Post
Pozdrav svima ljudi , trebala mi bi pomoc oko jednog problema. Naime sam juce nabavio eksternu zvucnu kartu M AUDIO FIREWIRE SOLO, sa originalnim softverom i firewire kablom. Ukljucim je u desktop racunar, prvi snimak ok sve u redu, posle pet minuta ponovo pocnem da snimam (da napomenem snimano je line in xlr mikrofon i line in gitara), pojavi se na snimku vetar odnosno sum. Taj zvuk se pojavljuje kod obicnih kompjuterskih zvucnih karti, pokusam sa vise kablova, iskljucim kablove, na kartici non stop pokazuje kako ima neki signal odnosno taj sum. Pitam coveka od kog sam dobio kartu, kaze najverovatnije je nekakva indukcija, ili odnekud pokupljen elektricitet. Svaki savet je dobrodosao, ukoliko je neko imao ovakav problem. Mogu vam poslati audio snimak da cujete o cemu se radi. Jos jednom unapred nadam se da cete mi pomoci da resim problem. Veliki pozdrav
Probaj da skines najnovije drajvere sa neta, ako nije to mozda je do firewire kartice tj. do maticne, ako i dalje ima suma izvuci mikrofon i gitaru iz kartice i probaj da vidis da li tada ima sum. Moze biti mnogo toga, probaj ovo za pocetak.
StevicaNish is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2014, 10:06 AM   #3
hofmann
Member

izgleda da nisi jedini sa ovim problemom

http://forums.m-audio.com/showthread...-Firewire-Solo

ako ne znas engleski

izbodi modem ili ga disejbluj u biosu proveri koji firewire chipset imas trebalo bi da bude texas instruments.
hofmann is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2014, 11:08 PM   #4
NeraSm
Junior Member

NeraSm's Avatar

Identicna stvar kao i kod ovih ljudi, probao sam bar na jedno cetiri do pet mesta u kuci misleci da je do struje, odnosno nekog napona, probano na lap topu, desktop racunaru uvek isto. Zanimljivo je da i kad kablovi nisu ukljuceni kada se potenciometri pojacaju cuje se taj vetar ili sum. Proverio sam kablove sa razlicitim mikrofonima uvek ista stvar. Drajvere sam skinuo sa M audio sajta 32-bit, reinstalirao i nista. Nadam se da ce neko od vas moci da mi pomogne, jer snimanje sa ovakvim zvukom je isto kao da koristim najobicniju kompjutersku kartu.
Old 20-11-2014, 11:13 PM   #5
NeraSm
Junior Member

NeraSm's Avatar

A takodje je zanimljivo da prva dva snimka koja sam napravio tek sto sam je ukljucio su potpuno bez ikakvog vetra ili bilo kakvog suma, dakle problem se pojavio i jos uvek postoji.
Old 21-11-2014, 08:49 AM   #6
hofmann
Member

pa ako odvrnes gain na karti normalno da ces dobiti neki sum

o kolikom to sumu prricamo zapravo?
hofmann is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2014, 05:22 PM   #7
NeraSm
Junior Member

NeraSm's Avatar

Quote:
Originally Posted by hofmann View Post
pa ako odvrnes gain na karti normalno da ces dobiti neki sum

o kolikom to sumu prricamo zapravo?
Kao kada snimas sa najobicnijom kartom, cim se upali record u pozadini se cuje vetar, ako me ne razumes mogu ti poslati snimak da cujes.
Reply

Tags
firewire, m audio, pomoc, zvucna karta, zvucna kartica

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules