|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Ljudi imam jedan problemcic, uzeo sam ovaj mikser i sve sam lepo povezao ali kada snimam ono snima i podlogu (matricu) i vokal, da li sam ja lose povezao ili je nesto drugo u pitanju?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Loše si osmislio povezivanje, normalno da ti snima i vokal i matricu jer ih šalješ na zajednički buss, koliko vidim ovaj mix pult nema grupe, ali možeš koristit auxe, dakle preko auxa šalji sebi slušanje a main mix signal šalji u snimanje, naravno, vokal šalji i u aux i u main mix da bi imao i monitoring glasa i matrice, a da glas samo ide u snimanje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Ovako sam ja povezao
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Da, mogao bi da šalješ mikrofone preko Aux sends u karticu...
Dakle, neka input u mixer ostane na tape in, i onda imaš u sluškama ono što ide sa računara zajedno sa pevanjem, a kanal na kom je mikrofon, pošalješ u Aux, a sa tog Aux-a linijski u karticu kao input na kom je samo mikrofon a ne i ostalo sa miksete... Do sada si koristio tape out, ali na toj šini je sve sa mixera, pa i tape in. Ovako, sa aux ide samo ono što si poslao u aux (onaj dupli red crvenih potenciometara). Moraš takođe prepraviti kabel sa činča na džek, jer su na aux send džekovi. Dovoljan je jedan kabl, i snimaš kao mono i posle kako hoćeš kad usnimiš... S' obzirom da je mikser vrhunsko smeće, probaj da što manje koristiš njegov EQ ili šta već... Dakle samo mic gain, i aux send koliko mora i to je to...
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Bockie ipak ne radi ovako, ponovo sve snima kao i pre.
![]() E sad provalio sam nesto, mozda ipak nije do miksete i do povezivanja, probao sam na cubase, nuendo i na sonar i potpuno je isto kada je podeseno na Asio drajvere tj. snima i matricu i vokal, a kada prebacim na pulsarov drajver onda ne zeli da snima uopste kao da nije upaljen mikrofon, izgleda da je do drajvera a da ja ne umem da podesim karticu za snimanje ![]() Last edited by StevicaNish; 02-08-2014 at 09:58 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Što se tiče mixera...JESTE tako! Nikako drugačije ne može da bude i samo je tako, ako si sve uradio kako je rečeno. Čak i da je crk'o mixer i ima "misteriozno curenje" na lemovima, malo je verovatno da je ovako genijalno pogrešan...
![]() Mislim da je ostalo deo koji se prilično "podrazumeva"... Dakle osnovno je da se podese ulazno-izlazni parametri DAW-a. Sorry ako zvučim strogo, ![]() Razumevanje engleskog i termina vezanih za program koji se koristi su zaista neophodnost, i niko neće gubiti vreme da objašnjava ljudima šta je input a šta output i logiku vezanu za to. DAW-ovi su dovoljno pojednostavljeni, bar za taj deo. Dakle u izabranom DAW-u, moraš znati in/out kalibraciju po kanalu, na grupama i masteru, sve je već "svareno" u help-u... Options i udri... Takođe parametri kanala su banalnost. Dobro proveri sve to, da ne ispadneš lenj... ![]()
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Behringer MX8000 ili Behringer MX3282 | Ad Fines | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 20 | 19-04-2004 10:10 AM |