Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-07-2014, 05:00 PM   #1
StevicaNish
Member

StevicaNish's Avatar

Default Behringer Mx802a

Ljudi imam jedan problemcic, uzeo sam ovaj mikser i sve sam lepo povezao ali kada snimam ono snima i podlogu (matricu) i vokal, da li sam ja lose povezao ili je nesto drugo u pitanju?
StevicaNish is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2014, 03:56 PM   #2
sira
Senior Member

sira's Avatar

Default Re: Behringer Mx802a

Loše si osmislio povezivanje, normalno da ti snima i vokal i matricu jer ih šalješ na zajednički buss, koliko vidim ovaj mix pult nema grupe, ali možeš koristit auxe, dakle preko auxa šalji sebi slušanje a main mix signal šalji u snimanje, naravno, vokal šalji i u aux i u main mix da bi imao i monitoring glasa i matrice, a da glas samo ide u snimanje
sira is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2014, 07:12 PM   #3
StevicaNish
Member

StevicaNish's Avatar

Quote:
Originally Posted by sira View Post
Lo?e si osmislio povezivanje, normalno da ti snima i vokal i matricu jer ih ?alje? na zajednički buss, koliko vidim ovaj mix pult nema grupe, ali mo?e? koristit auxe, dakle preko auxa ?alji sebi slu?anje a main mix signal ?alji u snimanje, naravno, vokal ?alji i u aux i u main mix da bi imao i monitoring glasa i matrice, a da glas samo ide u snimanje
Hvala ti, samo sam te slabo razumeo sta gde ide, prvi put koristim miksetu za snimanje uvek sam koristio mikrofonski preamp u karticu ili sam koristio eksterne kartice sa preampima i sad mi je ovo totalno strano. Ako mozes samo da na sliku miksete nacrtas sta gde ide, usput koristim Pulsar 2 karticu da znas iz cega ide i gde ide signal iz miksete.
Old 01-08-2014, 11:41 AM   #4
StevicaNish
Member

StevicaNish's Avatar

Ovako sam ja povezao
Attached Images

Old 01-08-2014, 02:49 PM   #5
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Da, mogao bi da šalješ mikrofone preko Aux sends u karticu...

Dakle, neka input u mixer ostane na tape in, i onda imaš u sluškama ono što ide sa računara zajedno sa pevanjem, a kanal na kom je mikrofon, pošalješ u Aux, a sa tog Aux-a linijski u karticu kao input na kom je samo mikrofon a ne i ostalo sa miksete...
Do sada si koristio tape out, ali na toj šini je sve sa mixera, pa i tape in. Ovako, sa aux ide samo ono što si poslao u aux (onaj dupli red crvenih potenciometara). Moraš takođe prepraviti kabel sa činča na džek, jer su na aux send džekovi. Dovoljan je jedan kabl, i snimaš kao mono i posle kako hoćeš kad usnimiš...

S' obzirom da je mikser vrhunsko smeće, probaj da što manje koristiš njegov EQ ili šta već...

Dakle samo mic gain, i aux send koliko mora i to je to...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2014, 03:00 PM   #6
StevicaNish
Member

StevicaNish's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bockie View Post
Da, mogao bi da ?alje? mikrofone preko Aux sends u karticu...

Dakle, neka input u mixer ostane na tape in, i onda ima? u slu?kama ono ?to ide sa računara zajedno sa pevanjem, a kanal na kom je mikrofon, po?alje? u Aux, a sa tog Aux-a linijski u karticu kao input na kom je samo mikrofon a ne i ostalo sa miksete...
Do sada si koristio tape out, ali na toj ?ini je sve sa mixera, pa i tape in. Ovako, sa aux ide samo ono ?to si poslao u aux (onaj dupli red crvenih potenciometara). Mora? takođe prepraviti kabel sa činča na d?ek, jer su na aux send d?ekovi. Dovoljan je jedan kabl, i snima? kao mono i posle kako hoće? kad usnimi?...

S' obzirom da je mikser vrhunsko smeće, probaj da ?to manje koristi? njegov EQ ili ?ta već...

Dakle samo mic gain, i aux send koliko mora i to je to...
Hvala Bockie, znam ja da je mixer smece nego ga imam pa reko da ga iskoristim, ostao sam bez preampa a prodao sam eksterne kartice sto sam imao pa moram nekako da se snadjem sada.
Old 01-08-2014, 03:05 PM   #7
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Old 02-08-2014, 09:42 PM   #8
StevicaNish
Member

StevicaNish's Avatar

Quote:
Bockie ipak ne radi ovako, ponovo sve snima kao i pre.

E sad provalio sam nesto, mozda ipak nije do miksete i do povezivanja, probao sam na cubase, nuendo i na sonar i potpuno je isto kada je podeseno na Asio drajvere tj. snima i matricu i vokal, a kada prebacim na pulsarov drajver onda ne zeli da snima uopste kao da nije upaljen mikrofon, izgleda da je do drajvera a da ja ne umem da podesim karticu za snimanje

Last edited by StevicaNish; 02-08-2014 at 09:58 PM.
Old 02-08-2014, 11:32 PM   #9
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Što se tiče mixera...JESTE tako! Nikako drugačije ne može da bude i samo je tako, ako si sve uradio kako je rečeno. Čak i da je crk'o mixer i ima "misteriozno curenje" na lemovima, malo je verovatno da je ovako genijalno pogrešan...

Mislim da je ostalo deo koji se prilično "podrazumeva"...

Dakle osnovno je da se podese ulazno-izlazni parametri DAW-a.

Sorry ako zvučim strogo, ali pišem i zbog čitalaca.

Razumevanje engleskog i termina vezanih za program koji se koristi su zaista neophodnost, i niko neće gubiti vreme da objašnjava ljudima šta je input a šta output i logiku vezanu za to.
DAW-ovi su dovoljno pojednostavljeni, bar za taj deo.
Dakle u izabranom DAW-u, moraš znati in/out kalibraciju po kanalu, na grupama i masteru, sve je već "svareno" u help-u... Options i udri...

Takođe parametri kanala su banalnost.

Dobro proveri sve to, da ne ispadneš lenj...

Old 02-08-2014, 11:49 PM   #10
StevicaNish
Member

StevicaNish's Avatar

Quote:
?to se tiče mixera...JESTE tako! Nikako drugačije ne mo?e da bude i samo je tako, ako si sve uradio kako je rečeno. Čak i da je crk'o mixer i ima "misteriozno curenje" na lemovima, malo je verovatno da je ovako genijalno pogre?an...

Mislim da je ostalo deo koji se prilično "podrazumeva"...

Dakle osnovno je da se podese ulazno-izlazni parametri DAW-a.

Sorry ako zvučim strogo, ali pi?em i zbog čitalaca.

Razumevanje engleskog i termina vezanih za program koji se koristi su zaista neophodnost, i niko neće gubiti vreme da obja?njava ljudima ?ta je input a ?ta output i logiku vezanu za to.
DAW-ovi su dovoljno pojednostavljeni, bar za taj deo.
Dakle u izabranom DAW-u, mora? znati in/out kalibraciju po kanalu, na grupama i masteru, sve je već "svareno" u help-u... Options i udri...

Takođe parametri kanala su banalnost.

Dobro proveri sve to, da ne ispadne? lenj...
Bockie sa Cubase-om radim vec 6-7 godina tako da na njemu mogu da radim i vezanim ocima u sustini radim u svakom DAW-u bez problema, e sad skoro sam uzeo ovu karticu i moguce da nju nisam lepo podesio i moracu da nju malo proucim, u svakom slucaju hvala ti na odgovorima.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules