|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Iako ovo nije bas tema koja se odnosi na tematiku foruma, ipak, ne bi bilo na odmet napomenuti, s obzirom da se na forumu svi izrazavamo u pisanom obliku, i neka osnovna pravopisna pravila koja se najcesce, pa i nehoticno krse:
1. Sve negacije koje idu uz glagole pisu se odvojeno, tipa: ne radim, ne pisem, ne snimam itd, osim negacija necu, nisam, nemoj i nemam, koje se pisu zajedno. 2. Sve negacije koje idu uz ostale vrste reci pisu se zajedno, tipa: neobavezno, neistinito, nesmotreno, nelagodno, neznalica, nemastina, neznanje itd. 3. Recca naj koja ukazuje na superlativ nekog prideva pise se uvek zajedno sa tim pridevom, tipa: najlepsi, najjasniji, najpametniji, najbolji itd. Tema nije pokrenuta sa namerom da se iko od forumasa oseti prozvanim ili uvredjenim, vec sa namerom da nam forum izgleda lepse i urednije. Dopuna teme je, takodje, pozeljna. Last edited by spidermusic; 28-03-2012 at 04:53 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Sigurno da grešaka kod mene ima, ali generalno se baš trudim da obratim pažnju na ovo, i neka si otvorio temu...
![]() Takodje se trudim da polako počnem da menjam strane novo-kovanice koje nisu suvo vezane za tehničke stvari i koje je glupo ili nemoguće menjati, a za koje imamo odavno normalne reči. Pa i "softver" je reč i ne mora se pisati u engleskom obliku. Kažem, radim na tome... ![]() Isto tako, već sam pisao o ovome, goomila ljudi stalno piše "nebi" za "ne bi"...! Baš taj slučaj je neverovatno učestao...!
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Ne mam ni?ta protiv. Ovo je dosada naj bolja tema na forumu!!!
![]() ?ala, naravno. Podr?avam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Kvačice podržavam takođe. Htjedoh reći ali se predomislih. Nije red da mlađi pametuju
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Burazer "napisao" alatkicu od 300 i kusur kilobajta, kod mene stoji u "start up"-u, pa ne mora svaki put da se startuje ručno... ..a mož' i tako...
![]() http://dl.dropbox.com/u/2806767/YUcharacters.exe ctrl+alt+c=č ctrl+alt+x=ć ctrl+alt+s=š ctrl+alt+d=đ ctrl+alt+z=ž i isto to sa šift za velika: shift+ctrl+alt+c=Č itd... Ovako na prvi pogled je kompleksno, ali kad pišeš brže i uopšte vremenom (1 dan..?) se navikne...i radi odlično! A i sve je bolje od 'qwertz" postavke... Ok, evo, problem rešen, ajmo dalje...
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
Tek pre neki dan sam saznao da se to pismo bez kukica zove "ćelavica" (ustvari "celavica"
![]() Nekad je to pisanje kukica zaista bilo pakao (prvo sa prilagođenim ASCII fontovima, a ni "YUSCII" CP852 i CP1250/51 nisu bili baš savršeni). Ali danas kad je UTF-8 svuda (od email programa, preko mobilnih telefona do Rumskog foruma) stvarno ne kapiram izbegavanje tih znakova. I stvarno mi je interesantno da ljudima nije problem da podese BIOS, latenciju, VST foldere, da očiste Win registry, štatijaznam... ali im je problem da podese operativni sistem kako bi mogli da kucaju pet jebenih slova ![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 28-03-2012 at 02:57 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Mene recimo mrzi da kucam kukice, godinama kucam bez njih i savrseno dobro se snalazim i razumem kad neko kuca bez kukica kao recimo ja
![]() Nije problem da se kuca sa kvačicama i kukicama, ali me smara iz nekog samo meni razloga. Odnosno jedan od razloga je taj, što kad promenim tastaturu na srpski z i y zamene mesta, a neretko kucam i engleski i srpski paralelno sa više ljudi, a jezivo sam naviknut na raspored z i y koji se rotiraju kad se tastatura promeni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
i obavezno dithering pri prelasku sa velikih slova na male
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|