Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-01-2014, 04:57 PM   #1
nenad
Senior Member

nenad's Avatar

Default Anywhere

U pitanju je klasičan rock !
Svi komentari na song i produkciju su dobrodo?li.

nenad is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2014, 11:13 PM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Anywhere

Nemoj sad ovo preozbiljno da shvatiš, samo glasno razmišljam.

Ja sam tu malo Gebels kad se radi o pevanju na engleskom. Ne, nisam protiv, ali onda to mora da se stvarno veoma dobro radi... A ovo odiše onim "eastern european" naglaskom.

Svirka. Mora da se vežba. Nije loše, ok za live, ali još vežbe...!

Produkcija. Treba ozbiljan par muda da se bubanj "seče". A i kad se to radi, treba znati kako.
- E, da, zašto kick drum nije došao na snimanje...?

Vokali. Slušajte Offspring, oni su baš garaža, u smislu da je još raskalašnije nego vaš fazon ali peva se! Mora se bolje pevati. To je trebao onaj ko vas snima da vas iscedi...! A ne, "eto glavni vokal, aj sad snimamo gomilu i sve će to u miksu...!"

- E neće!

Overall nije loše, bitna je energija koju čujem u snimku, a to je važan preduslov. To što se žurilo u studio, pa dobro, i to je doprinelo da prva naredna svirka zvuči mnogo bolje!

Dakle, samo napred, ovo je relativno korektno, ali još, još vežbe!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2014, 06:11 PM   #3
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Kao da ste se najdu?e bavili gađanjem tajminga gitara i bubnja, pomalo (a nedovoljno) tajmingom basa, a kod solo vokala vam je potpuno ponestalo strpljenja Onako na slepo bih rekao da je gitarista benda miksao pesmu

?alu na stranu, ako se već pominje termin ?klasičan rock?, najva?nije je da se prenese utisak benda koji svira zajedno i na istoj bini. Iz nekog razloga mi? mi spontano krenuo ka Led Zeppelin folderu na HDD-u (#Rock_and_Roll). Iskreno, nekome mo?da i taj LZ R'n'R miks zvuči ko qrac (tamo ni kick ni snare nisu do?li na termin, zamolili su činele da odu umesto njih), ali sve zajedno radi posao iako svaki pojedinačni instrument zvuči bez veze.

Probajte da razmi?ljate na malo drugačiji način, nemojte u miksu da slu?ate i ?farbate? instrumente pojedinačno, slu?ajte ceo bend. U krajnjoj liniji, i publiku zanima bend, a ne pojedinačni kanali. I da ? bolje je da uve?bate pesmu i da pronađete tempo u kom će se i bubnjar i pevač osećati komotno nego da se posle mučite.

Sve u svemu ? samo napred! Dobro je da jo? uvek postoje ljudi koji imaju volje da sviraju umesto da tra?e najbolje VST simulacije instrumenata za klasični rock E, sad samo provedite malo vi?e vremena pripremajući se za snimanje nego vadeći fleke koje ste napravili verujući da sve mo?e da se sredi u miksu

Pozdrav,

Vasa
Old 17-01-2014, 08:52 AM   #4
nenad
Senior Member

nenad's Avatar

U principu ovo je snimano u kućnoj varijanti, dakle nikakav studio, sobe za vokal...bubanj i tako to, prilično skromno sa ?tap-kanap kombinacijom. Nije ovo sad pravdanje, jer na kraju, bitan je samo prikazan rezultat. Meni se lično sviđa taj neki organski zvuk koji je na kraju iza?ao iz zvučnika. Sami smo snimili 16 pesama i sami miksali i "masterovali", ?to je po meni najveća gre?ka jer tu prestaje objektivnost. To se naravno i da primetiti. Dobro je ?to ovakav zvuk kakav imamo na albumu imamo i live, ali definitivno ćemo u buduće obratiti malo vi?e pa?nje na samom snimanju.
Hvala na konstruktivnim komentarima. Pustiću ovde jo? pesmu-dve čisto da se čuje .

pozdrav

Old 17-01-2014, 02:00 PM   #5
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by nenad View Post
U principu ovo je snimano u kućnoj varijanti, dakle nikakav studio, sobe za vokal...bubanj i tako to, prilično skromno sa ?tap-kanap kombinacijom. Nije ovo sad pravdanje, jer na kraju, bitan je samo prikazan rezultat. Meni se lično sviđa taj neki organski zvuk koji je na kraju iza?ao iz zvučnika. Sami smo snimili 16 pesama i sami miksali i "masterovali", ?to je po meni najveća gre?ka jer tu prestaje objektivnost. To se naravno i da primetiti. Dobro je ?to ovakav zvuk kakav imamo na albumu imamo i live, ali definitivno ćemo u buduće obratiti malo vi?e pa?nje na samom snimanju.
Hvala na konstruktivnim komentarima. Pustiću ovde jo? pesmu-dve čisto da se čuje .

pozdrav
Kao ?to si i sam rekao, nije va?no kako je snimano.

Ono ?to je za svaku pohvalu je sama činjenica da ste seli i snimili kako ste znali i umeli, umesto da sanjate o nekakvim idealnim ?profi? uslovima. Svirajte u?ivo, nosite snimke po medijima. Najva?nije je kako će reagovati publika i urednici na radiju (po?to radio jo? uvek nije sasvim izgubio va?nost). Dalje će vam se sve kazati samo, pa i to i da li vam u budućnosti trebaju producent i pravi studio ili ne. Samo napred.

Pozdrav,

Vasa
Old 17-01-2014, 03:31 PM   #6
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Meni je ovo skroz dobar song!
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2014, 05:13 PM   #7
nenad
Senior Member

nenad's Avatar

Da ne otvaram novu temu. Evo jo? jedne .... Godless

Pozdrav !

Old 18-01-2014, 05:47 PM   #8
Dino74
Junior Member

Nenade, ako je kao sto kazes sistem rada "stap-kanap" onda kapa dole za ovaj snimak... Meni je licno topao i mekan a uz sve to debeo do eggs Pozdrav!
Dino74 is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules