|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozz.
?ta mislite o ovim karticama,Interesuju me mi?ljenja i neka poredjenja sa drugim karticama, tipa RME, TC(po?to posjedujem kartu TC Konnekt 24D), u pogledu preampa, latencije, stabilnosti drajvera itd. Inace na Thomanu ima zanimljiva akcija,Steinberg Ultimate Cubase Recording Pack gdje u paketu sa prvom karticom dolazi i Cubase 7,http://www.thomann.de/gb/steinberg_u...rding_pack.htm, a cijena je 918 eura. Unaprijed hvala........ ![]()
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Zar niko...........
![]()
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
E.cao elmire ja mislim da je.vec.bilo.price o tom steinbergovom audio interfacu,pogledaj po sekcijama..pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
U nedoumici sam izmedju Stenberg UR824( s tim da se za tih 900 eura dolazi i Cubase 7) i RME Fireface UCX( u Artistu oko 900 eura-na akciji). Eh sad, da li je bolja 1 ili 2 opcija.Mana kod Steinberga je ta sto nema Midi in, outs, tako da bih morao kupiti i neki midi konverter, da mogu spojiti svoj Mackie Control Universal. Preampi me toliko ne interesuju, jer koristim Focusrite Voice master i mic Rode K2.Interesuje me stabilnost, drajveri, AD konverzija..... Eto , ako se neko susretao sa ove dvije karte, molim za pomoc. Hvala unaprijed...... ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
RME jedini izbor.
Stabilnost, kvalitet zvuka/izrade, podrska, opcije koje dobijas...plus CC mod za rad na iPadu i sto sta jos.... Kvalitet preampa je odlican, jako su clean i imaju veci haedroom... Steinberg kartica je ok deal zbog toga sto dobijes Cubase 7 ali je to jedina dobra strana ( barem sto se tice opcija nije nesto posebno , ne znam kakav je zvuk - cenim da lepo radi)
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
MR816CSX ili UR824 bi bio moj izbor (i sam imam u planu da kupim MR816CSX vec duze vrijeme, al sve mi nesto prece ispadne). Kvaliteta konverzije, kvaliteta preampova - sve je na nivou kakvom treba da bude..gledano cijena/kvalitet karte MR816CSX kao i UR824 - daje mnogo vise nego sto ocekujes za tu cijenu (moje licno misljenje). Ima dosta snimaka koji to i potvrdjuju, i koje ti mogu poslati, pa sam ocijeni. Sad jedino ako ti je potreban neki kompikovani monitor-routing, tu je RME u prednosti sa njihovim TotalMix-om, ali za karticu od 8 kanala, ni MR ni UR ne bi trebali praviti problem. Da nadodam jos i uskladjenost sa Cubase-om, i to je pravi pogodak.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Steinberg id controller | Ad Fines | Computer Hardware | 4 | 26-12-2004 06:37 PM |