Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-10-2013, 10:30 PM   #1
hogarstrasni
Junior Member

Default nova pesma-savet oko mix-a

Drugari evo nove pesme i cini mi se da bih mozda violinu trebalo da pojacam & eventualno e-gitaru. Vase misljenje je dobrodoslo i po pitanju drugih stvari vezano za pesmu

https://soundcloud.com/popovicvladan/da-li-osecas
hogarstrasni is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2013, 02:21 AM   #2
DzoniPFC
Pro Member

Default Re: nova pesma-savet oko mix-a

Na prvo slusanje, vokal je tako postavljen da zvuci previse napadno, strci napolje... solo deonica posle prve strofe slobodno nekoliko db glasnije...ritam gitare takodje pogurati malo napred... rasirio bih stereo sliku bubnja, dobos ucinio dubljim i poradio na balansu bubnja i bass gtre (cini mi se kao da bass guta previse prostora koji bi inace pripadao bubnju)... Ili je to zato sto bubanj zvuci sterilno u celoj prici, mislim da bih eksperimentisao sa delay & reverbom radi pravljenja jos dramaticnije atmosfere (ako je dry-zvuk osnovna ideja, onda barem fx na nekim delovima, automatizacija puno znaci...)
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2013, 07:27 AM   #3
hogarstrasni
Junior Member

Quote:
Originally Posted by DzoniPFC View Post
Na prvo slusanje, vokal je tako postavljen da zvuci previse napadno, strci napolje... solo deonica posle prve strofe slobodno nekoliko db glasnije...ritam gitare takodje pogurati malo napred... rasirio bih stereo sliku bubnja, dobos ucinio dubljim i poradio na balansu bubnja i bass gtre (cini mi se kao da bass guta previse prostora koji bi inace pripadao bubnju)... Ili je to zato sto bubanj zvuci sterilno u celoj prici, mislim da bih eksperimentisao sa delay & reverbom radi pravljenja jos dramaticnije atmosfere (ako je dry-zvuk osnovna ideja, onda barem fx na nekim delovima, automatizacija puno znaci...)
E sad mi jos samo objasni kako to sve da kazem ovom u studiju a da mi mixetu ne razbije o glavu
Prvi put radim sa tipom i covek mi je zaista izasao u susret sa nekoliko stvari. Sredio mi je muzicare za DZ. i nemam obraza da ga dalje moljakam.Ali sta smatras da je od svega nabrojanog najvaznije? Mozda bih za jednu stvar i pitao a da mu previse ne povredim sujetu
Old 04-10-2013, 02:26 PM   #4
Granata
Member

Nemoj da prihvatash nechiju sugestiju kao da mora tako.
Mix je sasvim ok uradjen s obzirom na aranzman i izvedbu. Ipak je ovo demo na nekom niskom budzetu.
Najveca mana je ovde vokal (ne glasnoca vec izvedba na prvom mestu) i te gitare i violina.
Ne znam kolko je sve to koshtalo i kakva su ti ochekivanja sa ovom pesmom, sve to moze dosta bolje, al da sam on i da nisam dobro placen, prihvatio bih eventualno za dz da poguram napred malo gitare i da uklonim violinu il gitaru na nekim deonicama da se ne kolju, sve ostalo bi bilo nerazumno traziti s obzirom na pesmu.

E sad, ako s ovim imash ozbiljne namere, onda spremi kesh i unajmi ozbiljniju ekipu i poradi vishe na pevanju.
Granata is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2013, 03:29 PM   #5
hogarstrasni
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Granata View Post
Nemoj da prihvatash nechiju sugestiju kao da mora tako.
Mix je sasvim ok uradjen s obzirom na aranzman i izvedbu. Ipak je ovo demo na nekom niskom budzetu.
Najveca mana je ovde vokal (ne glasnoca vec izvedba na prvom mestu) i te gitare i violina.
Ne znam kolko je sve to koshtalo i kakva su ti ochekivanja sa ovom pesmom, sve to moze dosta bolje, al da sam on i da nisam dobro placen, prihvatio bih eventualno za dz da poguram napred malo gitare i da uklonim violinu il gitaru na nekim deonicama da se ne kolju, sve ostalo bi bilo nerazumno traziti s obzirom na pesmu.

E sad, ako s ovim imash ozbiljne namere, onda spremi kesh i unajmi ozbiljniju ekipu i poradi vishe na pevanju.

Hvala na savetu.Btw , ko na primer radi ozbiljne aranzmane(u ovom fazonu) & koja bi tu lova bila u pitanju
Old 07-10-2013, 03:36 PM   #6
DuciNS
Member

vokal ti je malo vise ispred mixa,tako da samo njega malo prilagodi-ususkaj ga i onda digni ceo mix slobodno negde na -10rms
DuciNS is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2013, 06:50 PM   #7
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by hogarstrasni View Post
Drugari evo nove pesme i cini mi se da bih mozda violinu trebalo da pojacam & eventualno e-gitaru. Vase misljenje je dobrodoslo i po pitanju drugih stvari vezano za pesmu

https://soundcloud.com/popovicvladan/da-li-osecas
Mix je solidan, naslusao sam se svacega tako da mi ovo i nije tako lose - po meni je glavni problem u tome sto se neko skoncentrisao samo na vokal i snare, bar mi tako zvuci - ostatak instrumentalizacije je potpuno zanemaren.

Ako mozes da uradis ponovo mixanje odradi to, s tim da ne bi bilo lose uzeti neku slicnu pesmu radi reference, cisto da steknete utisak o balansima, posto je to najveci problem ovde

pozz
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2013, 10:20 PM   #8
hogarstrasni
Junior Member

Quote:
Originally Posted by DuciNS View Post
vokal ti je malo vise ispred mixa,tako da samo njega malo prilagodi-ususkaj ga i onda digni ceo mix slobodno negde na -10rms
Vokal malo dominira,cinjenica je ali to je zato sto sam zeleo tekst da izbacim u prvi plan . Meni licno vokal ne smeta u tolikoj meri vec vise bitka izmedju violina i gitara.Nesto kao predator vs megagozila
Old 10-10-2013, 08:27 PM   #9
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everbeatz View Post
Ako mozes da uradis ponovo mixanje odradi to, s tim da ne bi bilo lose uzeti neku slicnu pesmu radi reference, cisto da steknete utisak o balansima, posto je to najveci problem ovde

pozz
Tacno tako...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules