|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Treba mi nesto prevashodno za sviranje live..... opcije su sledece :
Presonus firebox, Focusrite saphire 14 (24) Maudio 410 (610) ......moze i nesto 4. Nesto ima novo, nesto polovno..... Bitno je da bude ultra stabilna, i da moze na (pozeljno) ispod 64 sampla da se natera da radi sa Forte 3....... sama konverzija... manje-vise, na razglasu to verovatno moze sve da prodje....
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Razmisli i o TC Konnekt 6, odlicna ''mala'' karta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
u tc nemam previse poverenja. Kvalitet iznad ovoga pobrojanog, za klasu...dok radi. Kvarljivo, i do zla boga driverski neazurno i aljkavo
![]() |
#4 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
takodje sam cuo da je TC kvarljiva roba... Imamo Konnekt 48, imam sa njim dobra iskustva, ali ove manje sprave su diskutabilnog kvaliteta izrade - bar tako kazu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
za ostale ne mogu da govorim ali sa profire 610 stvarno imam samo najbolja iskustva, stabilnost, preampi sve je kako bi trebalo...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Jedan klavijaturista iz nekoliko poznatih nasih alternativnih bendova koristi nju (bas za Live nastupe), pitao sam ga kako je zadovoljan, on mi rece "Ne menjam je dok se ne raspadne"
![]()
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Ja iz svog iskustva mogu da potvrdim samo sve suprotno od toga, vezano i za hardver i za softver (preampe cu izuzeti, jer ih i ne koristim). Naravno, port sa Ti FW chip-om se podrazumijeva. Vec godinu dana je kod mene - peri , deri, drljaj, ista kao i kod prvog dana. Driveri - rock solid. I da, kupio sam je polovnu, za tricavih 100 eura, covjek je donio U KESI, nije imala napajanje, i dan danas ga nema nego se napaja preko FW kabla. Kvalitet izrade - za tu cijenu odlican. Sto se tice M-Audia, ja ne znam za brljavije drivere na svijetu (iz licnog iskustva i mojih kolega), i sve njihovo (osim Midi kabla) izbjegavam u sirokom luku. Opet, sve je to kako kome zapadne.
Last edited by Sky Net; 31-07-2013 at 08:02 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
a maudio mi je uvek radio kao stena..... zvucno... od modela do modela, nikakav spektakl, ali driveri uvek ok... hahaha, kako suprotna iskusta imamo ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Sa powercore kartama je to dosta cest slucaj, iz tog razloga sam jedino i preskocio nekoliko bas dobrih ponuda u oglasima (al sve kontam da cu zavrsiti bar sa jednom)
![]() ![]() A najbolje bi bilo kad bi mogao na licu mjesta da probas i vidis kako se ponasa. Suprotna iskustva da ne mogu suprotnija, ali ih je korisno razmijeniti u svakom slucaju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() Jos jedno iskustvo: Imam moj MOTU UL3 FW i trebalo je da snimim neki bend. Posto nemam svoj laptop (ne pitajte me zasto) uzeo sam iz firme neki namunjeni i vezao karticu. Instalirao drajver i... sve otislo u tri lepe. Mis je blokirao - jedva ugasih komp. Cupaj, ubadaj - ma cim se uspostavi veza sa karticom - komp zabode i uspori na 1 Hz. Popizdim ja, uzmem nesto sto ne vredi da se nazove laptopom i ubodem u njegov integrisan FW. Ucitah drajver i gle cuda - radilo je kao podmazano - zavrsio sam snimak bez ikakvih problema ili ispadanja - 8 traka od jednom ![]() U principu - uzmi neki TC ili M-Audio, pa vidi kako se ponasa. Ako radi - super. Verovatno ce raditi dok se ne raspadne. Ako krene da nesto kenja, menjaj je odmah... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
KKIPTSAI - Mala Juca i Krokodil Mala Juca Pobeze | Mika Technika | Produkcija Elektronske Muzike | 3 | 08-05-2011 05:44 AM |
Gadura mala... | Bockie | Pricaonica | 1 | 23-11-2010 02:43 AM |
Mala pomoc?! :) | Zdrale | Audio Produkcija - Tehnike | 5 | 19-07-2010 05:29 PM |
mala pomoc | equlibrium | Computer Hardware | 3 | 19-11-2008 08:49 PM |