Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-07-2013, 07:15 PM   #1
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Default Slate Pro Audio RAVEN: Nove funkcije mixera

Steven me sve vise podseca na Steve Jobsa .. izuzetan je, sa jos izuzetnijim proizvodima u daw eri ..

Old 15-07-2013, 09:34 PM   #2
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Default Re: Slate Pro Audio RAVEN: Nove funkcije mixera

Ko voli ''touch'', to je to..licno nisam nikakav pristalica toga, sto ne znaci da ovo nije dobro, nasuprot, sjajna kako i ideja tako i realizacija. A vjerujem da je ''sjajna'' i cijena
Sky Net is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2013, 09:35 PM   #3
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Ne, salu na stranu, imali smo i prosli tread, gde se vecina slozila da je ovo uzas, ako sagledamo "big picture" tehnologija neminovno ide u tom smeru da je apsolutno neizbezno (cak jednog dana i pozeljno) da se imaju ovakvi daw kontroleri... ja iskreno ne bih voleo da ovo bude main studijska sprava, svi mi volimo analogiju itd itd od kulina bana, ali iskreno i kompjuteri su bili velicine sobe, pa ne cujem ljude da kazu maa kakav tach skrin, dok ti ja to na perforiranim karticama ne iskalkulisem nema nista... ne kazem da ovo treba sada, ali mislim da za 20ak-30ak godina ovo jednostavno mora da se desi audio produkciji... kakve sprave sve izlaze i kako svi (gledajuci epl i jos neke kompanije) teze ka tom minimalizmu, meni je cudno kako jos kompanija nisu videli ovo kao koncept...prvo pricamo kako nema nista dok se ne oseti pod prstima a posle se hvalimo time sto nam daw prepoznaje apk na mobu sa fejderima...
ja opet kazem, meni se ovo ne svidja (uzeci u obzir da sam postao veci geardzanki nego covek kome je muzika glavni cilj, a ne oprema) ali u svakom slucaju max postujem rad slejta i to sto donosi na trziste, realno, da ima samo neki teski marketing verujte mi svi bi ovo voleli da "furaju"
isto kao i dre beats... jednostavno svuda vidis i zelis i ti... zato smo i mi svuda videli sto sa 6 metra fejdera i to se ukorenilo...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2013, 09:41 PM   #4
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Steven Slate , tako mlad i uspesan, respect, pluginovi su mu fenomenalni, posebno novi bus komrepsori .. osecam da ce ovaj momak napraviti neki bum uskoro ..
Old 15-07-2013, 10:31 PM   #5
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Sve je tu stvar ukusa i navike..bice uvijek i onih koji ne idu ''za masom''..tacno, ljudi kupuju dre slusalice, i kupuju ih ko ludi, a kad ih pitas zasto, kazu da su to vidjeli na tv-u..pitanje je, da li te slusalice zaista vrijede 200-300 eura? Definitivno ne, ali se prodaju. Ljudi su vidjeli da drugi ljudi imaju iPhone 5, i kupuju ga, a kad ih pitas zasto, kazu ''znas moj dobar drug iz njemacke ga ima, mrak je''. A vrijedi li on zaista 600-700 eura? Def ne, ali se prodaje. Ljudi su isto vidjeli stolove sa 6 metara fadera..a ja garantujem da 90% tih istih ljudi koji na sav glas pricaju o takvim stolovima, o analogiji i toplom zvuku - ne bi znali ni da beknu za njim i da im se da, a kamoli sta drugo. Vrijede li ti stolovi 10.000, 20.000, 30.000 EU+? DA, za one koje znaju da rade sa njima, jer tehnicki, omogucavaju mnogo toga, DIREKTNO uticuci na kvalitet sounda. Sa RAVEN-om je vec malo drugacije. Sjajna, genijalna sprava. Ali, realno, da li cu ja, kao pojedinac, sa njom imati bolji zvuk? Ne. Konverteri mozda, preampi? NE. Da li cu vidjeti odjednom vise, nego sada, sa tri 22'', gdje su mi na jednom trakovi, na jednom mixer, a na trecem pluginovi? Def ne ni to, cak bi me i usporio. Da li cu biti bolji ton majstor/aranzer/producent? Ni to. Zakljucak - imam li potrebu za RAVEN-nom? NEMAM. Da li je sjajan koncep i sjajna sprava? JESTE. Da li cu ja imati IKAKVE KORISTI od njega? NE. Da li se za mene u ovom trenutku isplati njegova cijena koja je garant 5000 EU+? Ne isplati ni u kom slucaju, iz vec navedenog, jer, za te pare, mogu kupiti mnogo toga sto ce upravo pospjesiti to'' bolji ton/aranzer/producent'', a RAVEN nece. Kontroler odlicnog koncepta, zamisljen u skladu sa buducnosti. Ali, bez kog se moze, kao i do sada. Tako da, nije kod svakoga ''svuda vidis, pa hoces i ti''
P.S. nista od ovoga sto sam naveo, ne umanjuje ni rad, niti djelo, niti samog Steven-a Slate-a kao inovatora. Mnogo cijenim njegov rad
I ovo nije nikakva svadja ili sta slicno, ni pod razno.
Samo sam nabrojao pluseve i minuse, u vezi ove sprave i mog licnog,trenutnog koncepta rada.
Old 15-07-2013, 10:35 PM   #6
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by SkyNet View Post
Ljudi su vidjeli da drugi ljudi imaju iPhone 5, i kupuju ga, a kad ih pitas zasto, kazu ''znas moj dobar drug iz njemacke ga ima, mrak je''. A vrijedi li on zaista 600-700 eura? Def ne, ali se prodaje..
iPhone mi ne diraj

Old 15-07-2013, 10:39 PM   #7
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
iPhone mi ne diraj

Izvini izvini..nisam to ja napisao, to je moj signature
Old 16-07-2013, 12:33 AM   #8
DzoniPFC
Pro Member

Ne znam sto, ali sam pomisao na to da radim 8 sati ispred ovog velikog ekrana (jedini razlog zasto mi se ne dopada ovaj koncept), i da bauljam prstima po istom, izaziva instant zamor u mojim ocima, ili je to zato sto ovaj Slate nikad ne trepce...
Koliko se secam, ocni lekari savetuju da izmedju monitora/tv-a i ociju postoji distanca koja se odredjuje u zavisnosti od velicine ekrana... ?

Last edited by DzoniPFC; 16-07-2013 at 12:36 AM.
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 16-07-2013, 08:53 AM   #9
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Slate Pro Audio RAVEN MTX 46inch Stereo console ?11,125 + 20% VAT (PDV)
Slate Pro Audio RAVEN MTX 46inch Surround console ?12,075 + 20% VAT

a ima i manja verzija za kucne studija, izlazi uskoro..

Slate Pro Audio RAVEN MTi 27inch Stereo console ?1,999 + 20% VAT

ko voli - nek izvoli

(ocigledno je da ce pare uzeti na ovoj maloj konzoli..koja je naravno ogranicenija od ove vece..sto se tice I/O itd.)
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 16-07-2013, 09:46 AM   #10
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Slate Pro Audio RAVEN MTX 46inch Stereo console ?11,125 + 20% VAT (PDV)
Slate Pro Audio RAVEN MTX 46inch Surround console ?12,075 + 20% VAT

a ima i manja verzija za kucne studija, izlazi uskoro..

Slate Pro Audio RAVEN MTi 27inch Stereo console ?1,999 + 20% VAT

ko voli - nek izvoli

(ocigledno je da ce pare uzeti na ovoj maloj konzoli..koja je naravno ogranicenija od ove vece..sto se tice I/O itd.)
Vise ce para uzeti ortopedi, jer ce masovno vratovi i kitchme da zacvile.. (a i ochni lekari ce da trljaju ruke)...ovo je potpuni ergonomski promasaj... Tj. nije proizvod, vec pristup poslu na koji ces biti nateran je promasaj... Bice ga u studijima sirom sveta jer neces biti IN ako ga nemas

Last edited by silicon science; 16-07-2013 at 09:48 AM.
silicon science is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules