|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozz drugari,
Interesuje me dali i kakva iskustva imate sa ovim mikrofonom, Audio Tehnica ATM 450 ??? Koristio bih ga za Live ozvucavanje gitare, preko Pea Vey Bandit 75 pojacala. Kakva je razlika u kvalitetu, i u ciju korist, u odnosu na Shure SM 57 ? Procitao sam dosta review-a, i uglavnom su svi vrlo pozitivni, ali uglavnom su preporuke za akusticne instrumente ili kao overhead za bubanj, pa me zato interesuje kako bi funkcionisao u ovakvoj nameni ! Pozz Aleksandar |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Braco i sestre ima li nekog koji ima neko iskustvo sa ovim mikrofonom !!?? Nije valjda da ga niko nije koristio !??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Polako šefe...
![]() Ja sam koristio ovaj sjajan mikrofon. Doduše, najčešće na bubnjevima. Prosto je "idealan" za kontra činelu. Može biti odličan overhed takođe. Mikrofon je prilično širokog spektra upotrebe. Dakle može na svašta i gotovo sigurno, šta god da odlučiš da ozvučiš ovim mikrofonom, on neće "upropastiti" ništa, naprotiv! Poređenje 450-ke sa sm57 i nije nešto svrsishodno. Prvo, sm57 sam po sebi straaaašno varira od komada do komada. Dakle šmek je tu, ali velike su komadne razlike. Ja još ne mogu da prežalim jedan komad koji mi je "pobegao" pre par godina. Nije normalno kako je dobro radio. Od onda su sve uglavnom muljave i "tupave", no ima dobrih komada po studijima. Generalno sm 57 ima svoj trip i zvuk i nije za poređenje sa kondenzatorom. Ono što je bitno, a šta osećam tebe najviše zanima je sledeće: Nećeš pogrešiti upotrebom ovog mikrofona na bilo čemu. Ostaje pitanje da li je neophodan kao izbor za ozvuku pojačala... Hmm...to moraš probati na svom set-up-u...nema druge. Ako je za ono što si opisao, "smem da potpišem" da ćeš prilično sličan rezultat dobiti sa AT2020, koji je opet znatno jeftiniji. Doduše nije baš all-round majk kao 450-ka. Ja sam sa 2020 dosta puta dobio sjajne rezultate na pojačalima i to bez ikakve specijalne intervencije kasnije. E zato ga obožavam. Okačen na kablu, visi ispred kone i sve je tu! Ne kažem da su ta dva mikrofona ista naopako (2020 i 450), ali to je ona razlika u zvuku - dinamika/kondenzarija. (mislim na sm57 i bilo koji kondenzator) Opet kažem, probaj pa onda donesi sud... ![]()
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Hvala Boki na odgovoru,
Hahaha, ma ne zurim ja nigde, hahah !!! Ovako, pomenuo sam SM 57 samo kao neki standardni reper ozvucavanja gitaroskih pojacala, nikako nisam zeleo da pravim neka poredjenja ova dva mikrofona i dve tehnologije, to mi je odavno jasno !! Jako mi je bitno da prenese onaj zvuk pojacala koji imam jer sam zadovoljan/prezadovoljan zvukom koji ?zlazi" iz pojacala (koristim Digi Tech GSP 1101 , Johnson J - Station i Pea Vey Bandit 75), bez nekog filovanja i miksanja. Prosto sam ga nabavio, i pitam za iskustva, ako je neko uopste imao takav slucaj set up-a, da je ozvucavao git pojacalo sa ATM 450 ! Koliko tebe razumem, nista necu pogresiti i rezultat bi trebao biti dobar. Ja sam vec probao i odusevljen sam ali kao sto rekoh interesovala su me neka iskustva, skrivene cake ako ih ima ( razdaljina, ugao, nivo signala, itd. postavke mikrofona ). Pozz Aleksandar |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
preporucite mi condenser mic | jaybox | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 16 | 27-07-2007 05:24 AM |
Recenzija: Behringer B-1 Cardoid Condenser Microphone | kVu | Recenzije | 5 | 30-05-2004 01:25 PM |
Recenzija: SE Electronics 2200A condenser mic | fipke | Recenzije | 1 | 30-05-2004 02:16 AM |