|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima!
Neophodno mi je mi?ljenje iskusnijih akustičara... U narednom periodu planiram da napravim nekoliko 2D difuzora po principu PRD i već sam napravio proračune na sajtu http://www.oliverprime.com/prd/. Po?to me je taj kalkulator ograničavao da napravim dimenzije koje mi odgovaraju, slučajno sam izvalio da i u Excel-u postoji formula za "random" sekvencu (RANDBETWEEN) koja sjajno radi... Napravio sam jedan eksperiment na tabeli 200x200 gde je svakom polju bila nasumično dodeljena vrednost od 0-10 i raspodela brojeva je bila fantastična! Kada sam formatirao polja da budu obojena nijansama od crne (za polje 0) do bele boje (za polje 10) na ekranu sam dobio sliku televizijskog ?uma. Evo jednog primera koji sam dobio za ?eljenu dimenziju difuzora... P.S. Brojevi od 0-10 su samo redni brojevi letvi, prave du?ine u cm su x2 Ono ?to me zanima je, da li je ok koristiti tu RANDOM sekvencu za pravljenje ovakve vrste difuzora? Hvala! |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Flexifuser i perforirani difuzor | beboplu | Dizajn i konstrukcija studija | 99 | 18-01-2014 12:56 AM |
difuzor panel | quake | Dizajn i konstrukcija studija | 322 | 09-07-2011 09:24 PM |
Poliuretanski difuzor | Solozabal | Dizajn i konstrukcija studija | 12 | 13-01-2009 12:00 AM |
Medijapan kao difuzor | rale_ | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 14-09-2007 03:14 PM |