Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-04-2013, 11:27 AM   #1
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Default Reason 7

...idemooooo

http://www.propellerheads.se/products/reason/new/
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2013, 11:30 AM   #2
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default Re: Reason 7

koliko su nabacali stvari na ekran, ja se pogubim, u ovom vise ni blizu ne mogu bit kreativan kao u npr 2.5, 3,0, do te verzije je bio najbolji editor i preglednost, kasnije mi se svidelo samo sto su odvojili editor da mozes ga out iz glavnog, to je jedino bio plus, posle glava me boli haha, iako ima 10 x vise , ma kolko os', znaci od jednom milion stvari.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2013, 07:12 PM   #3
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
koliko su nabacali stvari na ekran, ja se pogubim, u ovom vise ni blizu ne mogu bit kreativan kao u npr 2.5, 3,0, do te verzije je bio najbolji editor i preglednost, kasnije mi se svidelo samo sto su odvojili editor da mozes ga out iz glavnog, to je jedino bio plus, posle glava me boli haha, iako ima 10 x vise , ma kolko os', znaci od jednom milion stvari.

Old 30-04-2013, 08:37 PM   #4
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

ne kontas, previse je sam kad otvorim neki demo i vidim koliko toga je nabacano i da mi treba po sata da do neceg dodjem, tamo je bilo sve elegant i u jednom redu,, i kazem editor za midi za mene bio najbolji.

ovo vise nije reason koji ja volim i koji jedva cekam da upalim i pokrenem, zavidim samo na audiu.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2013, 03:42 PM   #5
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
ne kontas, previse je sam kad otvorim neki demo i vidim koliko toga je nabacano i da mi treba po sata da do neceg dodjem, tamo je bilo sve elegant i u jednom redu,, i kazem editor za midi za mene bio najbolji.

ovo vise nije reason koji ja volim i koji jedva cekam da upalim i pokrenem, zavidim samo na audiu.
Ja nisam neki ljubitelj reasona, nisam nikad ni bio, niti sam nesto koristio program previse cesto. Ali koliko se secam, na verziji 5, dobijes prazan rack,nemas nista, pa ti trpaj sta ti je volja. Ova reklama izgleda sareno, ali verujem da je koncept reka zadrzan - ispravi me ako gresim ?
Old 01-05-2013, 03:45 PM   #6
DzoniPFC
Pro Member

Ne znam, meni je taj Reason uvek delovao (pricam samo o interfejsu, i nacinu rada, veoma ogranicen) kao napucani software namenjen naduvanim crnjama u spavacim sobama koji otkidaju neke uzasne hip hop bitove za forum sekciju "prodaja gangsta bitova - sve za 0.99$"...

Mada, uz sva dostupna Refill i .NKI prosirenja, slicna kao za Kontakt, naravno da i sa ovim softwareom moze da se radi ozbiljno. Ali ceo dizajn programa je meni uvek bio blesav, da ne pricam o tome sto nema podrsku za 3rd-party software, pa sve mora preko reWire, sto je meni bilo veliko smaranje kada sam testirao Reason 4 pre par godina. Ceo utisak, Reason je u toj klasi sa FL studio, ista ciljna grupa "muzicara" (EDM, hip hop)

Last edited by DzoniPFC; 01-05-2013 at 04:01 PM.
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2013, 01:16 AM   #7
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Quote:
Originally Posted by DzoniPFC View Post
da ne pricam o tome sto nema podrsku za 3rd-party software, pa sve mora preko reWire, sto je meni bilo veliko smaranje kada sam testirao Reason 4 pre par godina.(EDM, hip hop)
Upravo u Rewire modu meni zajedno sa Ableton-om vrsi posao lepo (naravno zavisi od muzickih pravaca). Nema bagova cestih, interni sintovi imaju lepih boja za elektronsku muziku, a manje opterecuju CPU od nekih VST-jeva koji mi bukvalno osakate ionako za danas slab procesor.

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2013, 07:06 AM   #8
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Quote:
Originally Posted by DzoniPFC View Post
Ne znam, meni je taj Reason uvek delovao (pricam samo o interfejsu, i nacinu rada, veoma ogranicen) kao napucani software namenjen naduvanim crnjama u spavacim sobama koji otkidaju neke uzasne hip hop bitove za forum sekciju "prodaja gangsta bitova - sve za 0.99$"...

Mada, uz sva dostupna Refill i .NKI prosirenja, slicna kao za Kontakt, naravno da i sa ovim softwareom moze da se radi ozbiljno. Ali ceo dizajn programa je meni uvek bio blesav, da ne pricam o tome sto nema podrsku za 3rd-party software, pa sve mora preko reWire, sto je meni bilo veliko smaranje kada sam testirao Reason 4 pre par godina. Ceo utisak, Reason je u toj klasi sa FL studio, ista ciljna grupa "muzicara" (EDM, hip hop)
ima podrsku tj re ekstenzija , samo nema ih krekovanih pa ne znas

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules