Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-03-2013, 07:03 PM   #1
zokia
Junior Member

zokia's Avatar

Post Piezo ili MIDI za zvuk akustične gitare..

Pozdrav svima, zamolio bih zainteresovane za ovu temu i ljude koji imaju neka iskustva da me posavetuju u vezi dileme koja mi se neko vreme mota po glavi

Ideja mi je da (za live aplikacije) dobijem ?to bolji zvuk akustične gitare na električnoj gitari , konkretno na Fender Stratocaster-u.

Dilema je sledeća:

1. Na Strat montiram Roland-ov GK pickup i onda taj signal u recimo Roland GR 55 ili VG 99 pa koristim simulacije akustične gitare (i u ovom slučaju ostalih zanimljivih instrumenata i zvukova)..

2. Na Strat montiram bridge tipa Fishman Powerbridge sa piezo elementima i onda taj signal u recimo Fishman Aura Spectrum DI pa u razglas..

2a. Kupim el. gitaru koja ima piezo (tipa Music Man, Godin..)

Naravno, otvoren sam i za predloge koji ne uključuju prve dve varijante. ?elim da napomenem da već posedujem odličnu ozvučenu pravu akustičnu gitaru koju aktivno koristim na svirkama
zokia is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2013, 08:35 PM   #2
vakatt
Member

vakatt's Avatar

Default Re: Piezo ili MIDI za zvuk akustične gitare..

Mozda ovo bude od pomoci.

vakatt is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2013, 10:47 AM   #3
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by zokia View Post
Pozdrav svima, zamolio bih zainteresovane za ovu temu i ljude koji imaju neka iskustva da me posavetuju u vezi dileme koja mi se neko vreme mota po glavi

Ideja mi je da (za live aplikacije) dobijem što bolji zvuk akustične gitare na električnoj gitari , konkretno na Fender Stratocaster-u.

Dilema je sledeća:

1. Na Strat montiram Roland-ov GK pickup i onda taj signal u recimo Roland GR 55 ili VG 99 pa koristim simulacije akustične gitare (i u ovom slučaju ostalih zanimljivih instrumenata i zvukova)..

2. Na Strat montiram bridge tipa Fishman Powerbridge sa piezo elementima i onda taj signal u recimo Fishman Aura Spectrum DI pa u razglas..

2a. Kupim el. gitaru koja ima piezo (tipa Music Man, Godin..)

Naravno, otvoren sam i za predloge koji ne uključuju prve dve varijante. Želim da napomenem da već posedujem odličnu ozvučenu pravu akustičnu gitaru koju aktivno koristim na svirkama
meni ni jedan piezo ne zvuchi dovoljno dobro... bolje uzmi midi, ali neki sa dobrim trackingom.. ILI uzmi strat VG, ili line 6 variax koji je radjen u saradnji sa tyler gitarama.. oni imaju odlichne simulacije. a mislim da VG strata mozesh naruchiti u mitrosu, ili uzmi preko neta.. variax je bio u artistu..

Last edited by HeatMan; 11-03-2013 at 10:49 AM.
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2013, 11:00 AM   #4
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
meni ni jedan piezo ne zvuchi dovoljno dobro... bolje uzmi midi, ali neki sa dobrim trackingom.. ILI uzmi strat VG, ili line 6 variax koji je radjen u saradnji sa tyler gitarama.. oni imaju odlichne simulacije. a mislim da VG strata mozesh naruchiti u mitrosu, ili uzmi preko neta.. variax je bio u artistu..
VG strat je fantastičan instrument. Stvarno zvuči kao akustični dvanaesterac.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules