Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-01-2013, 01:28 PM   #1
amaterius
Member

Default zamjena za halionone

vezano us prethodnu moju temu al da ne oftopičarim imam pitanje. Ima li ne?to slično halionu-one al da radi sa ostalim dawovima . Dakako ne mislim sad na coyote il nekaj sl, već ba? ne?to poput haliona da ima malo veći izbor instrumenata kako bi sve na ne?to ličilo a ne zamo zujalice. Pitam ovo, kao ?to rekoh u prethodnoj temi, kako bih mogao istra?ivati sa drugim softverima koji ne prepoznaju halion a on mi je glavni bend....za sada.
Naravno nije najbolji ali radi mi vrlodobro za ono ?to trenutno ?elim i mogu
amaterius is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2013, 01:34 PM   #2
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: zamjena za halionone

IK Multimedia Sampletank:

http://www.ikmultimedia.com/products...-2-xl-versions

Dobar ne samo kao zamena nego kao takav

Pozdrav,

Vasa
Old 10-01-2013, 01:41 PM   #3
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

ili ti hipersonic . .
branoy is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2013, 02:43 PM   #4
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Moze Halion One na Cub6.
Ali, momci su dobro napisali : Sample tank, Hypersonic, Sonic synth (ovaj nije bas nesto), Wave sampler i kamara drugih samplera za rad sa samplovima, a dobro dodju i konverzije u formate Kontakta.

Last edited by alfom; 10-01-2013 at 02:48 PM.
alfom is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2013, 03:54 PM   #5
fix3r
Member

Od MOTU MachFive3 neces naci bogatiji paket sa tako kvalitetnim semplerom (za relativno male pare). A i cita Halion format, izmedju ostalih

Pomenuti Sampletank je odlican za "presetashe". Biblioteka koja stize uz 2.x XL je bolja od Mach-ove.
fix3r is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2013, 08:10 PM   #6
amaterius
Member

Quote:
Originally Posted by fix3r View Post
Od MOTU MachFive3 neces naci bogatiji paket sa tako kvalitetnim semplerom (za relativno male pare). A i cita Halion format, izmedju ostalih

Pomenuti Sampletank je odlican za "presetashe". Biblioteka koja stize uz 2.x XL je bolja od Mach-ove.
jel čita format od halion one iz cubase paketa ili npr haliona 3
jerbo halion 3,5 ne čita biblioteke halionaone
Old 10-01-2013, 08:13 PM   #7
amaterius
Member

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
IK Multimedia Sampletank:

http://www.ikmultimedia.com/products...-2-xl-versions

Dobar ne samo kao zamena nego kao takav

Pozdrav,

Vasa
zna li netko mo?e l ?to poslu?it free verzija sa sajta ili
Old 10-01-2013, 09:00 PM   #8
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

amaterius jbg sve sto pitas su neka stvarno pocetnicka pitanja, al ono kao da sad sa tobom idemo sve ispocetka, ima ovde u softwer sve sto te interesuje, pogledaj rasprave i sve ce ti biti jasnije,. o svemu sto pises smo knjige uradili. ozb.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2013, 10:26 AM   #9
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Sonic synth je dobar synth..
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2013, 04:26 PM   #10
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Pa vidi, odgovor ti je isti kao u pro?loj temi, ti bi da ne?to promeni?, a da ne promeni? ni?ta ako je moguće.

Tamo si hteo neki drugi software, ali ?ta god ti se pomene ti uporedi? sa Cubase i ka?e? kako ti je samo tu sve logično, a ovo drugo ?to si probao nije, pa dao si sebi odgovor, ostane? na Cubase i u?iva?.

Sad Halion One, ti bi hteo da menja? a da opet ima? Halion One.
Čak iako pronađe? neki sampler koji čita taj FXP ili kako već, ne verujem da će to raditi dobro kao native u Halion One.
?ta vi?e mislim da su te originalne banke za?tićene pa i ne mo?e? da ih koristi? nigde drugde.

Ali vidi ovako, ja lično volim da budem univerzalan bar ?to se tiče alata da bih uvek imao Plan B ukoliko se ne?to u konfiguraciji vremenom promeni, pa tako volim da imam DAW koji radi na Win i OS X, u isto vreme glavni sampler mi je Kontakt, vi?e zbog toga ?to ima gomila tih library-ja za njega, a onda opet jer radi na obe platforme, plus ima ga u RTAS, VST, AU i tako redom da ne nabrajam.
?ta god da me natera da menjam način rada, uvek imam minimalno stvari da pretumbavam, sve mi je manje vi?e kompatibilno sa svim, neće mi 200 projekata ostati zaključano ili ne?to tog tipa.
Ako ti tra?i? isto neko univerzalno re?enje sa kojim će? uvek imati i Plan B ako se ne?to u tvom setup-u promeni, onda koncipiraj stvari na ovaj način i neće? se naći u problemu da sad kad bi mo?da promenio DAW ti ne mo?e? jer si se vezao za Halion One.

Ali shvati jo? ne?to, to sam ti rekao i u onoj temi, mora? da zagreje? stolicu da nauči? to novo ?to ?eli? da proba?, nije dovoljno samo da instalira?, proveri? je li sve na mestima na kojima si navikao, a onda kad vidi? da nije ti zatvori? i deinstalira?...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules