|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=qrLcRcUjN-o
Mozda se jos nekom dopadne kao meni, radi se o aplikaciji za ipad koja koristi ulazni signal sa mikrofona za okidanje zvukova koje sintetizuje. Sve to u real time radi jako dobro - mozete koristiti, nasnimiti, do 6 layer-a te naknadno menjati presete za svaki taj layer. Postoji i quantize pri snimanju koji mozete iskljuciti, delay i reverb Glavna stvar je gorepomenuta cinjenica da se zvukovi sintetizuju tj ne okidaju se prethodno snimljeni semplovi - pri tome postoji mogucnost da povezete velocity sa parametrima po volji te je fakticki svaki udarac drugaciji. Sve to zajedno daje sjajne rezultate. Od uslova za rad pored ipad ili iphone treba vam tiho okruzenje i slusalice bez mikrofona tj pozeljno je da sound hvata mikrofon integrisan na ipad u. Zasto ovako nesto ne postoji za pc nije mi jasno tj znam za drumagog i trigger ali oni okidaju semplove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
hm, ili bas ignorisete ipad ili je svima aplikacija nezanimljiva
![]() cutacu o novim aplikacijama koje iskopam onda ![]() sto li se meni sprava toliko svidja da mi je znati, valjda zato sto vise volim da lezim i da nesto petljam |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Dobro, USA nema poreske stope kao Evropa, tako da i nije neko poredjenje... (ok, i sa porezom bi bili dosta jeftiniji).
Ja doduse sve vise vremena provodim sa iPad-om, narocito sa pomenutim iPolysix-om. iPad Mini nije bas najzgodniji za tapkanje po ekranu (u poredjenju sa velikim), ali ga bukvalno nosim u dzepu i mogu da nastavim sa sekvencerom i u metrou. iPad sintovi dobro zvuce. Jeftini su (u poredjenju sa desktop sintovima). Jednostavno se instaliraju i koriste, nema licenci i gluposti (morao da kupim USB hub zbog 2 USB licencer-a...). Odredjena doza direktnosti, jednostavnosti i "bliskosti" muzici... Animoog i iPolysix u kombinaciji zvuce savrseno. Svasta moze da se izvuce iz njih (a ima jos mala gomila sintova koje nisam ni probao...). Kontam da ce uskoro Logic da mi ostane samo za layering traka iz iPad-a i kao "mixing desk". |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Haha, super je zajebancija evo se upravo igram sa njim
![]()
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Vezano za cenu - kod mene nije pod obavezno da uzmem od ovlascenog prodavca pa kada se to primeni nov ipad 2 16gb wifi moze da se uzme nov neotpakovan preko oglasa za 330EUR sto je, smatram, skroz prihvatljivo (doduse, na njemu je mozda ios6 koji je jos uvek nerazbijen ali samo je pitanje vremena).
iPolysix sam instalirao i kao i sve od korga pre toga sjajna stvar mada meni nekako najvise lezi iElectribe koji deluje kao da je limitran a u stvari moze svasta nesto da se uradi sa njim. Figure od Propellerheada - ko nije probao obavezno se poigrajte, po meni mnogo bolji i upotrebljivi od iKaossilatora kada se pusti masti na volju. Skroz opravdan i za kupovinu. Aurora - ko prvi sazna da ima @jeftina@ verzija nek javi ![]() Different drummer - kosta 150 usd.....ne mogu da nadjem ni film na youtube koji bi prikazao odakle ovakva cena.... i mozda me privoleo da kupim isti (al zamalo) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Samplr
http://www.youtube.com/watch?v=dJE-k_VeId4 moze da koristi kao looper, grain synth, loop shuffler.....pri cemu moze i da snima fraze izbor kvazi @play@ dugmeta u donjem levom uglu je po meni nepotrebno tj ono je samo shift za play/pause svih 6 semplova trenutno je program (bar moja verzija) malo bagovit u smislu da master effekti cudno rade tj kao da filter brljavi po pokretanju te je neophodno malo se poigrati sa istim i onda je u toj sesiji sve ok da li iko zna za bolju alternativu od instalusa.... mnogo linkova je mrtvo tj staro na istom.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
SampleWiz mi nije uz rame sa Samplr om....uglavnom izasla je nova verzija koja radi ok.
Gestrument - sjajan ako hocete da pravite muziku za istorijske filmove 70 ih......prilicno lucidno resenje http://www.youtube.com/watch?v=ixNrcpGCdKg Konkrete Performer - predstavu nemam cemu ovo sluzi i odmah je pao deinstall..... mozda nekome bude interesantno, u pitanju je midi kontroller Sampletank - ako nekom trebaju instrukcije neka se javi na pm, neki tamo rus nasao je nacin....ono, kao |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Novi iPad | Mika Technika | Pricaonica | 0 | 07-03-2012 07:34 PM |
Apple iPad 2 | ugljesa | Razno | 1 | 03-03-2011 06:55 PM |
Evo ga !! Apple iPad tablet !! | DaBear | Pricaonica | 34 | 04-04-2010 06:34 AM |