Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-06-2013, 01:05 PM   #1
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Default Bfd

Od 500gb BFD semplova, ne mogu da sastavim jedan komplet koji mi se dopada. Sve to odzvanja, prsti,..Verovatno je neznanje u pitanju, ali svi ti efekti u njegovom internom mixeru mi se ne dopadaju. Koristi li neko ovu spravu?
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2013, 01:15 PM   #2
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Bfd

Ja koristim, ali bez njegovih internih efekata
Jan is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2013, 01:54 PM   #3
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

druze sam pogasit sve njegovo, i svaki udarac posebno na mixer od DAW, pa farbaj dok imas ideja sa milion drugih efekata iz marketa znam, strava je to , ne znas sta bih ne znas kako bih a da je kod svih, ne znam ni ja, al jos imam volje pipat ,, napravis projekat prazan samo drum, ubacis neki midi odradjen za njega, svi udarci su ti na kanalima, snimis tako projekat, i kad god hoces ucitas ga i stavljas neke nove kombinacije slusajuci sta se desava sa komplet svirkom, svidi ti se , snimis projekat , dosadi ti taj, opet ucitas onaj sa postavkom pa ponovo nesto novo poz
branoy is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2013, 03:56 AM   #4
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

definitivno ne očekuj od BFD-a zvuk realno snimljenog bubnja, ali isto tako, dosta lepše radi kad se posluša Branoy, i isteraju svi kanali lepo u cubase mixer, pa ih tamo obrađuješ kako želiš.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2013, 09:15 AM   #5
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

mora da se smanji svaki element u room i oh-u.... neki potpuno, a neki ilicno..... moze da zvuci veoma realno.... i naravno svaki element posebno u daw mixer
Old 05-06-2013, 10:51 AM   #6
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
definitivno ne očekuj od BFD-a zvuk realno snimljenog bubnja, ali isto tako, dosta lep?e radi kad se poslu?a Branoy, i isteraju svi kanali lepo u cubase mixer, pa ih tamo obrađuje? kako ?eli?.
Pa od njega sam bas i ocekivao takav zvuk, s obzirom na sirovost usnimljenog sempla i ogroman izbor istih. Ne znam kako nisu dali mogucnost da uvezes u njegov mikser vst plugove... Steta, jer je bfd stabilan, pregledan i intuitivan program.
Old 05-06-2013, 12:45 PM   #7
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ne znam nijedan sempler koji radi u okviru DAWa a da možeš da uvezeš u interni mixer vst plugove. Za tu namenu su napravili da možeš da routuješ njegove mixer kanale na normalan mixer Cubenda, pa da radiš sa njima šta god oćeš. Ne kontam što bi radio obratno?
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2013, 12:53 PM   #8
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Da, ja sam uglavnom radio sa adiktiv-om, ista stvar... Izvezeš sve kanale u Cubendo, i pogasiš SVE interne efekte. Zatim koristiš željene plagove u samom Cubendu...

E sad...

Kad god sam radio sa više od par kanala, čim se pojavi neka dist gitara ili veći broj vokala...polako kreću doboši i činele da tonu u mix...pa se samo šrafi, došrafljuje...i na kraju zvuči ko...loše zvuči...jbg...i sa BFD i sa ostalima isto...

Bar neki moj utisak eto...

Jedini iole zvuk sam dobijao sa Rason-om, pa rewire sa Cubase, pa je to sve prekomplikovano...uhh...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2013, 09:39 PM   #9
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
ne znam nijedan sempler koji radi u okviru DAWa a da možeš da uvezeš u interni mixer vst plugove. Za tu namenu su napravili da možeš da routuješ njegove mixer kanale na normalan mixer Cubenda, pa da radiš sa njima šta god oćeš. Ne kontam što bi radio obratno?
Giga, G-Player ima neku takvu mogucnost, ali od svog tog skeniranja plugova, izabrao je fx od nekog syntha sto sam imao..... Zvuk koji izlazi iz BFD-a, mi se ne svidja, ali se razaznaje u pesmi, u mixu, a kad ga ja izvezem u Studio One, sve se nesto gubi. I onda na kraju, uzmem neki loop i sve mi svane.
Old 09-06-2013, 12:03 AM   #10
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

ima sjajnih banki za BFD, ove njegove glavne su meh.. i da, zahteva da mu se posvetiš malo i nađeš pravu kombinaciju i za svaki element možeš podesiti leak, odzvanjanje i sl. gluposti ako ti smetaju.. lično ne volim da izvozim ništa pošto je sad ram memorija džabe i sve se lepo može posle doterivati tokom miksanja.. ako hoćeš već isproducirane zvukove onda nađi steven slate-a, a neka zlatna sredina su ti NI bubnjevi (abbey road serija i sl.) gde imaš isto kontrole koliko hoćeš, a preseti su prilično dobri.. nema puno maltretiranja oko krajnjeg zvuka
kVu is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules