|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Jel mozete da mi kazete da li ima neka razlika izmedju njih, jel ih je neko probao, planiram da uznem jedan od ta dva, ali neznam koji?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Da, oba su smeće, ali kod Presonusa ime zvuči do yaya!
Čuvaj pare... Za npr GA PRE 73... ![]()
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Pa za koliko para moze da se nadje Golden Age?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Nov <300...
Koji je mic, karta, mjuz??
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
karta je Lexicon omega, mikrofon je akg c214 a sad uzimam Rode nt2a, a muzika je rep...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Ne uzimaj taj Rode. To je dobar mic, ali već imaš bolji, ili bar isto dobar...!!! Nijedan od "preamapa" koje pominješ neće uraditi NIŠTA novo, što već nemaš....
Sve što imaš je dovoljno za rep! Ne da podcenjujem taj mjuz, ali gomila toga je rađena na dosta govnjivijoj opremi. Radi na tekstu, pesmama, i čuvaj pare ili ih usmeri u slušanje (monitoring) ako si nezadovoljan zvukom! I naravno, uči... ![]()
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Razumem ja tebe, znam da je ovaj mikrofon dobar ali mi je nekako previse siljat i pun basa neznam kako da ti objasnim, ja vise volim mekse mikrofone, tezak je ovaj akg za rad, a cuo sam kako radi nt2a i on je nekako dosta meksi od akg-a, bar se meni tako cini, ti znas bolje ali ti to je moje zapazanje...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Da...
Nabavi pošten "pop" filter i nemoj da "ljubiš" membranu... Može i na 15-20cm od mikrofona da se peva, recituje (a i treba), i zvuk je odličan... To je ista kapisla (samo cardioid) od 414-ice, to je legendaran mic, koji je objasnio zvuk mnogih vokala, a ti sad ko oni što mi traže 58-icu za Dynacord PM... Govno u Govno i da vidiš... Nema falša, nema ništa, samo mumla i sve super, delay do yaya, može i Kurta da odšljaka svadbu... Mani se trošenja, nemaš problem sa mikrofonom... Ili da ti kažem "ajde kupi", i da te još uputim kako da ispadneš budala... ![]() Imaš sve što ti treba, možda i više... Ej, imaš "other issues"... ![]()
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Za sad vise nemam pitanja...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Evo, De-esser je posledica nepravilnog snimanja, sad će me napljuvati, ali NIKAD to ne koristim!
Otkud znaš da je dobar pop filter? Jesi probao K&M, AKG, da ne pominjem Neumann...? Pop filter je POSLEDNJE bitan za low blow na membranu... Jeftini pop-filteri SAHRANJUJU sve ostalo, a kao sklone low-blow...! Probaj... Uporedi... Masa nema pojma... ![]() ![]() Nema ko ni da ti to kaže, jer po šopovima rade uglavnom priučeni gitaristi i leva smetala spremna da poližu jaja menadžmentu i kažu im ono što ovi žele da čuju...čast izuzecima sa iskustvom u muzici i u ozbiljnim studijima...! Ako nešto u startu zvuči govnjivo, ne snimaj to, radi na postavci, položaju mikrofona, pevača itd... Neće og govneta nijedan EQ napraviti zvuk... A sad znamo, imaš korektne uslove...! Dakle, bolje nego gomila koja ima milione view-ova na YT... Dakle, uči i radi,a čuvaj pare... ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
presonus tube pre test | serbianzoro | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 02-08-2009 01:35 AM |