Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-08-2012, 01:59 PM   #1
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default MAGIX SEQUOIA v12 utisci?

valjal ovo cemu? vidim skupo je strasno a ima 32bit.. nikad nisam s ovim se zezao, pa volio bih pozitivnih, negativnih komentara da znamo instal ili ne//
vidim neko ispod nekih linkova kaze zaboravte kraj ovog nuendo i cubase hmm? a?
branoy is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2012, 03:29 AM   #2
Tranzit
Member

Default Re: MAGIX SEQUOIA v12 utisci?

Sto ne procita kako treba specifikacije Sequoie ? Postoji i 64 Bitna verzija koja ima i svoj bridge tako da mozes uvoditi sasvim normalno 32 Bit pluginove. Uz njega ide, izmedju ostalog i Yellow Tools Independence sa 70GB contentom, vrlo pristojan sampler. Odlican DAW, meni licno vise odgovara nego bilo koji Steinbergov
Tranzit is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2012, 12:49 AM   #3
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

aha, nema 64 vazduh jos haha, ma de pusti specifikacije, vise verujem kad mi nesto neko kaze utiske, isprobano, pa sta je prednost, i tako to, jos ja ovo nisam instalirao, . a trebao bih probati. tih 70gb taman posla da bih skidao mnogo je too i previse.. ako je taj sempler dobar, lako bi ja njeg napunio svojim semplovima. haha
Old 20-08-2012, 09:26 AM   #4
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Ja ovde ne znam nikoga ko svaki cas instalira i isprobava nove DAW's ???
Ko ima vremena da se mlati sa time?
Prvo, da bi se sve to lepo instaliralo i proucilo treba jako mnogo vremena.
Kako ces da probas novi DAW ako ne znas kako radi? A to je u nekim slucajevima dosta razlicito od drugih i onda se objektivno nemoze nista uporediti dokle god nepoznajes taj novi DAW kao neko sa kjim radis par godina!
A ima ljudi koji i posle 5 i vise godina, jedva poznaju 20% svog DAW-a, soft samplera ili soft sintija !!!

A i sempleri - zar ih nema dovoljno na trzistu ???
Manite se potrage za necim, biloo DAW-om ili software-om..Ovo sto nam je dostupno danas je vise nego previse a nezamislivo kad se poredi sa vremenom od pre 10-15-20 godina kad su ljudi i daje radii mega muziku, bolju od danasnje !!

Naucite to sto imate, bilo Fruity Loops ili Pro Tools..sta vec i radite muziku, ucite kako se komponuje, kako se prave zvukovi itd...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2012, 12:00 PM   #5
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
aha, nema 64 vazduh jos haha, ma de pusti specifikacije, vise verujem kad mi nesto neko kaze utiske, isprobano, pa sta je prednost, i tako to, jos ja ovo nisam instalirao, . a trebao bih probati. tih 70gb taman posla da bih skidao mnogo je too i previse.. ako je taj sempler dobar, lako bi ja njeg napunio svojim semplovima. haha
To ti je ustvari Samplitude sa dodatnim opcijama koje su prvenstveno namenjene postprodukciji (editovanju i miksu) za film, broadcast, višekanalno snimljenu živu muziku itd. Pa sad, ako se baviš time onda ima smisla da ga probaš.

A i što kaže DaBear - gomila ljudi prelazi na novi DAW, a ni stari nije sasvim upoznala. Baš skoro je neko ovde pisao kako je tek pre neki dan otkrio Input Gain na Cubase-u, hehe

Pozdrav,

Vasa
Old 20-08-2012, 02:02 PM   #6
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

lako je bjedu zajebavat... uvek bilo!!.. hvala.
Old 20-08-2012, 05:04 PM   #7
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Nemoj Brane toliko da prima? stvari k srcu. Leto je, velika vrućina i omorina, kad ćemo da se ?alimo nego sad? Kome je do zajebancije kad padne sneg i mora da se de?ura kraj ognji?ta?

Sequoiu nisam probao, ali sam davno koristio Samplitude. E pa, Samplitude je ODLIČAN program (bio onda, a sad je jo? bolji), a Sequoia je sve to samo jo? vi?e (ono ?to sam već napisao). ALI: I Cubase je ODLIČAN program, kao i Pro Tools, Presonus Studio One, Reaper, Fruity Loops, Ableton, SAW i mnogi drugi programi. I u svakom mo?e da se uradi sva?ta, ako ih dovoljno upozna? i ako zna? ?ta hoće? da dobije?.

Pozdrav,

Vasa
Old 20-08-2012, 05:30 PM   #8
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
E bas si me nasmejao ..sedim sam u sobi i smejem se...
( Vasa je cool...zeza se mnogo )
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2012, 07:28 PM   #9
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

posle par godina rada na tim programima,shvatis da su oni svi slicni,rade jako slican posao.(kad kazem par godina mislim na 10 ako ne i vise)).svako zivi razlicitim zivotom,nekom je opusteno pa moze da se maximalno posveti(sedi kuci slobodan ubija dane)ali treba uzeti u obzir da postoje i ljudi koji su vremenom ograniceni pa dobijaju razne destimulacije zbog postova u radno vreme.branoj ja da poznajem tu platformu rado bih ti objasnio sve o njoj..pozz
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2012, 08:15 AM   #10
Tranzit
Member

Na kraju je to prije svega, stvar navike. Sto se kvaliteta tice, svi ti programi se nalaze u vrlo uskom segmentu i nekih ogromnih razlika nema, a mislim da je odlucujuca za pojedinca u sustini ergonomicnost rada. Ionako u najvecem broju slucajeva koristimo third part pluginove pa se razlika svodi samo na "sitnice koje zivot znace". Ljudi koji su pretrpani poslom nemaju ni vremena, ni volje, da danima studiraju neki novi DAW pa radije ostaju pri starom ma koliko taj novi bio eventualno "bolji". Branoy, moraces sam da se potrudis oko Sequoie ako ti je bas stalo da je upoznas, a sta bi ti se i moglo reci o njoj kad sve to uglavnom imaju i ostali sequenceri. Mozda jedino da se pomene da su njeni interni pluginovi vrlo kvalitetni sto i jeste jedan od razloga za njenu pozamasnu cijenu. Neko pomenu Presonus Studio One, najradje radim u njemu iako je on bar osam puta jeftiniji od Sequioe. Sve je to vrlo relativno.
Tranzit is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules