Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-05-2012, 07:21 PM   #1
geminni
Junior Member

Default Kupovina softvera iz US (EWQL goliath)

Odluka je pala, hocu da kupim EWQL Goliath pa me zanima kako to sad odraditi?
Kontaktirao sam sluzbu EWQL-a i jedino sto sam izvukao od njih je da kreiram nalog na Us sajtu da ne bih dva puta platio "
double import duties" sta god li to znacilo

Na US- sajtu paket kosta
346.50 dolara.

Kako to platiti? Kreditna kartica? Imam je ali mi je limit nizi od cene koju treba da platim. Koliko cu platit carinu? Sve me zanima

geminni is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2012, 07:27 AM   #2
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Default Re: Kupovina softvera iz US (EWQL goliath)

Mozes da stavis taj iznos na bilo koju visa electron, taj deo nije problem. Ako je pay pal obavezan, to bi moglo da ti komplikuje stvari. A carina? Moje iskustvo je da te nista ne moze pripremiti na to, broj je u skladu sa zakonom, tj. proizvoljan, a direktno zavisi od broja kafa i piva koje je sluzbenik sa kojim pricas prethodno uneo.
Khan is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2012, 09:08 PM   #3
geminni
Junior Member

Problem oko kupovine je resen tako da uskoro ocekujem da mi jave kad stigne
Old 24-05-2012, 01:00 PM   #4
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Cool, prijavi iskustva kad ga istestiras.
Khan is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2012, 06:04 PM   #5
geminni
Junior Member

Teoretski bi trebalo sredinom ili krajem juna da ga dobijem tako da tada cekam i cekam!
Old 29-05-2012, 07:20 PM   #6
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

Sto se tice placanja i limita stvar je sledeca, za one koji namjeravaju da urade isto a nisu mogli da se informisu kao ni sam svojevremeno!
@Geminni: posto si vec narucio - crveni pasus!

Limit je nesto sto je preventivno aktivno na samoj liniji ali on se pregazi u naknadnom potvrdjivanju i placanju. Kupovao sam sa Debit karticom i to je provjereno, te prilikom provjera i placanja dodjes do koraka kada mozes taj limit da predjes!
Sa kreditnom karticom takodje nema problema ali je to prava budalastina, naravno. Ne znam kakve su specifikacije kod Visa Electron ali ne bi trebalo da bude problema, u tom slucaju otvori sebi Debit Card i uplati onoliko novca koliko ti treba da platis naravno.
Ako je PayPal placanje za robu onda registrujes karticu i racun na PayPal platnom servisu i poslije samo pratis upute, ne bi trebao imati nikakvih problema!

Ono sto bi mogao uraditi u slucaju da ne mozes da se registrujes za PayPal Srbija, jednostavno odaberes jednu od zemalja u okruzenju, tipa BiH a onda kada budes upisivao adresu ukucas svoju adresu za Srbiju jer imas mjesta za duple podatke. Dakle, samo upises svoju adresu i bez nekakvih komplikovanja! Provjereno je i ovo, trebalo bi biti bez problema!

Tom iznosu trebas dodati jos nekih 35% od cijene, sto podrazumijeva PDV(17% u BiH) carinjenje 10%(svuda u regionu),ostalih 7,8 % - taksa,lezanje na carinskoj posti i postarina koja je ubijedljivo najmanja! Sto se tice ovih 35%, uglavnom je svuda tako,u Cro,BiH,Srb tako da nemas dileme.

Sve preko 50 eura po pravilu podlijeze carinskoj proceduri, samo se cesto desi, kada su u pitanju neki sitniji paketi da ne bude problema. I sam sam imao takvih slucajeva. Ako je u pitanju nesto upakovano do bola,ne vidi se cijena ni sta je i jos je pritom tesko sigurno je dodatno potezanje novcanika!

http://slikaiprilika.bandcamp.com/

Last edited by Ngino; 29-05-2012 at 07:29 PM.
Ngino is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2012, 12:23 AM   #7
milos
Pro Member

milos's Avatar

Pre nego sto bilo sta iskesiras, probaj EWQL Colossus - isti semplovi minus Boesendorfer 290 .
Ako ce ti ovo menjati neki MOTIF, Fantom ili sta vec gledaj da uzmes i neki SSD disk da ti to sve lepo i brzo ucitava.
Razmotri i NI Komplete 8 .
milos is offline   Reply With Quote
Old 22-06-2012, 09:10 AM   #8
geminni
Junior Member

Poredio sam Ni komplete 8 i Goliath. Odlucio sam se Goliath jer mi skoro pa sve te stvari trebaju, pogotovu jer sam upoznat sa EWQL paketima, znam kako zvuce.
Komplete 8 sadr?i masu elektronskih instrumenata, vst-a, efekate za gitare i druge stvari, koje ja ne koristim. u tom paketu mi jedino Kontakt 5 interesantan sa svojom bazom intrumenta koje opet ne znam kakvi su pa nisam zeleo da rizikujem a mogu ga kupiti posebno.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules