Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-06-2012, 07:35 AM   #1
BladeR
Member

Default Zujanje zvucnika i mi?a,pogotovo u 3d app?!

Pozz!

Upao sam u teske probleme...

Imam zvucnu karticu pci emu 0404,i monitore krk vxt8
Prije negdi 2 miseca,moglo se cuti kad micem misa kao pomicanje iz zvucnika i vrlo lagano zujanje kad uđem u igru .

Kako sam prominija 3 graficke kartice stvar se pogorsavala tako da je doslo kad uđem u igru ko brodski motor.Primjetija sam da se zvuk mijenja kako druge stvari klikam u igri,znaci ovisno o grafici.Zato pokreti misa se isto cuju.

Pocelo se javljat malo po malo...zato i je problem dosta kompliciran.Jer je davno prije bilo sve ok.

Prvo sam mislija da se mozda ploca dira negdi kako sam minja graficke,pa sam sve izvadija na karton i dosta testira sa kontaktima.Nisam nikakav uzorak moga naci.Ćak neko vrime prilikom tih testiranja kad je problem bija najgori,čuli su se razni glitchevi dok se pali i podizu windowsi. Problem se smanjija kako sam stavija natrag u kuciste.Ali 5 puta sam sve vadija i vraca nebi li otkrija...

Jacina zujanja ovisi samo o volumenu na samom zvucniku.Cak u widnowsima ne moram imati uopce drivere za zvuk to se cuje.Sta mozda izbacuje neku softwesku greesku...

Da li je moguce da mozda maticna nekako baca neki signal?
Za mikrofon koristima zvucnu sa maticne.Sve sam drivere stavlja i vraca,nista nisam postiga.

Radnici su mi na kuci radili u zadnje vrime i spajali su struju za gornje katove.Pa jel moguce da ti novi kabeli nekako utjecu... a ja sam u isto vrime i minja graficke,tako da mi je uzrok tesko skuzit.A prigorila mi je graficka,explodira i zadnji kondezator u to vrime...Cini mi se kako sam sada nabavija hd 7850 da se cak i pojacalo ko da je ovisno o koristenju struje.Jer dok sam na desktopu cuje se samo mis dok ga micem,ali kad npr uđem u diabla 3 to se cuje ko polje nulte tocke

Ne znam...sada sam na jednom zvucniku smanjenom i ne osjecam se dobro...

Svaka pomoc je kao dar sa neba.Forum mi je visestruko bija od velike pomoci i hvala svima na tome jer ne znam kako bi rijesija probleme neke...

Bavim se produkcijom i ovo mi je sad najgore sta mi se moglo dogodit...jel neznam sta da kupim,koga da zovnem.Elektricara ili to nema veze sa njim.Kupiti napajanje pa ako nije bacena lova,itd...

Po meni moguce da je problem-napajanje,maticna,struja u kuci,kabeli za zvucnike su se nekako magnetizirali i sjebali...nesto od toga klinicka slika mi se cini..
BladeR is offline   Reply With Quote
Old 22-06-2012, 08:20 AM   #2
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Default Re: Zujanje zvucnika i mi?a,pogotovo u 3d app?!

Ja sam imao slične simptome, ali isključivo sa zvučnom karticom integriranom na matičnoj ploči.

Dam se kladiti da bi ti sve ?ljakalo savr?eno sa nekom eksterom zvučnom karticom - ?to uvjek mo?e? probati, pa vidjeti kako se pona?a.

Pozdrav
Tomislav is offline   Reply With Quote
Old 22-06-2012, 09:08 AM   #3
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Zvučna karta - ploča - napajanje.

Samo napajanje ne mora biti, ali uzemljenja, strujne konekcije itd mogu da naprave zujku.

Ja da imam taj problem, prvo bih zvučnu karticu probao na drugom racunaru. Tako odmah znaš da li je do ploče ili karte.

Ima još jedna glupost od 2€. Probaj da nabaviš USB-to-PS2 konektor i prebaciš miš na PS2...

Poz'

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 22-06-2012, 12:39 PM   #4
BladeR
Member

Tnx Tomislav i Bockie.

Za pocetak cu provjeriti karticu na drugom nekom racunalu...

I zovnit cu tipa za uzemljenje da vidi.Jel su radnici tu micali ovu razvodnu kutiju pa da nisu nesto krivo ili lose spojili.

Zaboravija sam reci da i kad je sam zvucnik uljucen u struju on zuji i tek kad dirnem se naprimjer kucista od kompa koji je u struji sa kabelom iz zvucnika ili kad dirnem kabelom od jednog zvucnika kabel od drugog zvucnika koji je ukljucen ono prestaje zujit ili se smanjuje. Omg kakva recenica...

I upravo sam primjetija jos jednu stvar.

Znaci kad je zvucnik ukljucen u struju a kabel meni u ruci on zuji.Kako dirnem nesto uzemljeno ono se smanjuje ili prestaje.Ćak kad dirnem se cijevi od vode smanjuje se. Ali zujanje prestaje kad iskljucim kabel iz zvucnika...

Naime koristim neke lose kabele (tad nisam ima para) koji su veliki 4 m.Da li je moguce da se to događa zbog tih kabela?

A sta se tice kartice,imam u planu uzeti nesto novo bolje...

A taj ps2 cu posudit od frenda,mozda i makne zujanje misa ali kad udem u cubase ili igru zuji ko ludo.
Old 22-06-2012, 01:48 PM   #5
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

To ?to opisuje? mi 99% liči na to uzemljenje. Dakle uzme? "glinericu" (?rafciger sa tinjalicom za proveru napona) i sve utikače priključi? isto, tako da je ,mislim, desno faza (ona koja svetli na glinerici). Dakle monitor, komp, zvučnici, treba da su na jednoj fazi, po mogućnosti sami na istom utikaču,ili liniji, dakle od razvodne sa osiguračima, da su na sopstvenoj liniji i da usput nema fri?idera, klima, televizora,rasvete i slično...

Meni je istog momenta kad sam to uradio kod sebe prestao svaki ?um i zujka!

Kupio lepo 2x2,5 presek, goveđi strujni kabl, stavio čak onaj "uklj.-isklj." prekidač koji prekida i fazu i nulu i ima tinjalicu (koja ne radi ako je obrnuto ne?to spojeno) i zavr?io taj problem, ende, finito...!

Osnovna pretpostavka svega toga je da MORA postojati uzemljenje, pa to dobro proveri...!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 28-06-2012, 07:16 PM   #6
BladeR
Member

evo cekam da ulovim vrimena ,imam puno posla) pa da mi dođe elektricar pa da skupa vidimo...javim se kako ide

Old 04-07-2012, 02:15 AM   #7
benarry
Junior Member

VELIKI POZDRAV!
SA VELIKOM RADOSCU SE PRIDRUZUJEM OVOJ TEMI!
IMAM: AMD Dual-Core E-450 1.65GHz. 500GBHard. 4GB.
M-AUDIO FAST TRACK
Software: Pro Tools
Mixer: Berhinger
Za sada toliko od opreme.

Recite mi sta mi savetujete jos da ubacim u svoj home studio?
Cilj mi je kod sebe odraditi aranzmane (koliko god mogu izvuci profesionalno). A vokale snimiti i odraditi vec na nekom drugom mestu zajedno sa post produkcijom.... Videcu....
Sta mi Vi savetujete?
benarry is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2012, 08:34 AM   #8
Danilo S
Member

Danilo S's Avatar

Danilo S is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2012, 12:41 PM   #9
BladeR
Member

Covjece ovo produzuje zivot,garant!!!
Old 14-07-2012, 09:51 PM   #10
BladeR
Member

Mislija sam prvo uzet kabele nove.Ali sam se odlucija za novu karticu

Focusrite Saffire PRO 24 mi je zapela za oko jer je u budgetu iako mogu uzet i 14. ali vidit cu.Postavit cu temu na misto di spada a ode cu napisati kad rijesim problem.

Nije mi lako instalacije minjat jer je nova kuca i nije bas moja.Ali ako ovo ne rijesi problem raskopat cu sve.

Svejedno sam mislija ulagat u karticu i cini mi se da je ovo pravo vrime!

pozz i hvala na odgovorima
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules