|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ovako...
Imam priliku da kupim ovaj eurorack za nekih 50-tak evra... Da ne bude zabune za one koji se nisu susreli evo link: http://www.behringer.com/EN/Products/MX3242X.aspx Eh sad, cijena ima svoj razlog, naime lik koji je prodaje ka?e da su joj oti?li klizni potenciometri, s obzirom da se nisam igrao sa tim stvarčicama zanima me koliko je to ozbiljan kvar, ko bi mi to mogao popraviti, mislim koji profil majstora, koliko se isplati, ukratko savjeti, ukoliko bih je kupio... KUPITI ILI NE KUPITI BEHRINGERA... Imajte u vidu da u mom skromnom rapperskom studiju koristim trenutno BEHRINGEROV BIJESNI XENYX 802 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() paaa sam mislio da bi mi puno bolje legao ovaj eurorack, kad je već tako jeftino "izletio"... Molim vas isto tako da me po?tedite savjeta da kupim ne?to drugo, ljudi nemam para, ovih 50-tak evra bih i mogao nekako skuckati... Ali u slučaju da se navedeno isplati. Unaprijed hvala na svim POTENCIJALNIM savjetima za POTENCIOMETRE ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Nemoj kupovati.
Zato.
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
...ajd ipak...:
Već ima? jedno maleno smećence. ?to će ti veliko? Isto rade, samo ?to ono ima brdo isto tako smećastih kanala... ![]() Behringer ima samo svoje delove. Fejder za DJ miksere (60mm) je i do 1200din/kom, AKO ga nađe?... Nikakvu drugu vrednost nema, osim za live, pa ti treba 16 kanala ili da kupi? "da izgleda"... ...kao studio, pa kao mikser, tako je na tv... Eto. Poz'
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
OK OK...
I sam sam skontao da to nije ba? dobra opcija... Mislim bilo bi mi uredu da je u kvaru 1, 2 kanala, pa čak i 5... Ali svi... Mislio sam da je Eurorack ne?to bolja serija od sitnog Xenyx-a, ali eto... Nebitno... Samo ne razumijem, mislim, meni stvarno to ne smeta, ali za?to svi ljudi ovdje moraju na jedan tako "podrugljivi" način da daju odgovore.Nikako mi to nije jasno... Ili svi stvarno imaju ekstremno dobru opremu, ili im je smje?na pomisao da neko ko nema para da sebi priu?ti dobru opremu poku?ava da se bavi muzikom.Ja bih vi?e nego bilo ko drugi volio da imam MACKIE-a recimo u svom "studiju", volio bih i da imam KSM Shure-a, i dobre monitore, i AKG slu?alice, i veliki vocal booth i puno toga, ali jednostavno nemam para da sebi sve to priu?tim... Mislim da ćete se i vi slo?iti samnom da to ?to nemam para nije razlog da ne radim ne?to... Za razliku od moje "čobanske" okoline (a znajte da ?ivim u srednjoj Bosni) ja ipak radim ne?to... U gradu u kojem su svakog vikenda "zvezde turbo-folka" po diskotekama ja se bavim rap-om, pa vi sad razmislite kakvo tlo imam uop?te... Ja znam da je moj "studio" bullshit, ali za razliku od 90% neafirmisanih rappera ja imam svoju opremicu, i nisam od onih koji tvrde da se mo?e pjesma uraditi sa ching chang chong slu?alicama i mikrofonom u spavaćoj sobi, i svjestan sam da mnogo toga treba, ali jednostavno nemam bogatog chaleta koji će mi sve to plaćati... Ne bih stvarno volio da vi koji ste ipak dali neke odgovore shvatite kao neki napad ili ne?to, naprotiv, hvala vama na odgovorima, ali jednostavno mislim da mo?ete biti malo suptilniji, sa nekim konstruktivnijim savjetima. Mnogo toga ima na ovom forumu, ali malo toga ?to mo?emo iskoristiti MI, "sitne ribe"... Malo je savjeta za neke "home-made" projekte... Malo je savjeta za alternativna rje?enja, svi su nekako ili pravo nabavi ili nemoj nikako... Jbga...Onda meni preostaje ovo nikako... Gdje sam god na netu tra?io recimo neku iole normalnu zamjenu za absorbersku spu?vu, piramidalnu npr. svi su mi rekli da ne postoji nikakva "iole" zamjena i da to nije skupo i da to trebam kupiti... Naravno da nije skupo... U BiH m2 ko?ta oko 20 evra, sad vi recimo preračunajte koliko mi treba minimalno kvadrata... Ja sam student koji ima 100tinjak evra d?eparca mjesečno... Za mene je 20 evra velika lova... I onda opet dođemo na početak, ili kupi ili odustani... Meni se nikako ne odustaje... Jo? jednom hvala na odgovorima, ka?u ko pita, taj ne skita... Mo?da bih se i zaletio pa kupio glupu miksetu... Ko zna... Znam da sad neću zasigurno... Veliki pozdrav ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
rokfeler je jednom rekao - nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftine stvari.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
A ja nisam dovoljno siromasan da kupujem skupe stvari
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Ako ti je 20 eura velika lova, to je jo? jedan razlog da ne kupi? mikser koji ti realno nije potreban.
![]() ?ta će ti toliko kanala na mikseru? Bavi? se rep muzikom (kolege smo), najvi?e ?to ti treba je dobar mikrofon, dobar preamp i dobra audio kartica/interfejs. Ja sam godinama radio sa sledećom opremom: Mikrofon: Behringer B1, kasnije uzeo AKG C214 koji sada posedujem. Kartica: EMU 1212M (prodao sam je jer prelazim na laptop, danas naručio Focusrite Scarlett 2i2) Preamp: M-Audio DMP3 (dva kanala, odlično radi za te pare, prodajem ga jer mi je sada vi?ak) Monitori: Behringer Truth 2030A Imao sam i malu mikseticu da bih mogao da priključim monitore i slu?alice. I nju sam prodao jer ću sve to imati na USB kartici. Provereno mogu da ti ka?em da sa tom opremom mo?e? da pravi? super snimke, u ranku sa 99% domaće scene. Realno, ?ta će ti mikseta od milion kanala kada ti realno treba jedan kanal za snimanje vokala. Meni su potrebna dva jer snimam i gitaru ali ?ta će mi vi?e od toga kada ne koristim? Ako već hoće? da ima neku miksetu i da se oseća? kao u "pravom" studiju, kupi neki MIDI kontroler kao ?to je Behringer BCF-2000 i biće? zadovoljan. Da ne pričam ?to je sprava veoma korisna za rad. ![]() Ima na forumu i te kako dosta informacija za početnike i za home studio, samo treba da tra?i? i da čita?. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Drago mi je da ima jo? repera koji ne ?ele da zvuče sj.... na snimku...
Vidi, nisam ja i?ao na to da je kupim zbog puno kanala, već zato ?to mi je ispala jeftino, mislio sam da je ta Eurorack serija ne?to bolja. Mislim, mene dobro slu?i i moj Xenyx 802, zna imati ?uma kad se vi?e pojača, ali se mo?e dobiti fin snimak.Uostalom računao sam da bih ovog euroracka mogao vrlo lako preprodati i kupiti ne?to ?to mi je potrebnije u studiu. Kad nesreća hoće čovjeka... Imao sam i sE2200A mikrofon, ali sam na?alost ostao bez njega, sad mi je ostao samo Shurov PG48, koji sam dobio za rođendan, kao poklon... Čuo sam da taj B1 ima dosta dobre kritike, pa sam se bio napalio na njega, i jedan mi je pred nosom odletio za nekih 50-tak evra... Gledao sam kod Artist-a, imaju one C4 i sl. ali mi djeluju ba? lo?e, mogu sad kupiti tu jednu C4-ku za nekih 30-tak evra... Jedina svjetlost u mom "studiu" je M-Audio Delta 44, moja zvučna karta za koju sam se po?tenski sj.... da je kupim. Uglavnom, imam ja namjeru ulo?iti jo? nekih para, skupljam po malo pa...kad se mogne. Bit je u tome da ja nemam namjeru svoje stvari slati kojekakvim izdavačkim kućama, nego je to vi?e neka UG varijanta.Naravno u svom gradiću imam sa ekipom solidne publike i uvijek se napravi dobra partija, eh sad, u dobrim sam odnosima i sa vlasnicima većine "popularnih" izlaznih mjesta, tako da se kod njih redovno reklamiramo, pa se tu uradi i kakva kompilacija i podjeli ljudima koji dođu na partiju. A neću da se pu?ta ?it koji je kao ?to rekoh snimljen na činč čong slu?alicama, neću da ovo malo ljudi ?to nas slu?a dere guzove da skonta ?ta repamo, hoću "kvalitetan" zvuk koji će biti slu?ljiv. Naravno uz sve to je moja ljubav prema tehničkom dijelu studia, ?to volim da sam u tom okru?enju, nekad sam imao priliku da besplatno koristim ogroman studio, sa KSM-om, Mackie-em, AKG-om i sl... Ali toga vi?e na?alost nema... Uglavnom trenutno preuređujem i jednu malu prostoriju, koja treba da bude moj mali kutak.Znam da bi svi ovdje rekli da je to ?to poku?avam nemoguće i da mi je bolje da odustanem ili sru?im... Ali ipak mislim da ću nastaviti onako kako sam zamislio, kako sam vidio da je X ljudi po youtube-u to radilo, i da radi svoj posao. Fuck it, Ama do it on my own... Hvala kolega na savjetima, nadam se da ćemo se jo? čuti da razmjenimo iskustva... Peace'n'Respect |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
behringer eurorack ub802?? | Sleepgolfer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 20-08-2004 02:33 PM |