Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-01-2012, 12:20 PM   #1
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Harrison Mixbus

Jel moze ko reci nesto vise o ovom programu i utiske?

Vidim da je to zapravo Ardour (jel tako?) koji je valjda free DAW za Linux?

Ono sto mene zanima je od ljudi koji su ga probali da li stvarno zvuk drugacije zvuci iz njega nego iz drugih daw-ova kao sto iz Harrison-a reklamiraju? Sad ga ima i za Windows i ima narodne verzije

Nisam u fazonu da ga probam i testiram, nisam siguran da mi treba nov program u zivotu, nego cisto diskutujemo, najvise me zvuk zanima, da li stvarno ima neke magije koju reklamiraju da je ima
Jan is offline   Reply With Quote
Old 28-01-2012, 02:08 PM   #2
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Default Re: Harrison Mixbus

meni se bas svidja. samo mislim da je malo bagovit, nikad ne bih trekovao sa njim, ali za mix... ako bude malo stabilniji, mozda i predjem na ovo cudo
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 28-01-2012, 04:35 PM   #3
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

evo iz jedne recenzije

The real feather in Mixbus' cap, however, is its summing algorithm, which exceeds expectations. All of the buses feel like they have generous headroom. You can combine a good amount of signal through them and still maintain a warm, meaty low/low-midrange without muddying the upper range. This could be attributed to the 32-bit floating-point operation ? or just well-written code. Relative to Pro Tools or Logic, I would consider it a much cleaner sound, more akin to Nuendo, or even a hardware console. Another nice touch is delay compensation for each of the Mixbuses. Whether you're using them as effect returns for your time-based processors or for parallel compression, you'll get phase-accurate processing. This is attempted by other software, but rarely executed with such ease as I found with Mixbus ? especially at this price point.
Old 28-01-2012, 07:43 PM   #4
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

za ovih par nedelja koliko ga testiram,prvi utisak je bio WOW...najpre se razlika oseti u low range-u...lepo sabrano,vrlo blizu zvuku sabiranja analognog miksera u smislu da nema toliko muljanja i potiranja između basa i noge bez EQ ili druge intervencije..e sad,skapirao sam da odmah u startu na masteru stoje Tape saturacija i limiter pa je moj savet da ih odmah pogasite pa tek kad uradite miks dodajete saturaciju koju btw možete uraditi i po buss-ovima i onda sve tek dobija još lepšu i mekšu sliku,samo morate jako pažljivo dozirati istu pošto se lako pretera...takođe sam prvi put u nekom softveru čuo razliku u obrtanju faze na kanalu...toliko za sada...

p.s. JAAAAAAKO pun bagova
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 28-01-2012, 08:35 PM   #5
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

A jel postoji nekakva mogucnost da se recimo rutuju grupe ili kanali iz Cubase-a u Mixbus i da se mixbus koristi samo za sabiranje i sitan eq i saturaciju?
Jan is offline   Reply With Quote
Old 28-01-2012, 08:56 PM   #6
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

ma, lako se uradi batch export pojedinacnih kanala iz C5.....

@Daddy

kakvih bugova? na sta da obratimo paznju?
Old 28-01-2012, 09:57 PM   #7
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
kakvih bugova? na sta da obratimo paznju?
često mi je pucao na različite stvari,pa onda recimo u padajućim menijima ne mo?e? odabrati ne?to od ponuđenog pa posle recimo 3-4 poku?aja mo?e?,i tako jo? neke sitne gluposti pri importovanju...OS je w7 64bit
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2012, 11:41 PM   #8
Gulanfer
Member

Gulanfer's Avatar

isto i ovde na win 7 32 bit... ne mogu da izaberem plug-in koji hocu ... a da ne pominjem da sam morao u regeditu da mu kazem gde su moji vst ...
ostavljam sa strane dok ne dodje neka sredjenija verzija ...
Gulanfer is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2012, 10:43 PM   #9
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Evo je i verzija 2.06..... ko voli nek proba
Old 17-02-2012, 03:25 PM   #10
alen
VIP Member

alen's Avatar

Probao sinoc malo.Na trenutke mi se audio drajver zapucava,dali mozda ima veze sa podesavanjem latencije ili cega vec,nemam pojma,mrzelo me da istrazujem.Ali sto se tice zvuka, bez sumnje me podseca na analogni sto i sabirnicu.Nesto slicno do sada nisam cuo na DAW-u.Eq mi se posebno svidja..Uvezao sam dry kanale iz Cubesa-e,iz nekog projekta koji sam juce ceo dan miksao,i samo sa internom dinamikom i EQ-om sam za 20tak minuta dobio "sound" koji zelim.Definitivno cu ga jos malo istraziti.

Last edited by alen; 17-02-2012 at 03:30 PM.
alen is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules