Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-02-2012, 09:30 PM   #1
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Default Novi talasi ...

Evo trida u kom cemo pricati o necemu sto rade ljudi,sto samostalni autori,sto bendovi,a tice se necega sto je malo drugacije od klasicnog mejnstrima koji se cesto spominje,a u odnosu na njega nimalo losije i tematski i produkcijski. Evo,iskoristio bih priliku da malo skrenem paznju na ljude koji svojom mladalackom energijom,entuzijazmom i zajednickom snagom pokusavaju uraditi nesto svoje,drugacije u odnosu na ogromnu vecinu a ipak jako dobro i kvalitetno.
Ovdje ce se pokazati da ipak ima nade da opet dobar mjuz zazivi,da se rade kvalitetne svirke,hepeninzi,desavanja koja ce probuditi mlade narastaje da postoji i nesto drugacije od onoga cemu su nemilosrdno izlozeni svih ovih godina ...

Evo,prvi primjer mi je Nuclear Mama i ova proslogodisnja pjesma koja posjeduje tu svjezinu i eho (starog) novog vremena kad su se radile dobre stvari u soul/funky fazonu...moj glas za njih

O njima ne treba posebno trositi rijeci,presli su granice regiona,cisti i opori kvalitet.

Dalje,ovo su majstori po meni isto,super album !

To be continued ...
AudioStorm is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2012, 10:42 PM   #2
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Default Re: Novi talasi ...

Dodajem,momke iz Kotora,potpuno regularan rad,sa specificnim Bokeljskim naglaskom,super su.Presha za neupucene,frka,trka,zurba

Dalje,momci takodje znaju posao !Sjajni albumi 2008 - Firma Ilegal
2010 - 5 do 12,2011 - Wild Wild East,kao i predjasni takodje !DUBIOZA ROKA!

Nastavljamo ...
Old 23-02-2012, 11:08 PM   #3
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Gospodin Rhino i Skywikler (ako se ne varam) koliko znam su radili muziku i aranzman za Nije Presa. A ja miksao, mislim miksao, koliko je to vreme dalo, iz nekog razloga je trebalo tih 20 pesama da se zavrsi sto je pre moguce

Last edited by Jan; 23-02-2012 at 11:40 PM.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2012, 12:13 AM   #4
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Jes.. Ja i wikluh smo na ovoj pjesmi nabadali po nekom edirol kontroleru i mpd-u.. Posle ja malo aranzirao.. Inace je skoro citav taj album (90% sigurno) sniman kao da je neki putujuci cirkus. Tako smo ga i zvali u datom momentu Snimano je ljeti u 4 grada, u isto toliko stanova, u svakakvim suludim situacijama i gerilskim uslovima.. Ali smo se odlicno provodili, i to je bila poenta..

Tako da ne budi toliko skroman jan, s obzirom kakvog si sve materijala dobio dobro si odradio Mix svega toga je u prvom planu trebao da padne na mene, fala sto si me preduhitrio
Old 24-02-2012, 12:24 AM   #5
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post

Tako da ne budi toliko skroman jan, s obzirom kakvog si sve materijala dobio dobro si odradio Mix svega toga je u prvom planu trebao da padne na mene, fala sto si me preduhitrio
Nije mi bila namera da te preduhitrim ili nedaj boze preuzmem nesto tvoje, detaljno sam ispitao Nojza zasto ga ti ne zavrsis, rekao mi je da im treba sto pre i da ti ne mozes da stignes za to vreme da zavrsis.

Pa jeste malo bilo problema sa snimcima, radio je RX na uklipovanim snimcima , gateovanje i tranzijent dizajneri da se kolko tolko eliminise soba sa snimaka, ali generalno pesme su dobre, muzika je na celom albumu dobra i to je ono sto je meni najbitnije kad je muzika u pitanju. Bez obzira sto sebe primarno smatram i deklarisem se mikserom, miks mi je na mestu tek iza same pesme, odabira zvukova, samih vokalnih mogucnosti izvodjaca itd... Uvek sam skroman
Old 24-02-2012, 12:39 AM   #6
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

evo obavezujem se da neću u ovom treadu kačiti svoje radove, već šta mi se sviđa od nove muzike sa ovih prostora
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2012, 12:41 AM   #7
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

doduše, i nešto potpuno drugačije me dosta radi ovih dana
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2012, 01:51 AM   #8
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Nije mi bila namera da te preduhitrim ili nedaj boze preuzmem nesto tvoje, detaljno sam ispitao Nojza zasto ga ti ne zavrsis, rekao mi je da im treba sto pre i da ti ne mozes da stignes za to vreme da zavrsis.

Ma lagano, nisam mislio ama bas nista sem ovo sto sam rekao

Ja sam se u tom trenutku zasitio od sviranja, editovanja, kompa i trebalo mi je malo vremena da mi 'slegne' taj projekat da bi uopste krenuo da ga mixam, a nojz je htio to odma..

Onda sam taman u tom periodu razmisljao da selim opremu na drugo mjesto (ovo gdje sam sad), da se bavim tu malo akustikom, tako da mi je banja palo sto si u tom trenutku ti uletio jer ne bi mogao sve da postignem..

A i iskreno, kad sviram/snimam/editujem/aranziram od pocetka do kraja projekte desi se da toliko postanem intiman sa njima da i bude bolje da to neko drugi smiksa.. Lakse mi pane kad mi neko donese 'gotovu' stvar, ja je prvi put cujem i pocnem da radim gain staging. Tako da se nemoj cudit ako te nekad zovnem za neke moje projekte
Old 24-02-2012, 03:28 AM   #9
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post

A i iskreno, kad sviram/snimam/editujem/aranziram od pocetka do kraja projekte desi se da toliko postanem intiman sa njima da i bude bolje da to neko drugi smiksa.. Lakse mi pane kad mi neko donese 'gotovu' stvar, ja je prvi put cujem i pocnem da radim gain staging. Tako da se nemoj cudit ako te nekad zovnem za neke moje projekte
Ako ti se svidja to sto radim, voleo bih rado

Odosmo u off

Pozdrav!
Old 24-02-2012, 06:58 PM   #10
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
evo obavezujem se da neću u ovom treadu kačiti svoje radove, već šta mi se sviđa od nove muzike sa ovih prostora
Zasto da ne? Pa ti si u DEBELOJ MJERI UMIJESAN u ovu "aferu"

Ti si jedan od arhitekata ovog novog talasa,tako da obavezno kaci radove i u kojima si ti ucestvovao i one u kojima nisi a svidjaju ti se (kao Trening i Jarbole)

Elem(ental),idemo dalje ...

Oni su apsolutno posebni.Kad njih slusam,imam utisak kao da slusam nekog koga jako,jako dobro poznajem ...nekako kao sto je Trentmoler u elektronici ili Thievery,tako su mi specificni i dragi.
P.S.Nesto mi poznat ovaj sa naocarima

Ovaj covjek takodje,jedan od pionira u ovakvom radu,sa snaznim izrazom i probojnim,cistim motivom,spakovanim u tehnicki jako dobru produkciju.Saradjivao sa Dinom M na njegovom albumu "Sredinom" i na pjesmi "Sam" gdje pjeva sa Ornamentima...Izmedju ostaloga,saradjivao i sa nasim Surferom na tom albumu,pa on moze reci nesto vise...Stradao u saobracajnoj nesreci 2006-te ...R.I.P.

...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules