|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Evo trida u kom cemo pricati o necemu sto rade ljudi,sto samostalni autori,sto bendovi,a tice se necega sto je malo drugacije od klasicnog mejnstrima koji se cesto spominje,a u odnosu na njega nimalo losije i tematski i produkcijski. Evo,iskoristio bih priliku da malo skrenem paznju na ljude koji svojom mladalackom energijom,entuzijazmom i zajednickom snagom pokusavaju uraditi nesto svoje,drugacije u odnosu na ogromnu vecinu a ipak jako dobro i kvalitetno.
Ovdje ce se pokazati da ipak ima nade da opet dobar mjuz zazivi,da se rade kvalitetne svirke,hepeninzi,desavanja koja ce probuditi mlade narastaje da postoji i nesto drugacije od onoga cemu su nemilosrdno izlozeni svih ovih godina ... Evo,prvi primjer mi je Nuclear Mama i ova proslogodisnja pjesma koja posjeduje tu svjezinu i eho (starog) novog vremena kad su se radile dobre stvari u soul/funky fazonu...moj glas za njih ![]() O njima ne treba posebno trositi rijeci,presli su granice regiona,cisti i opori kvalitet. Dalje,ovo su majstori po meni isto,super album ! To be continued ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Dodajem,momke iz Kotora,potpuno regularan rad,sa specificnim Bokeljskim naglaskom,super su.Presha za neupucene,frka,trka,zurba
![]() Dalje,momci takodje znaju posao !Sjajni albumi 2008 - Firma Ilegal 2010 - 5 do 12,2011 - Wild Wild East,kao i predjasni takodje !DUBIOZA ROKA! Nastavljamo ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Gospodin Rhino i Skywikler (ako se ne varam) koliko znam su radili muziku i aranzman za Nije Presa. A ja miksao, mislim miksao, koliko je to vreme dalo, iz nekog razloga je trebalo tih 20 pesama da se zavrsi sto je pre moguce
Last edited by Jan; 23-02-2012 at 11:40 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Jes.. Ja i wikluh smo na ovoj pjesmi nabadali po nekom edirol kontroleru i mpd-u.. Posle ja malo aranzirao.. Inace je skoro citav taj album (90% sigurno) sniman kao da je neki putujuci cirkus. Tako smo ga i zvali u datom momentu
![]() Tako da ne budi toliko skroman jan, s obzirom kakvog si sve materijala dobio dobro si odradio ![]() ![]()
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pa jeste malo bilo problema sa snimcima, radio je RX na uklipovanim snimcima , gateovanje i tranzijent dizajneri da se kolko tolko eliminise soba sa snimaka, ali generalno pesme su dobre, muzika je na celom albumu dobra i to je ono sto je meni najbitnije kad je muzika u pitanju. Bez obzira sto sebe primarno smatram i deklarisem se mikserom, miks mi je na mestu tek iza same pesme, odabira zvukova, samih vokalnih mogucnosti izvodjaca itd... Uvek sam skroman ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
evo obavezujem se da neću u ovom treadu kačiti svoje radove, već šta mi se sviđa od nove muzike sa ovih prostora
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
doduše, i nešto potpuno drugačije me dosta radi ovih dana
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ma lagano, nisam mislio ama bas nista sem ovo sto sam rekao ![]() Ja sam se u tom trenutku zasitio od sviranja, editovanja, kompa i trebalo mi je malo vremena da mi 'slegne' taj projekat da bi uopste krenuo da ga mixam, a nojz je htio to odma.. Onda sam taman u tom periodu razmisljao da selim opremu na drugo mjesto (ovo gdje sam sad), da se bavim tu malo akustikom, tako da mi je banja palo sto si u tom trenutku ti uletio jer ne bi mogao sve da postignem.. A i iskreno, kad sviram/snimam/editujem/aranziram od pocetka do kraja projekte desi se da toliko postanem intiman sa njima da i bude bolje da to neko drugi smiksa.. Lakse mi pane kad mi neko donese 'gotovu' stvar, ja je prvi put cujem i pocnem da radim gain staging. Tako da se nemoj cudit ako te nekad zovnem za neke moje projekte ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Odosmo u off Pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Ti si jedan od arhitekata ovog novog talasa,tako da obavezno kaci radove i u kojima si ti ucestvovao i one u kojima nisi a svidjaju ti se (kao Trening i Jarbole) Elem(ental),idemo dalje ... ![]() Oni su apsolutno posebni.Kad njih slusam,imam utisak kao da slusam nekog koga jako,jako dobro poznajem ...nekako kao sto je Trentmoler u elektronici ili Thievery,tako su mi specificni i dragi. P.S.Nesto mi poznat ovaj sa naocarima ![]() Ovaj covjek takodje,jedan od pionira u ovakvom radu,sa snaznim izrazom i probojnim,cistim motivom,spakovanim u tehnicki jako dobru produkciju.Saradjivao sa Dinom M na njegovom albumu "Sredinom" i na pjesmi "Sam" gdje pjeva sa Ornamentima...Izmedju ostaloga,saradjivao i sa nasim Surferom na tom albumu,pa on moze reci nesto vise...Stradao u saobracajnoj nesreci 2006-te ...R.I.P. ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Juice - Talasi (moj prvi hiphop rad) | alavuk | Promocija radova | 6 | 21-03-2009 01:01 AM |
stojeci talasi | Arthur | Dizajn i konstrukcija studija | 18 | 01-04-2006 08:01 AM |
Morski talasi i Gitare | TOLJAGA | Vlado Georgiev | 1 | 25-02-2005 11:46 AM |
novi stylus , novi battery | markoni | Audio Software | 5 | 14-11-2004 01:51 PM |