|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Imam jedan problem. Naime, kad god je računar uključen, u Task Manageru pokazuje zauzeće procesora od 50%. Ova anomalija javlja se od trenutka kada startujem određenu aplikaciju, na primer, kada uključim Patch Mix od EMU-a, ili SonicFire 5 ili neki od Adobeovih programa. Nakon toga, tačnije nakon isključivanja programa, jedino ručnim isključivanjem problematičnog procesa, "potro?nja" CPU-a se vrati na nulu, ali samo nekoliko sekundi kasnije, neki drugi program, na primer Total Commander zauzme ponovo 50%.
Probao sam da instaliram antivirus, ali dve tri sekunde nakon pokretanja instalacije (bilo kog AV-a), instalacija jednostavno nestane... Čitao sam na netu da se uz određenu proceduru Windows mora pokrenuti iz safe moda, ali dva puta sam to poku?avao i oba puta me je strefio plavi ekran smrti. Reč je o Windows 7-mici, i verovatno bulumenti kojekakvih virusa i crva koje jednostavno rečeno, ne mogu da obri?em Napominjem da imam dva desktop računara, gde na svakoj particiji svakog računara u rutu postoji autorun.inf (virus) i po dva bezvezno nazvana .pif ili .inf fajla. Ka?em, jasno mi je da su mi ma?ine do balčaka "bolesne", ali nemam re?enje kako da ih lečim. Ima li neko eki predlog? Za kakvu bi se strategiju odlučili?
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Kao prvo skini combofix, snimi na CD i sa CD-a ga pusti da skenira, kada zavr?i instaliraj neki antivirus tipa ESET preskeniraj jo? jednom sa njim i budi miran. Najbolje bi bilo ako mo?e? ikako iz safe mod-a pustiti combofix skenira, al' i sam ka?e? da ne mo?e?.
Pozdrav Zeleni
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
BSoD u safe modu?! Ako si u mogucnosti poslushaj Surfera...
Jer chak i da se sve ochisti i sredi, ostaje pitanje stabilnosti... Ako ta opcija nije moguca, onda probaj sa nekim antivirusom sa cd-a ili odnesi hdd-ove kod nekoga pa da bar vidite koja gamad te je napala... onda cesh znati kako toga da se reshish i kolika je opasnost po [ne]stabilnost... Edit: sad tek videh da je zeleni postova pre... Last edited by Haxli; 23-02-2012 at 09:43 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Aj videću ?ta ću i kako...
Dvesta puta sam već deinstalirao OS uz naravno format harda, ali kako imam mali milion fle?eva i eksternih HD-ova i jo? jedan pride net-book koji koristim za pisanje i učenje iz tutorijala, totalna mi je enigma kako bih mogao to a da bukvalno ne poobaram sve sisteme, ?to mi je posle toga nedelju dana akanja. Jer, fle?evima stalno prenosim fajlove s računara na računar, ?to je sto posto način na koji mi se ova "pogan" ?iri sistemima. Combo Fix sam već koristio, ali ne sa CD-a nego sa lokacije gde mi je i downloadovan. Pomenuo sam vam već da imam EMU... ...o 1820 je reč i zanimljivo je da CTHELPER proces koji se pojavi kao sastavni deo aktivnog Patch Mix-a (naime, bez njega neće da radi), uzorkuje se kao virus!?! Sve i da nije virus, taj CTHELPER mi uvek zauzima 50% CPU-a u W7. nisam siguran da sam s njim imao taj problem u XP-u, mislim da nisam. Takođe, nakon pokretanja Photoshopa ili Premiera CS 5.5, Adobe automatski pokreće neki CS5 Service Menager, koji opet uzme pola procesorske snage! ![]() ![]() ![]() Jbt, stvarno ću odlepiti od ovoga. Izgubio sam ?ivce cinculirajući se oko nečega ?to ne mogu ustanoviti tačno ?ta je. Mislim da je izvor katastrofe u nekoj vitalnoj instalaciji, zaista ne znam ?ta bi moglo drugo da bude.
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Kaspersky Rescue Disk 10 sa http://www.kaspersky.com/virusscanner boot-ujes sa cd, update i preskeniraj ceo komp.
Resenje za stalno recimo original KISS ili NOD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
kad jednom sredis situaciju po savetima koje si vec dobio i ocistis kompove i flash-ice, ima jedno savrseno jednostavno resenje za flash autorun viruse koji su vrlo smorni.
Elem, pre nego sto ufasujes virus, napravi jedan! ![]() U root-u napravi folder koji se zove Autorun.inf Unutar tog foldera napravi novi .txt file i reimenuj ga u Autorun.inf Dolazeci virus prepoznaje uredjaj kao vec inficiran i bounceoff-uje. Ovo je must do za sve flash kartice, stick-ove i spoljne USB HD-ove. Nije potpuna zastita, ali nisu ni durex kondomi, odlicna preventiva, poz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
^ + iskljuchi autoran za cd/dvd/flesh + neki NOD odradice posao sasvim pristojno...
A mozesh da koristish i npr ovako neshto: http://www.usbvirus.com/ Mada, ubijanje autorana + pokazivanje svih fajlova, moze da zavrshi posao ako pazish i gledash ![]() edit: hmmm ja sam razmeo na pochetku da ti stalno jedan proces uzima 50% ako njega ugasish onda neka druga aplikacija (koja radi) pochne da zauzima 50% - i tako u krug? A instalacija i korishcenje antivirusa nije moguce... + nije moguce ni da udjesh u SM? Shto sve ukazuje na neku gamad... medjutim, ako prichash o ovome: http://www.bleepingcomputer.com/star....EXE-6637.html to moze i samo po sebi da pravi problem... tako da mozesh da ga ubijesh ![]() ALI, ako sam te ja dobro razumeo, onda opet imash neki novi proces koji ce da uzme 50%?! Virus ti nedozovljava da pokrenesh antivirus/skeniranje i sl. (shto je logichno) ali kada to uradish sa boot cd onda se stvar menja... moguce je prskenirati sistem... zato probaj sa diska da to odradish ![]() Last edited by Haxli; 24-02-2012 at 10:52 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Evo, skidam butabilni Kaspersky, izrovariću s njim po sistemu pa javljam...
A pre kakve god informacije o tome, hvala vam ljudi puno. ![]()
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
A inače, samo da dopunim... Ne znam da li znate ili ne, ali EMU 1820 nema zvanične, već samo beta drajvere za W7. Naravno, njih sam instalirao, drugog re?enja nemam, i proces zvani CTHELPER se automatski startuje sa pokretanjem PatchMix-a, bilo da PMix ide iz startup-a, ili ga samo isključim pa pokrećem "ručno". A inače, netačno je da dotični servis mo?e biti isključen, jer PatchMix pod tim okolnostima jednostavno ne fercera. ?to je najgore, pre dosta vremena kada sam, ne sećam se vi?e ni kako, ipak uspeo da skeniram sistem, CTHELPER mi je prepoznat kao virus. Izbri?em li ga iz instalacionog foldera, mogu se pozdraviti sa instalacijom. A ostavim li ga, evo kakav je epilog... Napominjem, ova anomalija sa PatchMix-om ne de?ava se u XP-u, a svakako u oba slučaja reč je o drajverima sa zvaničnog sajta.
Kako se ne bavim muzičkom produkcijom ozbiljno kao većina vas, već mi je to vi?e hobi u smislu edukovanja, dok je akcenat na elementarnom znanju za kreiranje "televizičnog" audija, zaista nemam nameru, čitaj para tj. interesa, da ula?em u neku novu karticu sa optimizovanim drajverima za W7. Opet, ako bi se vratio u XP ne bih mogao da iskoristim RAM i Mercury engine za video rendering u Premiere-u CS5.5, na primer, kao ni brdo aplikacija koje dolaze, a biće optimizovane za W7 i ?e?ću potro?nju hardverskih resurska za ?ta je stari Microsoftov OS, jednostavno rečeno, slep. Tako da, eto... Probaću sa Kaspom, pa lagano.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Asio for all v. 2 drajveri ili nesto drugo? | disco violence | Audio Software | 4 | 11-11-2011 03:59 PM |
Wavelab ili ne?to drugo za indeksiranje | Surfer | Audio Software | 21 | 09-09-2011 06:31 PM |
5.1 problem... ili nesto drugo | K!b0r9 | Audio Software | 3 | 06-09-2010 01:04 PM |
Zoom H4n ili ne?to drugo za snimanje na foh-u? | Edi Prog | Live Sound | 17 | 20-08-2010 10:18 AM |
HD recorder ili nesto drugo? | goran ns | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 04-12-2007 11:29 AM |