|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Interesuje me da li postoji hardwer koji je samo DeEsser ili se on uvek nalazi u okviru nekog channelstrip-a i sl?
Konkretno, imam preampe koji nemaju na sebi deEsser, a voleo bih da uzmem neki hardwerski. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Znam da SPL ima spravu, ali je "paprika"...! Mislim oko 600€...
![]() ![]() Iskreno, ne vidim zašto hardware, nije to neki problematičan proces koji tranzistor (komp) obavlja loše... ...ali ja i nisam nešto merodavan obzirom na ovo.
![]() |
#3 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]() Probao si harverske?! Ajde konkretno za?to i kako si do?ao do toga, empirijski?! Lično ne tvrdim ni jedno ni drugo, prosto me zanima.
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
@Boki: ovaj tvoj metod ima prednost ?to je relativno jednostavan, ali mana mu je ?to je linearan. Odnosno, svi sibilanti bivaju sti?ani za istu (fiksnu) vrednost u dB. Osim naravno ako ne automatizuje? taj kanal sa obrnutim polaritetom da ima manje uticaja kod ti?ih sibilanata, a veći uticaj kod jačih. A jbg, onda vi?e i nije toliko komforan metod. Evo izbunarih neki članak sa SOS gde pominju razne pristupe tom problemu: http://www.soundonsound.com/sos/may0...s/deessing.htm Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Da, hteo sam da ga uzmem iz tog razloga-prilikom usnimavanja..
lanac: Mikrofon u preamp-deEisser-compresor (sve hardwersko) ili Mikrofon u preamp-compressor-deEsser, video bih vec koje je bolje resenje.. Ima neki "jeftiniji od SPL-a", Drawmer za 450e, ali malo li je.. Ne znam isplati li se uzimati ga. Dobio sam neke trake za obradu i na jednoj traci vokala se bas jako culo "s" u celoj pesmi..Pokusao sam da stavim neke softwerske tipa Waves, SSL i sl..oni uklone to "s" kako-tako, medjutim ceo snimak se nekako zamuti i "padne", a kada posle pokusam sa Eq i drugim plugovima da ga vratim u prvobitni oblik samo bez tog "s" nije to to, izgubi prirodnost.. To je razlog zasto pitam za hardwerski. Naravno, nikako ne bih voleo da dam toliko para, pa cak i manje, pa da nakraju bude isto ili jos gore kao sa softwerskim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Mnogo sam muka imao sa time, jer sam snimao neke snimke pre 7-8 godina koje na zalost ne mogu ponovo da snimam sa focusrite voicemasterom i sve desserom ukljucenim. I kad je skoro nesto trebalo da se povuce sa tih starih snimaka bilo je hvatanje za glavu. Jedino sto bih ja uneo u lanac je neki kvalitetan kompresor da pipa samo (mada ja obicno de-essujem pre kompresora), ali sa danasnjim konvertorima mislim da ni to nije potrebno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
@ Vasquez
pa, dobro da, ali realno nikad nisam imao toliki problem sa tim da je neophodno toliko picanjenja ili da je u tolikoj meri izraženo da se mora značajnije smanjivati, to (ta tehnika) je onako "fin rad"... @ Nemania Pa svaki će relativno "zamutiti" sliku u izvesnoj meri, deeser, koliko sam shvatio, jeste kobinacija kompresije i ekvalizacije odredjenog spektra... Samo opet ne kapiram da je sve to toliki problem..!? Za te pare možeš mikrofon da promeniš , možda ti to smeta, ili monitori tako rade... ..ne znam... Ako je vokal u kompresoru, svakako će "ispeglati" sliku (ako staviš eq pre comp) tako što ćeš experimentisati sa EQ na ili višim ili nižim mestima od oko 5-6kHz gde i nastaje sssss-ovanje...pa će ga tako "pseudo-umanjiti"... jbmlg.. ..nikad nisam imao taj trip u toj meri da je nerešivo "peške", eq-om... ![]()
![]() |
#9 |
MAO
|
![]()
waves r-deeser, ali posle kompresora a pre finalnog EQ kojim svetlim vokal.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Anketa: DeEsser prvi ili zadnji u vokal lancu? | loscolorados | Audio Produkcija - Tehnike | 12 | 04-02-2012 07:51 PM |