Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-02-2012, 08:18 PM   #1
soundman
Member

Default Foo Fightersi uzeli Grammy, a gde su snimali ?

Da, oprema je odlicna , instrumenti super, sviraci su odlicni, tu je i Butch Vig ... ali nigde akustickog tretmana. Cak su desno od bubnja ormari, koji sigurno rezonuju i prave svasta.

http://www.soundonsound.com/sos/jun1...o-fighters.htm

Molim nase akusticare da daju svoje misljenje.

(da me neko ne razume pogresno, u ovome nema nikakve malicioznosti, samo me interesuje zasto ljudi koji sebi svakako mogu da priuste sve moguce uslove nisu obratili paznju na taj segment)

Last edited by soundman; 13-02-2012 at 08:26 PM.
soundman is offline   Reply With Quote
Old 13-02-2012, 08:22 PM   #2
soundman
Member

Default Re: Foo Fightersi uzeli Grammy, a gde su snimali ?

Molio bih i nekoga ko ima malo vise iskustva sa snimanjem bubnja da mi objasni ulogu ova dva gornja mikrofona (mislim na mikrofon, moguce da je sm57, iznad bubnjara uperen na dole i ovaj visoko postavljen dijagonalno, koji je usmeren cini mi se u istu tacku kao i 57)?

http://media.soundonsound.com/sos/ju...es/Foos_02.jpg

Interesuje me da li se ovi mikrofoni nekako povezuju u miksu i da li imaju nekakve veze sa onim stereo parom odmah pored?

Unapred hvala.
Old 13-02-2012, 08:35 PM   #3
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

procitajte tekst, sve ima...kako je snimano, problemi i kakav su zvuh hteli (i dobili).
Secam se ovog teksta...odlican !

BTW - Neko je spomenuo da je neki James Last album (koji je isto dobio Grammy) sniman na Yamah O2 !
OPREMA NIJE BITNA ! Muzika - muzicari - pevaci - pesma - aranzman !
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 13-02-2012, 08:42 PM   #4
quake2
Banned

SM57 je tu da pojaca sredinu u overima i da se dobije onaj "garbage" ali cvrsti zvuk,ocigledno su isli na totalni trash zvuk koji u sustini nekako iz prikrajka uvek i jeste "u modi".Overi su tu visoko gore u mixu a sm57 nisu odabrali slucajno....ipak je tu namestao majkove neko ko se itekako dobro razume u posao a ne clan benda onako odokativno...iako je sve snimano tu gde jeste.Drugi majk,koji god da je ...stavljen je sa namerom da da presence dobosu i pomalo celoj slici.Pogledaj ostale majkove....treba se usuditi kada si svetski bend i ljudi od tebe ocekuju nesto prilicno klasicno na ovakvu postavku,svaka cast.Komentarisan je album ovde cim je izasao,naci ces vec.Pozzzz

Last edited by quake2; 13-02-2012 at 08:58 PM.
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 13-02-2012, 08:46 PM   #5
quake2
Banned

He,he...i naravno sub kick je tu...govorim ja stalno da to treba probati,nije skupo i ne treba triger posle.
Old 13-02-2012, 08:55 PM   #6
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
procitajte tekst, sve ima...kako je snimano, problemi i kakav su zvuh hteli (i dobili).
Secam se ovog teksta...odlican !

BTW - Neko je spomenuo da je neki James Last album (koji je isto dobio Grammy) sniman na Yamah O2 !
OPREMA NIJE BITNA ! Muzika - muzicari - pevaci - pesma - aranzman !

TAKO JE.
OPREMA JE TOTALNO NEBITNA sve dok se ima dva Studera A 827, API mikseta, Neve preampovi, Massive Passive ekvilajzeri i LA 3 A limiteri i Emily Lazar.
Old 13-02-2012, 09:00 PM   #7
soundman
Member

Oprema je savrsena za rock band , skoro da bolja ne moze. Ja sam pitao za akustiku.
Old 13-02-2012, 09:05 PM   #8
soundman
Member

Verujem da je taj centralni 57 postavljen jer su imali problema sa cinelama, pa su OH mikrofoni upereni "preko" cinela u uglove sobe a ne direktno u cinele.

I dalje mi nije jasan taj dijagonalni koji puca u dobos.

Cekam gdina Vuckovica koji je verovatno najtalentovaniji drum inzinjer u Srbiji.
Old 13-02-2012, 09:14 PM   #9
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by soundman View Post
Verujem da je taj centralni 57 postavljen jer su imali problema sa cinelama, pa su OH mikrofoni upereni "preko" cinela u uglove sobe a ne direktno u cinele.

I dalje mi nije jasan taj dijagonalni koji puca u dobos.

Cekam gdina Vuckovica koji je verovatno najtalentovaniji drum inzinjer u Srbiji.
Gsn Vuckovic ce sigurno imati sta kvalitetno da ti kaze o ovoj postavci,takodje i Buzge..a tu su i cika Vasa i Boki.Ja bih dodao samo jos jednu stvar.Overi nikada ne treba da "gadjaju cinele",jer se oni postavljaju da uhvate kompletan zvuk bubnja.Ovde su postavljeni malo sire upravo zato sto imaju i centralni majk,tj sm57.Problema sa cinelama ima samo kada su cinele lose ili kada ih bubnjar "nezgodno" lupa,retko koja postavka im drasticno naudi....ne verujem da je to bio problem.

Last edited by quake2; 13-02-2012 at 09:20 PM.
Old 13-02-2012, 09:32 PM   #10
soundman
Member

"There?s a lot of mixers I know who would not want to do that,? Vig stresses, ?who would not want to go to manually mix in this room where there?s no acoustic treatment. ...Butch Vig

"Moulder would send mastering engineer Emily Lazar rough mixes for advice on EQ.

?She got back to us and said, ?The top end?s better than Chalice. Bottom end isn?t.? There was probably more for her to do on this than there would have been normally, but that?s because we were in a pretty untreated room.?

Butch Vig

Ovo govori suprotno od teorije gdina Surfera koji tvrdi da naucene usi mogu raditi u bilo kom prostoru. Ovde imamo izuzetnu ekipu ljudi, koji su u konsultaciji sa mastering inzenjerom dobili savete da porade na bas frekvencijama jer nisu dobro uradjene. Navedeni razlog je - poprilicno akusticki nesredjena prostorija
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules