|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Treba da kupim novi racunar pa me zanima dali je bolje uzeti konfiguraciju sa procesorom i7-2600 ili AMD fx-8150 sa 8 jezgara?AMD konfiguracija bi bila jeftinija ali neznam ima li tu velike razlike u performansama?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam taj Sandy Bridge namjerio,nema mu zamjene.Mislim da je Intel ipak Intel.Za taj AMD sam cuo,ne znam kakva je primjena u praksi,ali ovaj SB zavrsava posao velikom brzinom
![]() Evo ti,ovdje se pricalo o tome,mozda nadjes nesto korisno. http://rumski.com/forum/showthread.php?t=39538 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Mislim da slobodno mozesh i da ga zaboravish... koliko sam ja to propratio...
da se pojavio pre par godina svakako bi bilo vishe priche o njemu... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Oba cpu su startrek kvaliteta, ja bih se opredelio po kvalitetu ploce koju mogu da nadjem.
Uzgred, ljudi, svaki put kad neko spomene sandy bridge, kao da je petak the 13? Da, bio je pusto obecanje kada je izasao, no to bese davno. Rev 3.1 R-A-D-I !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Koliko vidim pitanje je bilo A ili B, na zalost nije dao cenu cpu + plocha (to stoji)
niti shta su mi ostale potrebe (pre svega PCI slotovi koji izumiru iz dana u dan)... Iz tog razloga su verovato i nashi odgovori kakvi jesu... Nisam u toku s cenama, al ako ti jesi i imash "okvirno isto" a bolje reci choveku ![]() Moje mishljenje je vec par godina isto... sve posle (a i) prve generacije I7 procesra vishe nego dovoljna... tim pre shto ni danashnje softver ne izvlache "nishta" iz komponenti... jedino shto zdere ram jer je postao vishe nego jeftini pa je firmama laknulo da ne moraju da "peglaju" svoje proizvode... nego se svi nose razmishljanjem "shto vishe rama proguta to bolje"... ![]() edit: Mislim da ce mu kod izbora ploche pre presuditi koliko ima PCI slotova nego koliko para moze da izdvoji... ![]() Last edited by Haxli; 21-02-2012 at 06:10 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
I to sto kazes Haxli, elem Mrgude, kakav audio interface planiras, USB, FW ili PCI, koje ploce mozes da nadjes, pa da presudjujemo?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
interfejs je usb,netreba mi neka strasna ploca bitno mi je samo da ima usb3 par prikljucaka..Uglavnom me je samo zanimalo za koji bi ste se vi procesor opredjelili a ostalo cu vec nekako sklopiti
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Administrator
|
![]()
Cemu USB3 ? Da li ima audio interfejsa sa USB3 konekcijom?
Jedino za eksterne HDDove, mada to gubi smisao kada je u pitanju desktop racunar (da je laptop u pitanju, pa i nekako). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
upravo zbog eksternog hdd,ocu da imam vecu brzinu kad mi bude trebalo,mozda cu prebacivati vece fajlove sa nekog drugog racunara a ne namjeravam da se konektujem na internet sa radnog kompjutera
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
e-sata? (trebalo bi da ga ima svaka plocha)
Neka kucna mreza, pa udri do zore ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kupovina studijskog gitarskog procesora: koji? | Radisa | Gitarska Produkcija | 47 | 19-10-2011 04:00 PM |
LiquidMix 32x opter?enje procesora | Boombass | DSP forum | 16 | 15-01-2011 03:55 PM |
Opterecenje procesora | Tiki the Boyler | Computer Hardware | 7 | 29-11-2004 04:18 PM |