Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-06-2012, 12:17 PM   #1
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

Default Joe MeekThreeQ vs. Golden Age Project 73

U kombinaciji sa Sm7b preko Profire-a na crti su dva preampa,
kao privremeno rjesenje za snimanje vokala, a koje bi vjerovatno kasnije ostalo za live drndanje!

Joe Meek ThreeQ vs. Golden Pre Project 7.

Ako bi mogli dati neki objektivan sud i eventualno neka licna iskustva!
Slabo sta da ima na netu za ova dva preampa jedan nasuprot drugom. Ponaosob sam citao vise reviewa, i zakljucak je da su u sustini oni tu negdje, mozda plus za 73 ali bih i nesto konkretnije na srp.hrv., ako je uopste moguce?

U sustini, zelio bih sto neutralniji zvuk a GAP 73 ako se ne varam, ima tu nekakvu "boju"
Za Joe Meek-a opisi na webu su razliciti, ali uglavnom, comp sa svojim fiksnim ratiom 5:1 i nije od pretjerane pomoci, a ni eq previse. Kakva su vasa misljenja/iskustva?

Ajde prvenstveno da pitam za recording?

Last edited by Ngino; 14-06-2012 at 12:20 PM.
Ngino is offline   Reply With Quote
Old 14-06-2012, 01:18 PM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Joe MeekThreeQ vs. Golden Age Project 73

GA pre 73 apsulutno!!!

Boju će? moći da kontroli?e?. Optimalan gain - manje "boje"... Jači gain, - vi?e "boje"... Dovoljno brz, nema onaj jeftini efekat kompresije pri opterećenju, koristio sam ga u nekoliko snimanja za bubanj, ?to na dobo?u, ?to na overima, ?to kao DI za bass i stvarno sam bio prezadovoljan!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 14-06-2012, 01:46 PM   #3
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Sa treeq se ne zajebevaj. Sixq je prava stvar, a mozda je cak i bolja opcija od oneq s obzirom da je deesser i enhancer neupotrebljiv... Imam tu spravu pa znam.

A imam i GAP 73 mk2 i mogu ti reci da je nerealno dobra sprava za taj novac ali je karakterno potpuno drugacija od joemeek-a. Obavezno ih isprobaj pre kupovine
VladaNS is offline   Reply With Quote
Old 14-06-2012, 11:10 PM   #4
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

@Big Bockie: Heheh, ocekivao sam da ces GA pohvaliti ! Iskreno, najblizi sam njemu mada dajem sansu i Meek-u, nesto me vuce...
Jedino sam negdje nalazio komentare da sa sm7b pravi nekakav "noize" pa sam malo zastao?!?

@VladaNS: Sutra cu bas provjeriti imaju li u ponudi SixQ jer nesto ne vidjeh, Sa modovima se cini puno bolji od Threeq naravno! Mnogo definisaniji comp, ima pad i hpf sto je super.
Karakterno kazes zvuci GA? Bas tu razliku bi i voli cuti majku mu, i taj karakter!
Pa, u svakom slucaju bi valjalo cuti ih...
Old 15-06-2012, 12:25 AM   #5
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ngino View Post
@Big Bockie: Heheh, ocekivao sam da ces GA pohvaliti ! Iskreno, najblizi sam njemu mada dajem sansu i Meek-u, nesto me vuce...
Jedino sam negdje nalazio komentare da sa sm7b pravi nekakav "noize" pa sam malo zastao?!?
GA je sprava koju treba "otkriti"... Pravi mali komad entry~level analogije, iako je jeftin, ima tu enigmu i energiju koja zavisi od korisnika do korisnika...
Pogotovo što za entuzijaste nudi opciju poboljšavanja (menjanje) ulazno/izlaznih trafoa za "prave" i to za "malo para" (100~tinak €) i onda dobija jednu novu dimenziju, pravog "solid~state", vintage 1073-a-like zvuka, pa sad, ko to voli...

Sad sam već pristrasan, mislim da ni oni nisu napisali ovakvu kritiku na svom sajtu.... ali ja znam svoj razlog za to, koristio sam ga dosta...jbg...stvar je pristupa...

S' ove instance ti mogu reći da Joemeek nudi sve ono što čuješ u showroom-u...!
Tako je pravljen, da oduševi u showroom-u, "u glavu" (bar u toj klasi) , napucan sound, zašiljen i udri... (ne samo eq,već ukupno)...

Što ne znači opet da je za nekoga bolji GA od JMeek...

E Jbg Boki......znam...

Ipak je sopstveno uvo najmerodavnije...!

poz'

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2012, 12:32 AM   #6
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

Ih, brate...
Izriba me pravo!
Ma ja, kapiram te, utisak je utisak, nema sta.

Ajde, ako vam nije mrsko, da poslusate klipove ovog lika koji je snimio bas ovu kombinaciju, sm7b i GAP?
Jesu dobri primjeri za to o cemu pricamo, barem dijelom?
http://recordingstudiolife.wordpress.com/

Ovi drugi linkovi nisu sa sm7icom cini mi se al je GAP pored ostalog...
http://www.zenproaudio.com/1073test.aspx
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules