Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-03-2012, 10:35 PM   #1
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

Default FireWire CardBus PC Card

Kako FW interfejsi rade sa ovim na laptopu? Je li mora i ovde da sljaka Texas Inst. chip ili barem ovo moze bez zajebancije?
Trebao bih profire 610 na laptop da steknem te da radim neka mobilna snimanja a s obzirom da nemam laptop sa firewire ulazom interesuje me jel dovoljno da zbavim jedan ovakav (15-20 e) FW CardBus za laptop i da rjesim nedostatak?

Da li iko ima iskustva sa ovim, da se licno uvjerio?
Hvala unaprijed!

http://slikaiprilika.bandcamp.com/
Ngino is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 03:53 PM   #2
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Default Re: FireWire CardBus PC Card

Ista situacija kao i sa bilo kojim drugim FW kontrolerom. Izbegavaj NEC i VIA, (mada moze da radi OK, trazi Agere(Lucent) ili TI, (sto tkdj. nije garancija uspeha), po mogucstvu probaj, pa smisli... Nikad nije samo FW, ceo sistem, podesavanja, hardware, driver za net moze da upropasti savrsen DAW...
Najbolje traziti na probu.
Khan is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2012, 03:44 PM   #3
jimitom
Junior Member

jimitom's Avatar

Ja se isto to pitam jer upravo moram preći na laptop. Stolno računalo vi?e neću imati tako da bi bilo super kada bi na?ao neko firewire rje?enje za moju TC konnekt 6 karticu.

Kupiti ću ili Toshibu ili HP-a, a niti jedan novi model nema fw (od modela koji mi odgovaraju prema ostalim performansama), jedino npr HP Probook 4530s ima expresscard slot, pa ako njega kupim onda ću također probati kupiti neku fw karticu za to. Jel ima netko preporuku?

Ovaj TC desktop konnekt mi je savr?ena kartica, za moje potrebe bolje ne mo?e i nikako se bih volio rastati od nje. Ako ne bude u prijateljskom odnosu s laptopom morati će na prodaju. A to će mi jako te?ko pasti
jimitom is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2012, 05:29 PM   #4
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Quote:
Originally Posted by jimitom View Post
Ako ne bude u prijateljskom odnosu s laptopom morati će na prodaju. A to će mi jako te?ko pasti
pa kod notebook mislim da je manja verovatnoca da komponente prave medjusobno problem u korelaciji, tipa da grafika uvek zeza ili net port ili nesto trece, jer za razliku od kompova gde uzmes ovu maticnu, ovu grafiku, ovaj ram, u laptopu su sve komponente testirane i optimizovane za najbolji medjusobni odnos, tako da retko prave probleme... moj jedan prijatelj narodjnak koristi istu karticu preko laptopa na integrisani fw, i nema nikakvih problema... ako vec i u tvom slucaju bude neko ne prepoznavanje to ne bih prepisao zvucnoj, vec bi pokusao sa drugom fw karticom...
pozdrav...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2012, 06:19 PM   #5
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Nema covek FW na laptopu, tako da nije oprobano!
Old 06-03-2012, 06:45 PM   #6
jimitom
Junior Member

jimitom's Avatar

Quote:
Originally Posted by Khan View Post
Nema covek FW na laptopu, tako da nije oprobano!
Tako je. Ne muči mene to hoće li kartica biti kompatibilna s laptopom, nego hoće li taj laptop uopće imati mogućnost za firewire (dakle sam fw ili expresscard). Ovo je već slavna tegoba, tako da ne govorim ni?ta novo.

Ako netko ima preporuku firewire expresscarda koji bi trebao raditi s TC konnekt 6 neka javi.. hvala ljudi.
jimitom is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2012, 09:22 AM   #7
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

Izvinjavam se sto nisam prije javio.
Prije 10ak dana sam dobio (preko ebaya) FireWire adapter,za CardBus slot.
U pitanju je Belkin F5U513 (negdje ga preporucili kao najbolji za profire). Izasao nekih 30 KM (15 eura) na rasprodaji.
Inace su uglavnom skuplji, oni koji su bolji,Belkin , ADS Tech,LACie sa TI chipsetom su 30,40,50 e!

Odradio vec jedan mobilni recording, adapter ustekan u Fujitsu Simens CardBus slot, neki Celeron CPU na 1.7, pola gige rama i sl. Malo je reci slab!
Bez ikakvog stekanja, pucketanja,prekidanja!
Jedino sto adapter radi max. na XP-u, nisam nasao drivere za Win 7.
Ovakav:
http://www.netshop.co.uk/NetshopFile...U513EA-lrg.JPG

http://slikaiprilika.bandcamp.com/

Last edited by Ngino; 27-03-2012 at 10:11 AM.
Ngino is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2012, 12:17 PM   #8
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Eto, ima i dobrih vesti FW/Win. Za drv ne bi trebalo da je prob., prihvatice w7 i stari.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules