Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-01-2012, 02:34 PM   #1
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Megaupload vlasnik i njegovo imanje...!!!

preneseno Iz Blica..

"Doktor Zli": Sve o čoveku zbog koga su hakeri objavili rat Americi ANKETAVIDEO

D. Farkaš | 21. 01. 2012. - 13:15h | Foto: Reuters, Beta-Ap, AFP | Komentara: 2
Hapšenje osnivača sajta „Megaaploud“ Kima Dotkoma pokrenulo je ozbiljnu akciju američkih hakera, koji su munjevitoj akciji preksinoć oborili sajtove najvažnijih institucija SAD, od FBI-a do MInistarstva pravde. To je u centar pažnje stavilo Kima Dotkoma, pa smo se pozabavili njegovim likom i delom. U ovoj priči ima svega - od milionskih vila, luskuznih automobila i helikoptera do najvećih zvezda šoubiznisa. Na tablicama njegovog "rols rojsa" je pisalo "BOG". I sve to zarađeno je preko sajta za besplatno "šerovanje" fajlova.

Čovek s mnogo imena Kim Šmic poznat je i pod nadimkom "Doktor Zli"
Kim Dotkom, koji je ranije poznat kao Kim Šmic, kao i po nadimku "Doktor Zli", upravo danas je napunio 38 godina. Roditelji su mu iz Finske i iz Nemačke, a već samo svojom pojavom izaziva pažnju, pošto je visok dva metra i težak 136 kg.

Osim toga, on je živeo kao što to opisuju američki reperi u svojim pesmama: brzo, sa puno nakita i velikim brojem žena oko sebe.

Kuća na Novom Zelandu vredi 25 miliona dolara
Karijeru je počeo 1994. godine kada je osnovao kompaniju za bezbednost računara nazvanu „DejtaProtekt“.

Tada je njegova kompanija u saradnji sa još nekoliko firmi predstavila „Megaauto“, odnosno D2 generaciju Audi A8, koji je u sebi imao server sa 17,3 inča ekranom i drugim dodacima.

Nakon šest godina, prodao je svoj udeo u firmi, koja je propala godinu dana kasnije.

Deo voznog parka i helikopter koji su zaplenjeni
Ovo nije prvi put da Kim ima problema sa zakonom. Tokom 1998. dobio je dve godine uslovno zbog kompjuterskih prevara i posedovanja ukradene robe. Naime, on je od nekih hakera kupio brojeve kreditnih kartica koje je želeo da preproda.

Bio je slab na "mercedese": Policija odvozi skupocene automobile

Sredinom 2001. godine kupio je kompaniju LetsBuyIt.com za 375 hiljada dolara i najavio da će uložiti preko 50 miliona dolara u nju.

Iako nije imao te pare kod sebe, vrednost na berzi ove kompanije je skočila za 300 odsto, što je on iskoristio i brzo prodao svoje akcije i tako zaradio milion i po dolara. I zbog toga je dobio samo dvogodišnju uslovnu kaznu.

Ulaz u vilu na Novom Zelandu

Devedesetih je napravio jedan crtani film, u kom je sebe predstavio kao agenta koji ide da ubije Bila Gejtsa zbog toga što je napisao „pogrešan kod“, ali umesto da ga ubije puca iznad njega i mecim napiše „Linuks“ iznad osnivača „Majkrosofta“.

Krajem prošle godine predstavio je „Megaaploud“ pesmu u kojoj su učestvovale zvezde poput Kanje Vesta, Kim Kardašijan, Džejmija Foksa i drugih u kojem se promoviše ovaj servis.

Kada su ga uhapsili policija je iz njegove vile na Novom Zelandu, vredne 25 miliona dolara iznela ogroman broj vrhunskih elektronskih aparata.

Takođe, zaplenila je Kadilak (1959.), El Dorado (1957.) Lamborgini LM002, Rols Rojs Fantom i još par automobila. Osim toga izneli su i oružje iz njegove kuće, dok je u bankama zamrznuto oko devet miliona dolara.
Attached Images

DaBear is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2012, 02:56 PM   #2
Haxli
Pro Member

Default Re: Megaupload vlasnik i njegovo imanje...!!!

Koliko je meni poznato chovek nije krshio zakon... sve do sada...
tj prijavish link, oni skinu itd. tako je to ishlo... jako je zanimljivo
da nisu uhapsili nikoga vishe... nije megaupload bio jedini...

nego, bolje da se blic bavi drugim stvarim... npr RTS, koji je naprstno
odluchi da ne prenosi tekmu danas... `ebiga moze im se...
Haxli is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2012, 02:57 PM   #3
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Sto bi reko Bili Piton:''Ja nikog nisam ubio''.Svaka mu cast,covek je iskoristio sve sto mu zivot pruza i sad se nekom digo k.... i napravio od njega dr. Evil.Kao sto su se nekada snimanja ploca placala nenormalno puno,danas se placaju nenormalno malo,ili ne placaju uopste,kao kada se pojavi nova masina pa 100 ljudi dobije otkaz,roboti ce nacisto da nas iz'edu.Covecanstvo se promenilo i ide dalje,nema vracanja nazad,predaleko je sve otislo da bi moglo tek tako da se zaustavi.
Interesantna stvar mi se desila pre neki dan dok sam montirao video u Sony vegasu,skinuo sam sa youtubea video o lansiranju raketa na mesec koji je postavila NASA licno,konvertovao sam fajl u avi i najnormalnije radio sa njim u Vegasu,ali kada sam zavrsio i hteo da ga renderujem,na mestima gde su bile scene iz tog videa bio je crn ekran,nikako nisam uspeo da ga eksportujem.Verovatno je imao neku zastitu,jer jos nisam naisao na ovako nesto.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2012, 02:59 PM   #4
DzoniPFC
Pro Member

Ovaj je kao bela verzija Sug Knajta lol

DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2012, 03:07 PM   #5
Haxli
Pro Member

Legendo!!! LOL-china...

@disco violence
hmmm nisam siguran da je tako neshto moguce... brujalo bi se o tome na sva zvona da jeste...
Haxli is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2012, 03:39 PM   #6
vasko
Senior Member

vasko's Avatar

moguce bre, watermark na svakom frejmu, uslikaj 100 evra pa probaj da otvoris sliku u photoshopu i vidi sta ce se desiti

inace o ovom dotkomu... otimacina oko para, klasican primer kako se velike pare ne mogu zaraditi bez pristanka/dila sa "drzavom" (tj likovima koji su "drzava" u tom trenutku)
Old 21-01-2012, 05:25 PM   #7
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

">
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2012, 07:04 PM   #8
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

"...this is the end"
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2012, 07:04 PM   #9
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Interesantna stvar mi se desila pre neki dan dok sam montirao video u Sony vegasu,skinuo sam sa youtubea video o lansiranju raketa na mesec koji je postavila NASA licno,konvertovao sam fajl u avi i najnormalnije radio sa njim u Vegasu,ali kada sam zavrsio i hteo da ga renderujem,na mestima gde su bile scene iz tog videa bio je crn ekran,nikako nisam uspeo da ga eksportujem.Verovatno je imao neku zastitu,jer jos nisam naisao na ovako nesto.
Eeej,ista stvar mi se desilo prije neko mjesec dana ili tako nesto!Skinuo neki video sa YT ciji je uploader bila NASA i ista stvar mi se desila pri rendreovanju i pustanju fajla!?

disco violence,gotovi smo !!!!!!!!
AudioStorm is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2012, 09:55 PM   #10
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

ja tako bio skino neku muziku mp\3 ,tj snimao s radia nekog, ujutro ustao, sve mp\3 su tu, nazivi pesama al kad kliknes zvuka nema. ja reko sta je ovo kru te, malo progoglam i nadjem program koji te iste mp3 ucitaje , skida zastitu i konvertuje u mp3, kad zavrsi to je to , opet radi.
branoy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules