|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Razmisljao sam o tome da postavim monitore naopako jer diy stalci koje imam nisu podesivi, pa visinu tweetera nemogu podesiti u razini usiju (osim
kad su nagnuti prema naprijed kako je sada).. Kada su monitori okrenuti naopako tweeteri su na idealnoj visini, jedino sta me zabrinjava da li taj polozaj donosi neke druge probleme jer ipak nisu predviđeni da rade tako?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ali nekako jos ne vjerujem sebi dok to ne isprobam malo bolje. ![]() Pikovi niskih frekvencija su ostali otprilike na istim mjestima jer to mogu odrediti pomicanjem glave sa pozicije odakle slusam, ali cu isto izmjeriti frekv. odziv u oba slucaja da vidim razliku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Nisam propratio koje zvucnike imas, ali ako to ne podize visinu visokotonaca, mozes probati i da ih polozis vodoravno (tipa NS10 Studio style) pa da vidis sta dobijas od slike. Basovi ka unutrasnjoj strani.
Pozdravi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Nije i ne treba da bude pravilo, treba probati i basove "na unutra" i "na spolja", te izabrati najmanje lose.
![]() |
#6 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Kad uhvatim vremena snimit cu odziv u svim kombinacijama pa cu postati ovdje.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
(-: naravno da treba da proba sve sto moze kad vec mora da odstupa od uobicajenog.
Citajuci o iskustvima sa horizontalno postavljenim zvucnima, stekao sam utisak da ljudi uglavnom sticu utisak 'sirine' zvucne slike kada su basovi "na unutra", jer i tako kod nizih frekvencija slabije rezonuju odakle dolazi zvuk, otuda i predloga. Kako god, neka covek proba, ne treba mraciti, mozda ispadne i super (-; Pozdravi |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Monitori | Korg78 | Monitoring | 107 | 19-04-2013 07:49 AM |
Monitori... Help! :) | zlobisha | Monitoring | 20 | 01-03-2009 04:04 PM |
monitori monitori monitori | balthazaar | Monitoring | 23 | 16-07-2006 08:00 PM |
veliki monitori vs mali monitori | liman021 | Monitoring | 4 | 13-07-2006 12:06 PM |
monitori ... | SumAnuT | Monitoring | 4 | 15-11-2004 12:10 PM |